Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο: «Πιο δυνατή από τον καρκίνο» (pic)

Gazzetta team
Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο: «Πιο δυνατή από τον καρκίνο» (pic)
Η Ισπανίδα τενίστρια Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, πρώην Νο6 κόσμου, κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο και δηλώνει έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin και ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες.

Ο κόσμος του τένις σοκαρίστηκε αλλά όλοι ήξεραν ότι η 32χρονη Ισπανίδα τενίστρια η οποία το 2016 έφτασε στο Νο6 κόσμου είναι "σκληρό καρύδι".

Η Κάρλα τα κατάφερε! Την Πέμπτη 22 Απριλίου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η θεραπεία της και ότι νίκησε τον καρκίνο. Μάλιστα φωτογραφήθηκε και με t-shirt που γράφει για τη νίκη της επί του καρκίνου που είναι η σημαντικότερη στη ζωή της. Πάντως ήδη κάνει όνειρα για να βρεθεί στο Roland Garros 2021.

Η ανάρτηση της Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο στα social media:

«Άλλο ένα βήμα μπροστά στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Σήμερα ολοκλήρωσα επιτέλους τη θεραπεία και μπορώ ήδη να πω ότι ξεπέρασα το λέμφωμα. Ήταν ορισμένοι δύσκολοι μήνες, που κλήθηκα να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα, που δεν γνώριζα από πρώτο χέρι.

Με την πειθαρχία και την ακρόαση των ιατρικών συμβουλών όλο αυτό τον καιρό, όλα οδήγησαν στο να ξεπεραστεί η ασθένεια. Θέλω να πάρω την ευκαιρία και να δείξω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στους επαγγελματίες της υγείας που μας φροντίζουν κάθε μέρα και ιδιαίτερα στο ιατρικό προσωπικό που μου έδωσε πίστη και ελπίδα όλο τον καιρό της δοκιμασίας μου.

Αυτός ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν καταλυτικός για να πας μπροστά σε τέτοιες στιγμές, και νιώθω ευλογημένη να έχω λάβει αυτή την υποστήριξη. Πολλή δύναμη και ενθάρρυνση επίσης σ’ αυτούς που συνεχίζουν στη μάχη.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου έστειλαν λόγια υποστήριξης. Μου έδωσαν πολλή δύναμη και ενέργεια. Στους φιλάθλους που μου έχουν στείλει λέξεις στοργής στα social media, στα ΜΜΕ που μου έδειξαν την υποστήριξή τους σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι με έκαναν να αισθάνομαι ότι συνοδεύομαι και έχουν συμβάλει στο να γίνει αυτό το μονοπάτι πιο ανεκτό.»

 

Τελευταία Νέα