Τσιτσιπάς: «Αλκαράθ και Σίνερ οι καλύτεροι στον κόσμο αυτή τη στιγμή»

O Τσιτσιπάς σε κίνηση μετά από μπάκχαντ
Στο γεγονός ότι οι Κάρλος Αλκαράθ και Γιανίκ Σίνερ αποτελούν τους καλύτερους τενίστες στο κόσμο τη δεδομένη χρονική περίοδο στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του στο Tennis TV, πριν την πρεμιέρα του στο Miami Open.

Συνέντευξη πριν την πρεμιέρα του στο Miami Open παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην οποία χαρακτήρισε τους Κάρλος Αλκαράθ και Γιανίκ Σίνερ ως τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για την κοινή του προπόνηση με τον Ισπανό τενίστα, τονίζοντας πως θα κυνηγήσει την επιστροφή του στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Αυτή τη στιγμή ο Αλκαράθ και ο Σίνερ τα πηγαίνουν εξαιρετικά και είναι οι τενίστες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στο τένις. Πρέπει να βρω τρόπους για να τους κερδίσω».

Για την κοινή προπόνηση με τον Αλκαράθ:

«Ο Κάρλος είχε κάποια μεγάλα χτυπήματα, στα οποία έπρεπε να βρω τρόπους ν' αμυνθώ. Ήταν μία πολύ καλή προπόνηση, η οποία με βοήθησε να γίνω καλύτερος».

Για το backhand του, με το ένα χέρι:

Έχω μιλήσει με παιδιά που προτιμούν το backhand με ένα χέρι και τους έχω δώσει συμβουλές πάνω σε αυτό. Κάποια είναι μόνο 8 ετών, πολύ μικρή ηλικία για να ξεκινήσεις να παίζεις με one-handed backhand. Πιστεύω πως αυτά τα παιδιά θα γίνουν καλύτερα και δεν αμφιβάλλω πως κάποια από αυτά θα μπουν και στο Top 10 κάποια στιγμή.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω πως το backhand με ένα χέρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι χτύπημα παλιάς σχολής που όμως βελτιώνεται και επανεφευρίσκεται. Κάθε χρόνο βλέπουμε κι άλλους παίκτες να έρχονται, οπότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε παίκτες που διατηρούν την κληρονομιά του».

Για το γεγονός ότι πλέον δεν βρίσκεται στο Top10:

«Είναι ένας αριθμός, αλλά την ίδια στιγμή έχει και σημασία, γιατί προφανώς θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου στην υψηλότερη βαθμίδα του αθλήματος και αυτό είναι το Top 10. Με απογοητεύει λίγο, αλλά νιώθω πως θα βρω το δρόμο της επιστροφής στο Top 10, αν συνεχίσω να το πιστεύω».

 

ATP Τελευταία Νέα