Οσάκα: «Η πανδημία μου έδωσε την ευκαιρία να δω τον πραγματικό κόσμο» (pic)

Gazzetta team
Οσάκα: «Η πανδημία μου έδωσε την ευκαιρία να δω τον πραγματικό κόσμο» (pic)
H Ναόμι Οσάκα φωτογραφήθηκε στην "Vogue" και μίλησε για τον αγώνα της εντός και εκτός κορτ στο 2020.

Είναι ένα κορίτσι που στα 23 του έχει κερδίσει ήδη 3 Grand Slam, έχει "ανέβει" στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ το περιοδικό Forbes την ανέδειξε ως την αθλήτρια με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως την περίοδο Ιούνιος 2019-Ιούνιος 2020.

Η Ναόμι Οσάκα, που είναι Ιαπωνέζα τενίστρια αλλά ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, είχε για αυτή την περίοδο έσοδα από χορηγούς και χρηματικά έπαθλα της τάξεως των 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό δεν το έχει συγκεντρώσει καμία άλλη αθλήτρια στο παρελθόν.

Στον αγώνα κατά του ρατσισμού

Μέσα στο 2020 κατέκτησε το US Open αλλά αύξησε τους φαν της εξαιτίας της στάσης που κράτησε στην "μάχη" κατά του φυλετικού ρατσισμού.

Πρωτοστάτησε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ για τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς και επέλεξε να απέχει από τον ημιτελικό του Western and Southern Open ως ένδειξη διαμαρτυρίας οδηγώντας την WTA και την ATP στην απόφαση να μην κάνουν αγώνες για μια ημέρα.

Η Ναόμι Οσάκα που ψηφίστηκε ως προσωπικότητα της χρονιάς από το Sports Illustrated μίλησε και φωτογραφήθηκε στο επετειακό τεύχος της Vogue.

«Είμαι μαύρη και ζω στις ΗΠΑ»

«Ως τενίστες, είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στο τι συμβαίνει στο γήπεδο και πιστεύουμε ότι η ζωή μας εξαρτάται από το αν θα κερδίσουμε έναν αγώνα ή όχι.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Νομίζω ότι η πανδημία μου έδωσε την ευκαιρία να πάω στον πραγματικό κόσμο και να κάνω πράγματα που δεν θα είχα κάνει χωρίς αυτό», είπε η Ναόμι Οσάκα και μίλησε για τον αγώνα της κατά της αστυνομικής βίας: «Είμαι μαύρη και ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό που έκανα δεν ήταν ούτε έκπληξη, ούτε κάτι ιδιαίτερο».

«Έμαθαν τις ιστορίες τους από το τένις»

Για την απόφαση της να απέχει από τον ημιτελικό στη Νέα Υόρκη σημείωσε: «Έπαιζα τον αγώνα μου και μετά είδα τι έκανε το NBA και τι έλεγε ο Λιούις Χάμιλτον, οπότε άρχισα να σκέφτομαι ότι στο τένις δεν συμβαίνει αυτό.

Απλά σκεφτόμουν πως αυτή ήταν η ευκαιρία να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο. Το τένις είναι ένα άθλημα που το βλέπουν σε ολόκληρο τον κόσμο, οπότε μπορούσε κάποιος να μάθει τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων, γκουγκλάροντας τα ονόματά τους. Πιστεύω πως με βοήθησε και να κερδίσω το τουρνουά όλο αυτό».

Η Ναόμι Οσάκα μίλησε για τον Κόμπε Μπράιαντ που ήταν ο μέντορας της και δίδαξε σ' εκείνη να παλεύει καθημερινά άσχετα από τα αποτελέσματα ενώ στάθηκε στο είδωλο της την Σερένα Ουίλιαμς.

«Έπαιζα με την τενίστρια όχι με την Σερένα»

«Η Σερένα ήταν το ίνδαλμά μου, αλλά είναι πολύ εξωστρεφής και εγώ δεν το 'χω αυτό. Δεν μου αρέσει να ακούγομαι στοκορτ , γιατί δεν θέλω να τραβάω την προσοχή του κόσμου. Σταδιακά όμως γίνομαι καλύτερη με αυτό, τουλάχιστον έτσι μου λένε. Είναι πιο επιθετική. Όταν έπαιζα μαζί της δεν ήθελα να δείξω φόβο.

Μόλις κατάφερα να μπλοκάρω τα συναισθήματα μου έπαιξα καλύτερα. Σκέφτηκα πως πρέπει να την αντιμετωπίσω ως τενίστρια και όχι ως τη Σερένα Ουίλιαμς μέσα στο κορτ», είπε η Ναόμι που κέρδισε την Σερένα στον τελικό του US Open 2018.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε φυσικά για τη σχέση της με την μόδα ενώ αποκάλυψε πως δεν έχει πολλούς φίλους, όχι απο επιλογή αλλά λόγω του χαρακτήρα της (ντροπαλή). «Θα ήθελα να έχω περισσότερους φίλους», είπε η Νο3 του κόσμου.

 

Τελευταία Νέα