Τζόκοβιτς: Συμμετείχε σε δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς μάσκα μετά το θετικό του τεστ κορονοϊού

Κώστας Τόπας
Τζόκοβιτς: Συμμετείχε σε δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς μάσκα μετά το θετικό του τεστ κορονοϊού
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους προσβλήθηκε από κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, συμμετείχε λίγες ημέρες αργότερα σε δημόσιες εκδηλώσεις και μάλιστα χωρίς μάσκα.

Η παράσταση δεν τελειώνει ποτέ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου οι Αυστραλοί δικηγόροι λένε ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 στις 16 Δεκεμβρίου, παρευρέθηκε σε τελετή στο Βελιγράδι την επόμενη μέρα, χωρίς μάσκα, προς τιμήν των νεαρών Σέρβων παικτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Βελιγραδίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου στο τέλος της ημέρας, η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης του Βελιγραδίου ανακοίνωσε στη σελίδα της στο Facebook ότι:

«Ο καλύτερος τενίστας στον πλανήτη και κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam απένειμε κύπελλα και διπλώματα σε νεαρούς παίκτες. Μόνο τα βραβευμένα παιδιά παρακολούθησαν την παρουσίαση των κυπέλλων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο τένις Novak στο Βελιγράδι λόγω των μέτρων υγείας που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού».

Η ανάρτηση περιέχει πολλές φωτογραφίες του Τζόκοβιτς να ποζάρει με αξιωματούχους της ομοσπονδίας και περίπου 20 εφήβους, όλοι χωρίς μάσκα.

Άλλη μια εκδήλωση την προηγούμενη μέρα

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Βελιγραδίου, Μίλαν Σλάβκοβιτς χάρισε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια εικόνα για όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του στο τένις, στον αθλητισμό γενικότερα και για όλη την επιτυχία και τη γενναιοδωρία που δείχνει σε καθημερινή βάση σε όλο τον κόσμο.

Τα περισσότερα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την τελετή στις 17 Δεκεμβρίου. Ο Τζόκοβιτς παρακολούθησε επίσης την προηγούμενη μέρα -την ημέρα δηλαδή του θετικού του τεστ- μία ακόμη δημόσια εκδήλωση. Tην παρουσίαση σφραγίδας φόρου τιμής στο ομοίωμά του από το σερβικό ταχυδρομείο. Ο ίδιος μάλιστα δημοσίευσε και μια φωτογραφία του στο Instagram.

Ο Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Αυστραλία στα μέσα της εβδομάδας αφού έλαβε ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση εμβολιασμού για να συμμετάσχει στο Australian Open, το πρώτο τουρνουά Grand Slam της σεζόν, αλλά η βίζα του ακυρώθηκε κατά την άφιξή του. και έκτοτε βρίσκεται στο ένα κέντρο κράτησης στη Μελβούρνη εν αναμονή της εξέτασης της έφεσης του το πρωί της Δευτέρας.

Αυτή η έκδοση του Australian Open του 2022 είναι ιστορικής σημασίας για το νούμερο 1 του κόσμου, καθώς θα επιδίωκε μια ιστορική στέψη για το 21ο Grand Slam, που θα του επέτρεπε να ξεπεράσει τους δύο ιστορικούς αντιπάλους του, τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ,

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα