Τσιτσιπάς: «Ο Τζόκοβιτς επέλεξε τον δικό του δρόμο» (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς: «Ο Τζόκοβιτς επέλεξε τον δικό του δρόμο» (vid)
Διπλωματική απάντηση έδωσε ο Τσιτσιπάς για την υπόθεση Τζόκοβιτς, τονίζοντας ωστόσο πως νιώθει ότι όσοι εμβολιάστηκαν αισθάνονται... χαζοί που πήγαν με τους κανόνες.

Σε δημοσιογράφο από την Ινδία, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την υπόθεση Τζόκοβιτς.

Ο Ελληνας τενίστας που έμαθε τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο του Australian Open, πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν με τον Σέρβο, τονίζοντας πως επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και να πάει στη Μελβούρνη ανεμβολίαστος. Απέφυγε να πει αν ήταν σωστός ή λάθος, ωστόσο σημείωσε πως η μειονότητα των τενιστών που πήγε με ιατρική εξαίρεση και ανεμβολίαστοι, κάνουν τους υπόλοιπους να μοιάζουν με «χαζούς».

«Ο Νόβακ σίγουρα πάει με τους δικούς του κανόνες, κάτι που οι περισσότεροι τενίστες δεν έχουν τα άντερα να το κάνουν, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις για τα κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους παίκτες. Κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα ακολουθήσουν τους κανόνες. Θέλει τόλμη να το κάνεις και να βάλεις σε ρίσκο την συμμετοχή σου και την κατάκτηση του τίτλου. Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα το τολμούσαν. Εγώ επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος. Δεν ήθελα να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Για τον Νόβακ δούλεψε αλλιώς. Αυτό δε σημαίνει πως εγώ έκανα το σωστό κι αυτός το λάθος. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική για το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

«Υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία ότι κάθε παίκτης έχει εμβολιαστεί. Το 97% βασικά. Αρα έκαναν ότι έπρεπε για να μπουν στη χώρα, ακολουθώντας το πρωτόκολλο με πειθαρχεία. Η άλλη είναι αυτή που δεν θέλουν να πάνε με τους κανόνες που έθεσε η Tennis Australia. Είναι μειοψηφία που επέλεξε τον δικό της δρόμο, αλλά κάνει την πλειοψηφία να φαίνεται χαζή» πρόσθεσε το Νο4 του κόσμου.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στον τελικό του Roland Garros όπου ρωτήθηκε για το δίδαγμα που πήρε μετά την ήττα του με 3-2 από τον Τζόκοβιτς.

«Μου έμαθε πολλά αυτή η ήττα. Ότι δεν πρέπει να παίζω τόσο πολύ αμυντικά και ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι πολύ γιατί αυτό μπορεί να σου κοστίσει, όπως και έγινε. Βέβαια, αισθάνθηκα ότι μετά το toilet break o Τζόκοβιτς ανέβασε πολύ το επίπεδο του τένις που έπαιζε» είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα