Αιχμές του Βούτσιτς για Τζόκοβιτς: «Δεν είναι υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε»

Κώστας Ευθυμιάδης
Αιχμές του Βούτσιτς για Τζόκοβιτς: «Δεν είναι υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε»
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS), αναφέρθηκε και στο θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Βούτσιτς αφού είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον Τζόκοβιτς και στην επικοινωνία τους χρησιμοποιούν ενικό, άφησε αιχμές για την άρνηση του Νο1 στον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, εγώ είμαι τρεις φορές εμβολιασμένος και θα εμβολιαστώ και τέταρτη φορά. Νομίζω ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε, αλλά δεν ανήκω στους ανθρώπους εκείνους που θα ξεκινήσουν κυνηγητό εναντίον όσων δεν είναι εμβολιασμένοι γιατί σ' αυτό βρίσκω δικές μας ενοχές. Εμείς επιτρέψαμε να μας επιβάλουν τα κοινωνικά δίκτυα ορισμένα παράλογα θέματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να καταπολεμήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σερβίας.

«Η δουλειά μας είναι να βοηθάμε τους πολίτες της Σερβίας, είμαι περήφανος που μπορέσαμε με την εμπλοκή μας να βοηθήσουμε έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις διπλωματικές ενέργειες που έγιναν για να μην απελαθεί (προς το παρόν τουλάχιστον) ο Τζόκοβιτς.

Σημειώνεται ότι και η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς, σε συνέντευξη που έδωσε χθες, αναφέρθηκε στην παραβίαση της καραντίνας από τον Τζόκοβιτς το διάστημα που νόσησε από κορονοϊό.

«Εάν διαπιστωθεί ότι ο Τζόκοβιτς παραβίασε τους σερβικούς κανόνες απομόνωσης, θα πρέπει να το εξηγήσει, θα συμβουλευτώ τις αρμόδιες αρχές και τους υγειονομικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή αυτών των κανονισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταία Νέα