Ποδόσφαιρο-Τένις: Μια σχέση στοργής και το 2020!

Αντώνης Πατσούρας
Ποδόσφαιρο-Τένις: Μια σχέση στοργής και το 2020!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις στιγμές του 2020 όπου το τένις «συνάντησε» το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο με το τένις ήρθαν πιο κοντά στην διάρκεια της χρονιάς με πολλούς τρόπους και μέσα από πολλά πρόσωπα. Οι περισσότερες σελίδες στο κοινό βιβλίο τους για το 2020 ανήκουν στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Θρήνος για τον Ντιέγκο

Ο θάνατος του μυθικού Αργεντίνου ποδοσφαιριστή συγκλόνισε το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα και φυσικά και τον χώρο του τένις.

Για την σχέση τους με τον Μαραντόνα θα μιλήσουν δημόσια οι συμπατριώτες του, Γκιγιέρμο Βίλας, Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Νάντια Ποντορόσκα.

Ο Ντιέγκο ήταν φαν του τένις και η ATP μας θύμισε την προπόνηση του με τον Ντελ Πότρο, τα ραντεβού με τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, την αποθέωση στο πρόσωπο του Ρότζερ Φέντερερ αλλά και τα σημαντικά παιχνίδια τένις που παρακολούθησε από την εξέδρα.

Αντίο στον Ντιέγκο είπαν δημόσια με μηνύματα τους, ο Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Μαράτ Σάφιν, ο Άντι Μάρεϊ, ο Φάμπιο Φονίνι αλλά και η δική μας Μαρία Σάκκαρη η οποία "ανέβασε" στα social media φωτογραφία της με την φανέλα του Ολυμπιακού δίπλα στον μυθικό ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Μέσι, ο Ρονάλντο και η Χιμπέρνιαν

Μέσα στο 2020, ο Ράφα Ναδάλ, πήρε θέση στο δίλημμα "Μέσι ή Ρονάλντο", μιλώντας για τις αρετές τους ενώ ο Άντι Μάρεϊ τον καιρό που όλα τα ΜΜΕ έγραφαν ότι ο Λιονέλ Μέσι θα καταλήξει στην Μάντσεστερ Σίτι, βγήκε να τον αποθεώσει και να μιλήσει για το όνειρο του να τον δει να φορά την φανέλα της αγαπημένης του, Χιμπέρνιαν.

Ένα άλλο μέλος της οικογένειας Ναδάλ, ο "θείος Τόνι" έθεσε υποψηφιότητα για το ΔΣ της Μπαρτσελόνα και δήλωνε ότι θα πείσει τον Μέσι να μείνει στη Βαρκελώνη. Ο ανιψιός είναι πάντως μεγάλος φαν της Ρεάλ Μαδρίτης και μέσα στο χρόνο "φιλοξένησε" στη Μαγιόρκα τον αρχηγό της Σέρχιο Ράμος ο οποίος ξεναγήθηκε και στο μουσείο του Ράφα!

Η ενδεκάδα του Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ "αποθεώνει" με κάθε ευκαιρία την Μπάγερν Μονάχου ενώ του ζητούν να φτιάξει την ενδεκάδα της χρονιάς και έκανε αίσθηση η επιλογή του να μην έχει στην κορυφή της επίθεσης, τον Ρομπέρτ Λεβαντόφσκι.

«Δηλωμένος» φαν των Βαυαρών είναι και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος είδε το όνομα του τυπωμένο σε φανέλα της Μπάγερν Μονάχου με το No1 στην πλάτη και δέχτηκε και πρόσκληση να παρακολουθεί ένα παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης.

H πρόταση στον Φέντερερ και ο Ντιμπάλα

Αξέχαστη στιγμή είναι και η κίνηση της Villarepos. Είναι μια ομάδα της 5ης κατηγορίας (ερασιτεχνών) στην Ελβετία η οποία τύπωσε φανέλα με το Νο20 για τον Ρότζερ Φέντερερ και του ζήτησε να γίνει μέλος της και να παίξει γι' αυτή αφού πληρώσει!

O Ελβετός που είναι δηλωμένος φαν της Βασιλείας θα εμφανιστεί στα social media της Μάλμε να αποχαιρετά μέσω video τον φίλο του Behrang Safari ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και φυσικά είχε φορέσει την φανέλα της Βασιλείας.

Ο άσος της Γιουβέντους Πάουλο Ντιμπάλα δηλώνει φίλος του Σβάρτσμαν αλλά και μεγάλος θαυμαστής του Ρότζερ Φέντερερ.

O Σαλάχ βλέπει τένις

Από την άλλη το μεγάλο αστέρι της Λίβερπουλ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, θα ευχαριστήσει και θα συγχαρεί δημόσια την Μαγιάρ Σερίφ, την πρώτη Αιγύπτια που προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό στο Roland Garros και τα πήγε εξαιρετικά στο Παρίσι.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα post του Ερυθρού Αστέρα για τα γενέθλια και τις μεγάλες επιτυχίες του "ήρωα" της Σερβίας, Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

Τελευταία Νέα