Τζόκοβιτς: Το ξενοδοχείο που μένει ο Νόλε έχει… ιστορικό την τελευταία διετία

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: Το ξενοδοχείο που μένει ο Νόλε έχει… ιστορικό την τελευταία διετία
Φωτιές, κορονοϊός και παράτυποι μετανάστες έχουν φέρει για δύο χρόνια στη δημοσιότητα το ξενοδοχείο όπου «κρατείται» ο Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη.

Το απόγευμα της Πέμπτης το ξενοδοχείο Rydges στην οδό Σουόνστον του Κάρλτον, πολυσύχναστος δρόμος που περνάει από το κέντρο της πόλης της Μελβούρνης, γέμισε από Σέρβους φιλάθλους.

Εκεί βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είναι υπό επιτήρηση έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την βίζα του. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο, αλλά ένα ξενοδοχείο με… ιστορία.
Μετά την κατασκευή του φιλοξενούσε παράτυπους μετανάστες από τα νησιά Ναούρου και τα νησιά Μάνους, οι οποίοι κρατούνταν εκεί, καθώς και για επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Αρχικά όσοι δεν είχαν δικαίωμα παραμονής στη χώρα, κρατούνταν προσωρινά σε ένα ξενοδοχείο στο προάστιο του Πρέστον, στα βόρεια της Μελβούρνης. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο μεταφέρθηκαν στο Κάρλτον όπου ζουν αυτή τη στιγμή πάνω από μια ντουζίνα άνθρωποι που έχουν «κολλήσει» εκεί χωρίς βίζα.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτέλεσε λόγος για να γίνει ένα από τα έξι lockdown που έκανε η πολιτεία της Βικτόρια κατά την πανδημία. Οι 22 από τους 46 πρόσφυγες που έμεναν εκεί τον περασμένο Οκτώβριο, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να κλείσει το ξενοδοχείο και όλη η πόλη της Μελβούρνης.

Να σημειωθεί πως το 2020 το ξενοδοχείο αποτελούσε μέρος καραντίνας για νοσούντες από τον κορονοϊό. Υπολογίζεται ότι το 90% από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Μελβούρνη, προήλθε από τα κρούσματα που προέκυψαν στο ξενοδοχείο αυτό. Ο απολογισμός ήταν 18.000 κρούσματα, 800 θάνατοι και lockdown 112 ημερών.

Μετά την πανδημία... φωτιά

Δύο εβδομάδες μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, ξέσπασε μια φωτιά στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, με ένα άτομο του προσωπικού να συλλαμβάνεται και έναν να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με προβλήματα αναπνοής. Υπήρχαν φήμες για εσκεμμένη φωτιά, με την υπόθεση να εκκρεμεί ακόμη δικαστικά.

Γι’ αυτό και εκτός των Σέρβων που πήγαν εκεί να διαμαρτυρηθούν για τον Τζόκοβιτς, βρέθηκαν και διαδηλωτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένας δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, ανέφερε πως μεταξύ των προσφύγων που μένουν στο ξενοδοχείο αυτό, βρίσκεται εδώ και 9 χρόνια χωρίς απόφαση για την βίζα του και θεωρούν πως η παρουσία του Τζόκοβιτς εκεί είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξει ξανά η υπόθεσή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα