Australian Open: Το 83% των Αυστραλών υπέρ της απέλασης του Τζόκοβιτς

Κώστας Ευθυμιάδης
Australian Open: Το 83% των Αυστραλών υπέρ της απέλασης του Τζόκοβιτς
Συντριπτικά είναι τα νούμερα των Αυστραλών πολιτών που δεν θέλουν να δουν τον Τζόκοβιτς να παίζει στο πρώτο grand slam της χρονιάς.

Αρχικά η οργή των Αυστραλών δεν είχε να κάνει με τον ίδιον τον Τζόκοβιτς, αλλά με την κυβέρνησή τους που του επέτρεψε να ταξιδέψει στη χώρα ανεμβολίαστος.

Οσο περνούσαν οι μέρες όμως και με αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα, άρχισε να ξεχειλίζει η οργή και για τον ίδιο τον Σέρβο.

Λίγο η συμπεριφορά της οικογένειάς του, πολύ περισσότερο η δική του που παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες της καραντίνας ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό, έχει δημιουργήσει εχθρικό κλίμα για τον ίδιο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αν αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς, να αποδοκιμαστεί έντονα και οι πολίτες περιμένουν από τον υπουργό Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, να διατάξει την απέλασή του.
Αυτό αναμενόταν να γίνει σήμερα, αλλά και πάλι δεν δόθηκε κάποια εντολή. Τώρα οι Αυστραλοί αναφέρουν πως θα γίνει αύριο, κάτι που θα φέρει την άμεση έφεση της πλευράς του Σέρβου, καθώς θέλει ως την Κυριακή να ξέρει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Australian Open.

Πάντως, χαρακτηριστικό της άποψης που έχουν σχηματίσει για τον Τζόκοβιτς οι Αυστραλοί πολίτες, είναι πως σε δημοψήφισμα NewsCorp στην χώρα, ρωτήθηκαν πάνω από 60.000 πολίτες αν είναι υπέρ ή κατά της απέλασής του, με το 83% να ψηφίζει υπέρ….

Δημοψήφισμα για Τζόκοβιτς

Ασχημο το κλίμα για τον πιο πετυχημένο τενίστα στην ιστορία του Australian Open.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα