Δικηγόροι Τζόκοβιτς: «Στις 16 Δεκεμβρίου διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό και δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο»

Κώστας Τόπας
Δικηγόροι Τζόκοβιτς: «Στις 16 Δεκεμβρίου διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό και δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο»
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κρατείται ακόμα στο ξενοδοχείο του στη Μελβούρνη, ο Σέρβος τενίστας βρέθηκε θετικός στον Covid-19 τον Δεκέμβριο. Ως εκ τούτου, επωφελήθηκε από εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επωφελήθηκε από την εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 επειδή είχε προσβληθεί από τον ιό στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτό ανέφεραν οι δικηγόροι του σε έγγραφο που κατατέθηκε το Σάββατο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, το οποίο πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση του Σέρβου παίκτη, δύο ημέρες αργότερα.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου PCR test του Τζόκοβιτς, το οποίο ήταν θετικό στον κορονοϊό, έχει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου», υποστηρίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Νόλε, όπως αναφέρει το BBC, συμπληρώνοντας ότι 72 ώρες πριν την εξέτασή του «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα της Covid-19».

Από την στιγμή που απόφαση δεν πάρθηκε (θα γίνει την Δευτέρα) ο Σέρβος παραμένει εσώκλειστος σε ξενοδοχείο προσφύγων στην περιοχή του Κάρλτον, πολύ κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ζήτησε να φύγει από το ξενοδοχείο του

Οι δικηγόροι του προσκόμισαν επίσης ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας που επιβεβαίωνε ότι ο πελάτης τους πληρούσε τις προϋποθέσεις για ταξίδια χωρίς καραντίνα. Επίσης, γνωστοποίησαν ότι ο Τζόκοβιτς ζήτησε να φύγει από το ξενοδοχείο του, για να μπορέσει να προπονηθεί σε κάποιο γήπεδο τένις. Ωστόσο για την ώρα το αίτημα του Σέρβου τενίστα δεν έγινε αποδεκτό.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα