Τσιτσιπάς - Μουζέτι 2-0: Κερδίζει και... μετά τα μεσάνυχτα

Ο Τσιτσιπάς επιχειρεί στοπ βολέ
Μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά επί του Λορέντζο Μουζέτι (7-5, 7-5) σε ένα ματς που τελείωσε... ξημερώματα και έκανε το δύο στα δύο μέσα σε ένα 24ωρο απέναντι σε Ιταλούς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε... μεταμεσονύχτια στα προημιτελικά της Ρώμης!

Σε ένα ματς που τελείωσε στις 01:44 τοπική ώρα, επικράτησε με 7-5, 7-5 (σε 1 ώρα και 52 λεπτά) του Λορένζο Μουζέτι και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Μπόρνα Τσόριτς, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Φαμπιάν Μαροζάν με 3-6, 6-4, 6-3.

Ο Ελληνας τενίστας έπαιξε εξαιρετικά πίσω από το σερβίς του με 80% επιτυχία στους κερδισμένους πόντους από πρώτο σερβίς, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τα λάθη με το μπάκχαντ του αντιπάλου του. Ακόμη και στο δεύτερο σετ που είχε το πάνω χέρι ο Μουζέτι, με υπομονή έψαχνε τα μεγάλα ράλι και τον ανάγκαζε σε λάθη, για να πάρει τη νίκη τελικά με ένα break στο 6-5, όπως ακριβώς και στο πρώτο σετ.

Να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος (όπως και ο Μουζέτι) έπαιξε και το μεσημέρι όπου κέρδισε τον Σονέγκο, σε ένα ματς που είχε διακοπεί την προηγούμενη ημέρα λόγω βροχής.

«Χτύπησε» όταν έπρεπε ο Τσιτσιπάς και έκανε το 1-0 με break

Με τρομερά χτυπήματα με το φόρχαντ, ο Στέφανος έστω και δύσκολα έκλεισε το πρώτο service game του ματς. Με το ίδιο μοτίβο ανάγκασε σε χαμένες άμυνες τον αντίπαλό του και έφτασε αμέσως στο break, για να κάνει στη συνέχεια με love service game το 3-0.

Ο Μουζέτι για να πάρει το πρώτο του game χρειάστηκε να σβήσει δύο break point στη συνέχεια, ένα με κακή επιστροφή του Τσιτσιπά κι άλλο ένα με δικό του φόρχαντ.

Ο Στέφανος από δικά του λάθη, το υπέρ του 40-15 έγινε… break point για τον Μουζέτι, αλλά μάζεψε την κατάσταση και κράτησε το σερβίς του για το 4-1.

Ο Ιταλός βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με break, ωστόσο ο Στέφανος δεν έβγαλε καλή επιστροφή και οδηγήθηκε στο 4-2.

Τελικά, από κάποια άσχημα χτυπήματα του Τσιτσιπά, βρήκε διπλό break point και δεν το άφησε να πάει χαμένο για να μειώσει σε 4-3.

O Μουζέτι έφτασε στην ισοφάριση και πίεσε ξανά το Νο5 του κόσμου όταν πήγε στο 40-40, αλλά με έναν άσο και ένα ράλι με εξαιρετικά φόρχαντ ήρθε το 5-4 για τον Τσιτσιπά.

Με άσο ισοφάρισε ο Ιταλός, όμως ο Στέφανος αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε και το break έπειτα από δύο λάθη του αντιπάλου του, για το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ

Με break άρχισε ο Μουζέτι αυτή τη φορά το δεύτερο σετ. Ακολούθησε love service game για το 2-0 και με 0-30 μπροστά στο τρίτο, χρειάστηκε να… ξυπνήσει λίγο το φόρχαντ του Στέφανου για να γίνει η μείωση του σκορ σε 2-1.

Ο Ιταλός με αρκετό ρίσκο στα βολέ του, κράτησε το σερβίς του για το 3-1, αλλά ο Τσιτσιπάς μείωσε εύκολα σε 3-2, καθώς όλα του τα σερβίς δεν είχαν επιστροφή από τον αντίπαλό του.

Με τρομερή υπομονή σε τρία συνεχόμενα ράλι, περίμενε το λάθος του αντιπάλου του και αυτό ερχόταν, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει σε 3-3.
Χάρη στα σερβίς του πήρε προβάδισμα με 4-3, ενώ με love service game ισοφάρισε σε 4-4 ο Μουζέτι.

Με love game όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε και ανάγκασε τον αντίπαλό του να σερβίρει υπό μεγάλη πίεση καθώς έπρεπε να μείνει στο ματς. Ομως έκανε διαδοχικά λάθη, έδωσε τριπλό match point στον Στέφανο, που ωστόσο δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει, όπως και ένα τέταρτο match point που βρήκε. Ο Μουζέτι ισοφάρισε, αλλά ο Ελληνας τενίστας έμεινε συγκεντρωμένος και με love game πέρασε ξανά μπροστά με 6-5.

Βρήκε στο επόμενο game άλλα δύο match point στο σερβίς του Ιταλού και αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα