Μπάρτι - Κόλινς 2-0: «Βασίλισσα» της Μελβούρνης το Νο1 του κόσμου

Κώστας Ευθυμιάδης
Μπάρτι - Κόλινς 2-0: «Βασίλισσα» της Μελβούρνης το Νο1 του κόσμου
H Ασλεϊ Μπάρτι κατέκτησε τον τίτλο στο Australian Open χωρίς να χάσει σετ στο τουρνουά, μετά και το 2-0 στον τελικό επί της Ντανιέλ Κόλινς.

Η Ασλεϊ Μπάρτι είναι η βασίλισσα του Australian Open!

Η Ντανιέλ Κόλινς (Νο27) δεν μπορούσε να σταματήσει το Νο1 του κόσμου, με την Μπάρτι να γράφει ιστορία στην Μελβούρνη. Κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 σε 1 ώρα και 27 λεπτά) και έγινε η πρώτη Αυστραλή τενίστρια που κατακτά το τρόπαιο μετά από 44 χρόνια!

Ηταν ήδη με την συμμετοχή της στον τελικό η πρώτη φιναλίστα μετά από 42 χρόνια, αλλά έφτασε ως το τέλος σε ένα εκπληκτικό τουρνουά.

Η Μπάρτι δεν έχασε σετ σε όλη την διοργάνωση και έτσι έφτασε στον τρίτο τίτλο της καριέρας της σε Grand slam (2019 Roland Garros, 2021 Wimbledon).

Το ματς

H Μπάρτι πήρε εύκολα το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο χρειάστηκε να κάνει τεράστια ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει με 5-1 games, για να κλείσει τελικά το σετ στο tie break.

H Κολινς ξεκίνησε ελπιδοφόρα το ματς κρατώντας το σερβίς της ως το 2-2 στο πρώτο σετ.

Εκεί το Νο1 του κόσμου έβαλε μπρος τις μηχανές. Αφού έσωσε break point στο πέμπτο game, εκανε το 3-2 και με διπλό λάθος της Κόλινς έκανε αυτή το πρώτο break στο ματς για το 4-2.

Κράτησε το σερβίς της, με την Κόλινς να μειώνει σε 5-3, αλλά η Μπάρτι με love service game που έκλεισε με έναν άσο, έκανε το 6-3 και βρέθηκε ένα σετ μακριά από τον τίτλο, με τους Αυστραλούς να είναι σε… έκσταση στις κερκίδες.

Στο δεύτερο η Κόλινς μπήκε πιο δυνατά και αφού κράτησε το σερβίς της, έφτασε σε διπλό break point. Και κατάφερε να το αξιοποιήσει για να δεχτεί για μόλις δεύτερη φορά break στο τουρνουά η Μπάρτι, η οποία και για πρώτη φορά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σε ένα σετ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Κόλινς έφτασε σε δεύτερο break για να προηγηθεί με 5-1 και να σερβίρει για το σετ! Η Μπάρτι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη όμως. Πήρε πίσω το ένα break, κράτησε το σερβίς της και με δεύτερο break μείωσε σε 5-4, μέσα σε πανζουρλισμό.

Το 5-5 ήρθε εύκολα, η Κόλινς κράτησε το σερβίς της και η Μπάρτι έφερε το tie break. Εκεί κυριάρχησε απόλυτα και με 7-2 σκορ ολοκλήρωσε την ανατροπή και πήρε το τρόπαιο.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα