Western & Southern Open: Αποσύρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Οσάκα (pic)

Αντώνης Πατσούρας
Western & Southern Open: Αποσύρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Οσάκα (pic)
Η Ναόμι Οσάκα αποφάσισε να στηρίξει το μποϊκοτάζ από τους παίκτες στο NBA και στο MLS και δεν θα κατέβει να παίζει τον ημιτελικό με την Μέρτενς στη Νέα Υόρκη.

Μετά από τους παίκτες του NBA με τους Bucks να κάνουν την αρχή αλλά και τους παίκτες του MLS και η Ναόμι Οσάκα αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και τον πισώπλατο πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ να αποσυρθεί από το Western and Southern Open της Νέας Υόρκης.

Η Ιαπωνέζα τενίστρια που είναι η πιο ακριβοπληρωμένη στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes είχε πάρει μέρος και στις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και αποφάσισε να μην παίξει στον ημιτελικό με την Ελίζ Μέρτενς στο Western and Southern.

Έτσι η Βελγίδα θα προκριθεί χωρίς αγώνα στον τελικό της Παρασκευής αλλά αυτό έχει λίγη σημασία.

Η Ναόμι Οσάκα ενημέρωσε για την απόφαση της με δημοσίευση στα social media.

"Όπως πολλοί γνωρίζετε ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας μου για τα ημιτελικά αύριο. Ωστόσο, εκτός από αθλήτρια, πάνω απ' όλα είμαι μια μαύρη γυναίκα. Και ως μαύρη γυναίκα, νιώθω πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα που χρειάζονται την προσοχή μας, από το να με δείτε να παίζω τένις.

Δεν περιμένω να συμβεί κάτι δραστικό επειδή δεν θα παίξω, αλλά αν μπορέσω να φέρω τη συζήτηση στο τραπέζι σε ένα άθλημα που μονοπωλείται από λευκούς, θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το να παρακολουθούμε τη γενοκτονία των μαύρων ανθρώπων από την αστυνομία ειλικρινά με κάνει να αρρωσταίνω. Είμαι εξαντλημένη με όλα αυτά τα νέα hashtag κάθε λίγες ημέρες και πάρα πολύ κουρασμένη που κάνω την ίδια συζήτηση ξανά και ξανά. Θα είναι άραγε ποτέ αρκετά; #JacobBlake, #BreonnaTaylor, #ElijahMcClain, #GeorgeFloyd."

 

Τελευταία Νέα