Σάκκαρη - Καλίνινα 2-1: Αντέδρασε στα δύσκολα και πέρασε στις «16»

Η Μαρία Σάκκαρη με άλλη μία ανατροπή (3-6, 6-2, 6-4 την Καλίνινα) πέρασε στις «16» και περιμένει την επόμενη αντίπαλο...

Η Μαρία Σάκκαρη για άλλο ένα ματς χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να περάσει στην επόμενη φάση του Indian Wells.

Η Ανχελίνα Καλίνινα της πήρε το πρώτο σετ, έκανε break νωρίς στο δεύτερο, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια πήρε την πρόκριση στις «16» με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-4 σε 2 ώρες και 29 λεπτά). Επόμενη αντίπαλος στη φάση των «16» μία εκ των Πλίσκοβα (Νο17) και Κουντερμέτοβα (Νο11).

H Σάκκαρη για ένα ακόμη ματς είχε πολλά λάθη (18 αβίαστα μόνο στο πρώτο σετ και 8 διπλά λάθη στο σερβίς), σέρβιρε κάτω του δικού της επιπέδου, όμως με τρομερή υπομονή και θέληση, γύρισε ένα ακόμη παιχνίδι και ξέσπασε στο τέλος, με τον Τομ Χιλ να πανηγυρίζει κι αυτός έντονα στις κερκίδες, δείγμα του ότι ενώ τα πράγματα δεν πάνε καλά, η Μαρία καταφέρνει να βρει τρόπους να επιβιώσει σε ένα δύσκολο τουρνουά.

Κακό ξεκίνημα για Σάκκαρη, 1-0 η Καλίνινα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού η Καλίνινα βρήκε break με το... καλημέρα και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, απέναντι σε μία Σάκκαρη που έκανε αρκετά λάθη (18 αβίαστα σε όλο το σετ).

Μείωσε σε 4-2, η Καλίνινα κράτησε το σερβίς της και στο σερβίς της Σάκκαρη είχε 4 set point! Τα έσβησε όλα η Ελληνίδα τενίστρια, για να επιβιώσει και να μειώσει σε 5-3, πηγαίνοντας για το break ώστε να μπει πάλι στο σετ. Ομως η Καλίνινα δεν της άφησε κανένα περιθώριο και με love game έκανε το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Δέχτηκε break, αλλά... ξύπνησε και ισοφάρισε η Σάκκαρη

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα στην αρχή του δεύτερου σετ. Η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε να κλείσει το πρώτο service game, ενώ η Καλίνινα έκλεισε το δικό της με love game.

Αμέσως μετά η Ουκρανή βρήκε και το break. Η Σάκκαρη δεν σέρβιρε καλά, έδωσε ιδανικές επιστροφές στην αντίπαλό της που πήρε σημαντικό προβάδισμα με 2-1 έχοντας και το σερβίς.

Η Σάκκαρη όμως κάπου εκεί... γύρισε τον διακόπτη. Κατάφερε αμέσως να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει με σμας σε 2-2, ενώ πήρε και προβάδισμα με 3-2, κρατώντας το σερβίς της από 0-30 κάτω. Με... φόρα έκανε νέο break χωρίς να χάσει πόντο και σέρβιρε για να φτάσει στο 5-2.

Τελικά τα αβίαστα λάθη της Ουκρανής έφεραν τρίτο συνεχόμενο break με την Σάκκαρη να ισοφαρίζει και να σερβίρει και πρώτη στο τρίτο και καθοριστικό σετ.

Το τρίτο σετ

Η Ουκρανή στο πρώτο game βρέθηκε με break point, όμως η... επίμονη Σάκκαρη μετά από ένα μεγάλο ράλι, κράτησε το σερβίς της με ένα backhand στην ευθεία.

Με άσο έκανε love game και ισοφάρισε η Καλίνινα, για να σπάσει το σερβίς της Μαρίας στο ίδιο σημείο που το έκανε και στο δεύτερο σετ. Ομως και πάλι η Μαρία αντέδρασε και πήρε πίσω το break για να ισοφαρίσει σε 2-2 χάρη σε ένα αβίαστο λάθος της αντιπάλου της. Πήρε προβάδισμα με 3-2, με την Καλίνινα να σώζει break point στη συνέχεια και να κάνει το 3-3, με την Σάκκαρη να απαντά με love game για το 4-3.

Το 4-4 έγινε με ένα ασυνήθιστο αβίαστο λάθος από την Σάκκαρη που μπροστά στο φιλέ είχε εύκολο σμας, αλλά... σημάδεψε το φιλέ, μη μπορώντας και η ίδια να το πιστέψει. Εκανε όμως το 5-4 με εξαιρετικά σερβίς (που της έλειψαν σε μεγάλο μέρος του αγώνα) και έστειλε την Καλίνινα να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Εκεί κατάφερε να βρει το πρώτο match point, όμως το drop shot σταμάτησε... βασανιστικά στο φιλέ. Το διπλό λάθος της Καλίνινα έδωσε και δεύτερη ευκαιρία στην Σάκκαρη που την έχασε κι αυτή οριακά. Στην τρίτη όμως κατάφερε να τελειώσει την πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

INDIAN WELLS WOMEN Τελευταία Νέα