Τζόκοβιτς: «Μπελάδες» από Σερβία και Ισπανία

Βασίλης Μπαλατσός
Τζόκοβιτς: «Μπελάδες» από Σερβία και Ισπανία
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός της «διαμάχης» του με τους Αυστραλούς έχει ανοίξει «μέτωπα» σε Σερβία και Ισπανία, λόγω της παράβασης των νόμων, σχετικά με την καταπολέμηση της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να δικαιώθηκε από το δικαστήριο της Μελβούρνης για την ένταση κατά της ακύρωσης της βίζας του και να ξεκίνησε προπονήσεις ενόψει του Australian Open, όμως η διαμάχη του με τους Αυστραλούς παραμένει «ζωντανή».

Το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας «ξεψαχνίζει» τα στοιχεία του Σέρβου σταρ και ήδη έχει βρεθεί σφάλμα στα ταξιδιωτικά έγγραφα του, καθώς σε ερώτηση για το αν τις τελευταίες 14 ημέρες από το ταξίδι του είχε πάει σε άλλη χώρα, φέρεται να τσέκαρε το κουτάκι με το «όχι», ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν στην Ισπανία για προπονήσεις. Επιπροσθέτως σύμφωνα με δημοσίευμα του «Spiegel» το θετικό τεστ του Νο. 1 τενίστα του κόσμου βγήκε στην πραγματικότητα στις 26 Δεκεμβρίου.

Ο «Νόλε» εκτός από το θέμα του με τους Αυστραλούς πλέον έχει ανοίξει «διαμάχη» τόσο με τους συμπατριώτες του, Σέρβους, όσο και με τους Ισπανούς. Η πρωθυπουργός της χώρας του Τζόκοβιτς σε δηλώσεις της επισήμανες πως ο Νο. 1 τενίστας του κόσμου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ νοσούσε από κορονοϊό και αν κριθεί ένοχος θα έχει παραβεί όλους τους νόμους καταπολέμησης της πανδημίας. Από τη δικαιοσύνη της Σερβίας ο «Τζόκερ» κινδυνεύει με τριετή φυλάκιση, η οποία και θα μεταβληθεί σε κοινωφελή εργασία.

Όσον αφορά την Ισπανία σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cope ο 34χρονος σταρ ελέγχεται για το αν μπήκε παράνομα στη χώρα, καθώς δεν είχε ζητήσει ειδική εξαίρεση για την είσοδο στην Ισπανία, όπως απαιτείται για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Τζόκοβιτς προχώρησε σε αίτημα εξαίρεσης» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα