Αδερφός Τζόκοβιτς: «Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται τώρα ο Νόβακ είναι το τένις»

Κώστας Ευθυμιάδης
Αδερφός Τζόκοβιτς: «Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται τώρα ο Νόβακ είναι το τένις»
Ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, Τζόρτζιε, μίλησε στους Σέρβους δημοσιογράφους για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία είναι το Νο1 του κόσμου.

Από πολλά συναισθήματα έχει περάσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, από την στιγμή που μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο παράτυπων μεταναστών.

Ο αδερφός του, Τζόρτζιε, μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Σερβία, ανέφερε πως η διάθεσή του άλλαζε συνεχώς και περνούσε από δύσκολα στάδια. Ωστόσο, μετά από τρεις ημέρες και βλέποντας την στήριξη των Σέρβων έξω από το ξενοδοχείο όπου παραμένει υπό επιτήρηση ως την Δευτέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεσή του, έχει ηρεμήσει.

«Ο Νόβακ πέρασε από όλα τα πιθανά στάδια συναισθημάτων. Θυμό, στενοχώρια, θλίψη, κάποιες στιγμές και ειρωνικού γέλιου με όσα περνάει. Τώρα όμως είναι ήρεμος» ανέφερε ο αδερφός του.

«Δεν ξέρω αν θα κερδίσει την έφεση. Ούτε ο ίδιος ξέρει τώρα ειδικά που είναι γεμάτος έντονα συναισθήματα. Αλλά το τένις είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

Διαμαρτυρίες των δικηγόρων του Τζόκοβιτς για την ανάκριση στο αεροδρόμιο

Το Νο1 του κόσμου περιμένει την Δευτέρα την απόφαση του δικαστηρίου για να μάθει αν θα απελαθεί ή αν θα ανατρέψει την κατάσταση και θα παραμείνει στη χώρα για να παίξει στο Australian Open.

Οι πιθανότητες να γίνει το δεύτερο είχαν αυξηθεί καθώς οι δικηγόροι του είχαν συγκεντρώσει στοιχεία που έδειχναν πως δεν ήταν ευθύνη του το μπέρδεμα, αλλά του Tennis Australia που έδωσε λάθος οδηγίες, ωστόσο δύο σοβαρά λάθη του ίδιου και των δικηγόρων του, κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την περίπτωση να μείνει στη χώρα.

Το ένα λάθος είναι πως ενώ δήλωσε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν την ίδια ημέρα και την επόμενη, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, χωρίς μάσκα και με αρκετό κόσμο τριγύρω του. Είναι ένα στοιχείο που θα λάβει σοβαρά υπ' όψιν το δικαστήριο. Το άλλο είναι ότι σύμφωνα με το χαρτί ενημέρωσης που είχαν πάρει από την Tennis Australia, η δήλωσή του για ιατρική εξαίρεση ήταν εκπρόθεσμη, καθώς η τελική ημερομηνία ήταν στις 10 Δεκεμβρίου.

Να τονιστεί πως οι δικηγόροι του κατά την διάρκεια της ανάκρισής του στο αεροδρόμιο, διαμαρτυρήθηκαν πως τον κρατούσαν επί 6 ώρες ξύπνιο μετά από το πολύωρο ταξίδι που είχε και όταν τον άφησαν να κοιμηθεί, τον ξύπνησαν ξανά μετά από 30 λεπτά για να του πουν ότι ακυρώνεται η βίζα του. Με βάση τα έγγραφα, στις 00:21 (τοπική ώρα) ξεκίνησε η ανάκρισή του κι ενώ τον ενημέρωσαν πως θα έχει 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, έφτασε κοντά 05:30 έως ότου του δώσουν άδεια να ξεκουραστεί. Λίγο μετά τις 6 τον ξύπνησαν για να συνειχιστεί η ανάκριση και στις 07:42 ενημερώθηκε πως ακυρώθηκε η βίζα του.

Το χρονολόγιο της υπόθεσης Τζόκοβιτς

18 Νοεμβρίου: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παίρνει προσωρινή βίζα από την κυβέρνηση της Αυστραλίας

7 Δεκεμβρίου: Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας στέλνει email στους τενίστες, ενημερώνοντας πως οι ανεμβολίαστοι μπορούν να παίξουν στο Australian Open αν έχουν νοσήσει από κορονοϊό τους περασμένους έξι μήνες

10 Δεκεμβρίου: Τελειώνει η προθεσμία για όσους μπορούν να πάρουν ιατρική εξαίρεση

16 Δεκεμβρίου: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό (σύμφωνα με τους δικηγόρους του)

30 Δεκεμβρίου: Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας χορηγεί ιατρική εξαίρεση από το εμβόλιο στον Τζόκοβιτς με το σκεπτικό ότι πρόσφατα επανήλθε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τους δικηγόρους του

1 Ιανουαρίου: Ο Τζόκοβιτς επικοινωνεί με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο τον ενημερώνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να μην μπει σε καραντίνα μπαίνοντας στην Αυστραλία

4 Ιανουαρίου: Ο Τζόκοβιτς ποστάρει στο Instagram φωτογραφία όπου ενημερώνει το κοινό πως πάει με ιατρική εξαίρεση στην Αυστραλία

5 Ιανουαρίου: Ο Τζόκοβιτς φτάνει στη Μελβούρνη αργά το βράδυ πριν οι Τελωνειακές Αρχές τον ανακρίνουν επειδή δεν συνάντησε τα κριτήρια για την είσοδο στη χώρα

6 Ιανουαρίου: Μετά από 6 ώρες εξηγήσεων ο Τζόκοβιτς μεταφέρεται στο Park Hotel όπου και θα παραμείνει υπό περιορισμό ως την Δευτέρα

10 Ιανουαρίου: Εκδικάζεται η έφεση των δικηγόρων του Τζόκοβιτς για να αποφασιστεί αν θα του δοθεί άδεια να μείνει στη χώρα ή αν θα απελαθεί.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα