Σαμπαλένκα: «Άλλαξε η ζωή μου μετά τον θάνατο του πατέρα μου»

Αντώνης Πατσούρας
Σαμπαλένκα: «Άλλαξε η ζωή μου μετά τον θάνατο του πατέρα μου»
Το Νο7 του κόσμου, η Αρίνα Σαμπαλένκα, μίλησε για την απώλεια του πατέρα της που άλλαξε οριστικά τη ζωή της.

Το 2020 ήταν η χρονιά της Αρίνα Σαμπαλένκα.

Αν και το τένις "χτυπήθηκε" από τον covid-19 η Λευκορωσίδα είχε μια φανταστική χρονιά και ολοκλήρωσε στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και με 3 νέους τίτλους.

Η Αρίνα ξεκίνησε φανταστικά και το 2021 αφού κατέκτησε τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι, έφτασε στους 9, και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο7 της κατάταξης.

Ο θάνατος του πατέρα

Η 22χρονη από την Λευκορωσία,γεννημένη στο Μινσκ και με ύψος 1.82, τον Νοέμβριο του 2019 έχασε ξαφνικά τον πατέρα της, Σεργκέι, σε ηλικία 43 ετών.

Παλιός πρωταθλητής του χόκεϊ επί πάγου ήταν αυτός που οδήγησε την Αρίνα σε ηλικία 6 ετών στα κορτ και σήμερα είναι στο Νο7 στον κόσμο.

Η καριέρα της έχει "απογειωθεί" από το 2020 και κάνει συνεχώς βήματα για να φτάσει εκεί όπου την ήθελε ο πατέρας της. Στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Παλεύω προσπαθώ να πετύχω αυτό που ήθελε ο πατέρας μου. Να φτάσω στο Νο1. Μου δίνει δύναμη αυτή η σκέψη», θα πει η 22χρονη τενίστρια.

«Μου άλλαξε τη ζωή»

Σε συνέντευξη που έδωσε μετά από τη νέα μεγάλη επιτυχία της στο Άμπου Ντάμπι η Σαμπαλένκα μίλησε για την απώλεια του πατέρα της και την επιρροή που είχε στη ζωή της.

«Η ζωή μου άλλαξε μετά από τον θάνατο του πατέρα μου», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ήταν κάτι απροσδόκητο. Ήταν μόλις 43 ετών. Δεν ήθελα να το συζητώ. Μετά από τον θάνατο του πατέρα μου κατάλαβα πως υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Είδα πως το τένις είναι σημαντικό αλλά είναι ένα μέρος αυτής της ζωής πιο μικρό. Δεν μου αρέσει να χάνω στο τένις αλλά μου αρέσει να απολαμβάνω τη ζωή. Πρέπει να απολαύσουμε το χρόνο μας στα κορτ και εκτός από αυτά».

 

Τελευταία Νέα