O covid-19 «σάρωσε» τα Masters του 2020!

Αντώνης Πατσούρας
O covid-19 «σάρωσε» τα Masters του 2020!
Από τα 9 Masters του 2020 έως σήμερα έχουν "γλιτώσει" το Cincinnati Masters, το Rome Open και το Paris Masters.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις δεν θα διεξαχθούν σε μια χρονιά τα 6 από τα 9 τουρνουά Masters.

Ο λόγος είναι φυσικά η επέλαση του covid-19. Ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια και "διέλυσε" το καλεντάρι στο τένις με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τουρνουά των 1000 πόντων με μακρά ιστορία.

Κάθε χρόνο διεξάγονται 9 Masters σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Η αρχή έγινε φέτος στις ΗΠΑ όπου ακυρώθηκαν τα δυο πρώτα Masters. Το Indian Wells και το Miami Open.

Ακολούθησε το Monte Carlo Masters που μετράει δεκάδες χρόνια ιστορίας ενώ και το Madrid Open αν και μεταφάρθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο δεν γλύτωσε την ακύρωση.

Πρόωρα οι Καναδοί ακύρωσαν και το Rogers Cup του Αυγούστου, πρώτα στις γυναίκες και μετά στους άνδρες. Η Κίνα από την άλλη απαγόρευσε όλα τα διεθνή τουρνουά στη χώρα και την πλήρωσε το Masters της Σανγκάη.

Έτσι αυτά που έχουν μείνει ακόμη στο καλεντάρι είναι το Cincinnati Masters που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου, το Rome Open που θα ξεκινήσει στις 20 και θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι ο προάγγελος του Roland Garros αλλά και το Paris Masters που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 2-8/11.

H ATP παράλληλα έχει δηλώσει πως θέλει να διεξαχθεί κανονικά από τις 15 έως 22/11 το ATP Finals στο Λονδίνο το οποίο το 2019 το είχε κατακτήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

 

Τελευταία Νέα