Σάκκαρη - Πεγκούλα 0-2: Πικρός αποκλεισμός για την Μαρία

Κώστας Ευθυμιάδης
Σε κακή μέρα η Μαρία Σάκκαρη, ηττήθηκε από την εξαιρετική Πεγκούλα με 2-0 σετ και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη Μελβούρνη.

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη σταμάτησε στις «16» του Australian Open.

H Τζέσικα Πεγκούλα επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-3) σε 1 ώρα και 35 λεπτά και ολοκλήρωσε την παρουσία της Μαρίας στη Μελβούρνη που δεν ήταν σε καλή ημέρα.

Η Αμερικανίδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, είχε καλές επιστροφές στο σερβίς της Μαρίας που δεν λειτούργησε σήμερα (5 διπλά λάθη) και με 6 άσους (4 η Μαρία), 28 winners (20 η Σάκκαρη) και μόλις 17 αβίαστα λάθη (25 η Μαρία) έφτασε στα προημιτελικά.

Οδυνηρό tie break για την Μαρία

Στο πρώτο σετ η Πεγκούλα ξεκίνησε με break (πήρε τους πρώτους 8 πόντους του ματς στο 2-0) και έφτασε να έχει προβάδισμα 3-1 με ένα love service game. H Μαρία κράτησε το σερβίς της και με αβίαστο λάθος της Πεγκούλα έκανε break για το 3-3. Η Αμερικανίδα απάντησε με break και κράτησε το σερβίς της για το 5-3.

Στο σερβίς της Σάκκαρη έφτασε να έχει σετ πόιντ, αλλά η Μαρία το έσωσε και έκανε το 5-4, για να ακολουθήσει ένα break ακόμη για το 5-5. Κράτησε δύσκολα το σερβίς της για το 6-5, η Πεγκούλα πήρε το δικό της εύκολα και το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί η Αμερικανίδα ήταν καταιγιστική και με 2 άσους, 2 winners και 3 αβίαστα λάθη της Σάκκαρη, το πήρε με 7-0, με την ψυχολογία της Μαρίας να πέφτει σημαντικά σ' εκείνο το σημείο.

Απόλυτη κυρίαρχος η Πεγκούλα

Στο δεύτερο σετ η Πεγκούλα ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Μετά το 1-1 κράτησε το σερβίς της και με δύο λάθη της Σάκκαρη έφτασε σε break για το 3-1. Το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό από εκεί. Η Πεγκούλα έφτασε εύκολα στο 4-1, η Μαρία κράτησε το σερβίς της με άσο, αλλά η Αμερικανίδα έφτασε εύκολα στο 5-2.

Και πάλι η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της με άσο, όμως και πήγε να σώσει το ματς στο σερβίς της αντιπάλου της. Εφτασε στο 30-30, όμως ένα αβίαστο λάθος της και ένα λάθος σε άμυνα, έκλεισαν το ματς υπέρ της Πεγκούλα που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στα προημιτελικά του Australian Open.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα