Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Σαποβάλοφ στον δεύτερο γύρο του Miami Open

Δημήτρης Μύτικας
O Στέφανος Τσιτσιπάς σε μπάκχαντ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε τον αντίπαλο του στον δεύτερο γύρο του Miami Open, με τον Ντένις Σαποβάλοφ να είναι το πρώτο... εμπόδιο του Έλληανα τενίστας μετά την επικράτησή του επί του Λουτσιάνο Νταρντέρι με 6-3, 6-7, 6-4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στον δεύτερο γύρο του Miami Open περνώντας με bye, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ντένις Σαποβάλοφ. Ο Καναδός επικράτησε του Λουτσιάνο Νταρντέρι με 6-3, 7-6, 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του αμερικανικού τουρνουά, όπου θα βρεθεί απέναντι στον Έλληνα τενίστα.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Σαποβάλοφ, ο οποίος «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου παίρνοντας στη συνέχεια απόσταση δύο games (2-0). Ο Νταρντέρι κράτησε το σερβίς του, αλλά δέχθηκε ακόμα ένα break από τον Καναδό στο 7ο game (5-2) το οποίο πήρε άμεσα πίσω στο αμέσως επόμενο game (5-3). Βέβαια, ο Ιταλός δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του στο 9ο game, με τον Σαποβάλοφ να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο το πρώτο του break point και να παίρνει το προβάδισμα στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό. Οι δύο τενίστες ανέβασαν το στατιστικό τους στα πρώτα σερβίς και χωρίς να δεχθούν break έφτασαν το σετ στο tie-break. Εκεί ο Νταρντέρι ξεκίνησε ιδανικά, κάνοντας mini break στο δεύτερο σερβίς του Σαποβάλοφ (3-1). Ο Καναδός κατάφερε να πάρει πίσω το mini break, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ωστόσο, ο Νταρντέρι με σερί 4-0 έκανε το 7-3 και με 7-6|3| έστειλε τον αγώνα σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ, ο Ντένις Σαποβάλοφ έκανε άμεσα το break στο τρίτο game (3-1), το οποίο ήταν αρκετό για τον Καναδό έως το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ιταλός δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση με συνέπεια να χάσει το σετ με 6-4 και να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά.

 

ATP Τελευταία Νέα