Χάλεπ - Κορνέ 1-2: Η Γαλλίδα στα προημιτελικά ενός grand slam για πρώτη φορά μετά από 63 διοργανώσεις

Newsroom
Χάλεπ - Κορνέ 1-2: Η Γαλλίδα στα προημιτελικά ενός grand slam για πρώτη φορά μετά από 63 διοργανώσεις
Η Αλιζέ Κορνέ απέκλεισε άλλη μία seeded τενίστρια, την Σιμόνα Χάλεπ και είναι στα προημιτελικά του Australian Open, στο σπουδαιότερο grand slam της καριέρας της.

Σε… φόνισσα των γιγάντων έχει εξελιχθεί η Αλιζέ Κορνέ στο Australian Open, καθώς άφησε εκτός συνέχειας και την Σιμόνα Χάλεπ.

Η Γαλλίδα επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-4) σε μάχη που κράτησε δύο ώρες και 33 λεπτά, αφήνοντας το Νο14 του ταμπλό εκτός τουρνουά. Η Κορνέ μετά τον πρώτο γύρο που απέκλεισε την qualifier Τόμοβα, κέρδισε κατά σειρά της Μουγκουρούθα (Νο3), Ζίντανσεκ (Νο29) και τώρα την Χάλεπ, ενώ στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει άλλη μία seeded παίκτρια, την Ντάνιελ Κόλινς.

Για την 32χρονη Κορνέ είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της μετά από 63 grand slam που φτάνει στα προημιτελικά! Συμμετέχει σε grand slam από το 2005, ενώ από το 2007 δεν έχει λείψει σε κανένα! Μετά την επικράτησή της ξέσπασε σε κλάματα για την σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της σε grand slam.

Η επόμενη αντίπαλός της, η Ντάνιελ Κόλινς (Νο27) κέρδισε με 2-1 σετ την Ελίζ Μέρτενς (4-6, 6-4, 6-4) κάνοντας σπουδαία ανατροπή μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά αγώνα, κλείνοντας το ματς με break από διπλό λάθος της Βελγίδας.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα