Τζόκοβιτς: «Αν έχανα κάποιο σετ στο ματς, δεν θα κατάφερνα να το τελειώσω»

Newsroom
Τζόκοβιτς: «Αν έχανα κάποιο σετ στο ματς, δεν θα κατάφερνα να το τελειώσω»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξακολουθεί να αναφέρει πως οι ενοχλήσεις στο ισχίο είναι τόσο έντονες, που αν έχανε έστω ένα σετ από τον Ντιμιτρόφ, δεν θα κατάφερνε να τελειώσει το ματς νικητής.

Το πρόβλημα στο πόδι αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αν θα αντέξει ως το τέλος προκειμένου να φτάσει τα 22 grand slam και τα 10 στο Australian Open.

O Σέρβος επικράτησε με 3-0 του Ντιμιτρόφ, αλλά πήρε πάλι ιατρικό τάιμ άουτ για να κοιτάξουν οι γιατροί το πρόβλημά του.

Οπως παραδέχτηκε, αυτό που τον γλίτωσε ήταν ότι δεν έχασε σετ, καθώς εκτιμά πως δύσκολα θα άντεχε να παίξει και ένα τέταρτο.

«Ηταν σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του σημερινού αγώνα (η κατάκτηση του τάι μπρέικ στο πρώτο σετ), διότι πήρα προβάδισμα. Θα ήταν διαφορετικό, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, αν έχανα αυτό το tie-break. Ξεκίνησα το ματς και αισθανόμουν πολύ καλά. Στην πορεία, ένιωσα πρόβλημα με το πόδι μου, όμως βρήκα τον τρόπο να κερδίσω αυτό το συναρπαστικό και δύσκολο ματς. Αν έχανα κάποιο σετ σήμερα, δεν ξέρω αν κατάφερνα να κερδίσω τον αγώνα. Ήμουν τυχερός που τα κατάφερα με straight sets» είπε ο Τζόκοβιτς.

«Πάντα, ξεκινάω αισθανόμενος καλά. Στην πορεία, μετά από κάποιες κινήσεις, χειροτερεύει η κατάσταση. Με τα καταπραϋντικά χάπια που παίρνω και το μασάζ που μου κάνει ο φυσιοθεραπευτής στα ιατρικά time-outs που καλώ, ανακουφίζομαι αρκετά. Είναι πολύ περίεργο, χρειάζεται μεγάλη ενέργεια από εμένα, για να τα βγάλω πέρα με τον τραυματισμό μου. Τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό όμως. Νιώθω ευγνώμων που μπορώ να αγωνίζομαι, γιατί έτσι όπως ήταν το πόδι μου πριν την έναρξη του τουρνουά, νόμιζα ότι δεν θα κατάφερνα να λάβω μέρος» πρόσθεσε ο Νόλε, ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του μεθαύριο με τον Αλεξ Ντε Μινόρ.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα