Σάκκαρη: «Με ανησυχούν τα πολλά αβίαστα λάθη, αλλά δεν θα χάσω και τον ύπνο μου»

Η Μαρία Σάκκαρη περιμένει να δει βελτίωση στο παιχνίδι της στον επόμενο γύρο του Indian Wells
Η Μαρία Σάκκαρη προσπαθεί να μην σκέφτεται τα αρνητικά του παιχνιδιού της στο Indian Wells και να εστιάσει στο αποτέλεσμα.

Παρά τις δύο άσχημες εμφανίσεις της, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να… ξεγλιστρίσει και να συνεχίζει στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Οπως και στις δηλώσεις της on court, έτσι και στη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε πως δεν παίζει καλά, αλλά αυτό που κρατάει είναι η νίκη.

«Προφανώς είχα απέναντί μου δυο καλές παίκτριες που με έχουν δυσκολέψει και στο παρελθόν, αλλά το τένις μου δεν βρίσκεται εκεί που θα ήθελα να είναι. Κάνω πολλά αβίαστα λάθη από την baseline, το σημαντικό όμως είναι ότι παλεύω και καταφέρνω να βρίσκω τρόπους να κερδίζω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βρεις έναν τρόπο να κερδίσεις» είπε αρχικά μετά τη νίκη της επί της Καλίνινα με 2-1 σετ.

Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο η Μαρία κέρδισε επιστρέφοντας από 0-1, καθώς το ίδιο έκανε και στην πρεμιέρα κόντρα στην Σέλμπι Ρότζερς.

«Δεν με ενδιαφέρει πως θα έρθει η νίκη. Με ανησυχεί το ότι κάνω τόσα αβίαστα λάθη, όμως νιώθω πως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εν μια νυκτί. Δεν είναι κάτι που θα με κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Το έχω κάνει πολλές φορές και μετά ξαναβρήκα τον εαυτό μου» σχολίασε και πρόσθεσε:

«Πέρσι υπήρχαν δύο εβδομάδες, η μια ήταν στο Σαν Χοσέ, όπου απλά δεν μπορούσα να είμαι στο court. Το ήθελα, αλλά δεν μπορούσα. Στη Μαδρίτη ήταν επίσης μια μεγάλη μάχη. Υπάρχουν φορές που δυσκολεύομαι πολύ, γιατί άνθρωπος είμαι και γω. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ξεκίνησα πολύ άσχημα, έκανα πολλά λάθη, τα επίπεδα ενέργειάς μου ήταν πολύ χαμηλά και ένιωθα πως δεν μπορούσα να το κάνω. Στο τέλος, βρήκα τρόπο και στα δυο να παλέψω και να τα ανατρέψω. Αυτό είναι κάτι που άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και με κάνει πολύ χαρούμενη»
Η Σάκκαρη παραδέχτηκε πως δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν, σημειώνοντας πως «δεν θέλω να κρυφτώ, δεν έχω να υπερασπιστώ πολλούς βαθμούς μέχρι το Μεξικό, με εξαίρεση αυτή την εβδομάδα. Οπότε πιστεύω πως έχω μόνο θετικά για να κοιτάζω μπροστά μου και μια καλή ευκαιρία. Τα πηγαίνω καλά στο χώμα, το παιχνίδι μου είναι καλό εκεί, έχω κάνει ήδη κάποιες καλές νίκες, είχα κάποιους καλούς αγώνες στην Ντόχα».

Οσον αφορά το επόμενο ματς με την Πλίσκοβα, σχολίασε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε και στο Ντουμπάι, όμως εκεί το court ήταν ιδανικό για το παιχνίδι της και όχι τόσο καλό για μένα. Θα είναι δύσκολο όμως, θα έχει πολύ ζέστη και η μπάλα θα έρχεται πολύ γρήγορα. Δεν μπορείς να περιμένεις ένα εύκολο παιχνίδι σ' αυτή τη φάση. Είναι μια παίκτρια που σερβίρει πολύ ψηλά και της αρέσει να χτυπάει δυνατά την μπάλα, οπότε πρέπει να μειώσω τα λάθη μου. Πρέπει να είμαι όσο πιο δυνατή γίνεται, γιατί αυτό θα μου δώσει την ευκαιρία να την κερδίσω. Διαφορετικά θα το εκμεταλλευτεί και θα κυριαρχήσει» ανέφερε.

 

INDIAN WELLS Τελευταία Νέα