Τσιτσιπάς - Τιμ: Από τον θρίαμβο στο Λονδίνο στα φιλικά στο UTS

Gazzetta team
Τσιτσιπάς - Τιμ: Από τον θρίαμβο στο Λονδίνο στα φιλικά στο UTS
Επτά μήνες μετά από τον τελικό του ATP Finals ο Τσιτσιπάς θα συναντήσει τον Τιμ το βράδυ της Κυριακής (23:15) στο UTS.

Ήταν 17 Νοεμβρίου 2019. Η ημέρα αυτή γράφτηκε στην ιστορία ως η σπουδαιότερη της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά και συνολικά του ελληνικού τένις αφού κατέκτησε το ATP Finals στην O2 Arena στο Λονδίνο.

Αντίπαλος του εκείνο το βράδυ στον τελικό, τον οποίο παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ και ο Έλληνας τον κέρδισε με 2-1 κατακτώντας τον μεγάλο τίτλο.

Επτά μήνες μετά...

Από τότε ως σήμερα άλλαξαν πολλά. Ο Τσιτσιπάς είναι ακόμη στο Νο6 του κόσμου ενώ ο Τιμ έφτασε στο Νο3, κερδίζοντας μια θέση από τον Ρότζερ Φέντερερ, πριν σταματήσει η δράση λόγω του covid-19.

Στο διάστημα αυτό από το Λονδίνο έως σήμερα έφτασαν και οι δυο σε τελικούς. O Στέφανος έπαιξε και κέρδισε την κούπα στην Μασσαλία αλλά την έχασε από τον Τζόκοβιτς στο Ντουμπάι ενώ ο Ντομινίκ έφτασε στον τελικό του Australian Open και ηττήθηκε και εκείνος από τον Σέρβο.

Το UTS τους ενώνει

Ο Ντομινίκ Τιμ την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε στο Βελιγράδι, προσκεκλημένος του Τζόκοβιτς, για να παίξει στο Adria Tour το οποίο και κέρδισε! Αυτή την εβδομάδα το Adria Tour είναι στο Ζαντάρ της Κροατίας αλλά ο Τιμ είχε υποσχεθεί στον Μουράτογλου να συμμετάσχει στο UTS.

Το Ultimate Tennis Showdown είναι τουρνουά προετοιμασίας στη μετά covid-19 εποχή με πολλές νέες ιδέες και χωρίς σετ αφού οι παίκτες αγωνίζονται με χρόνο για 4 δεκάλεπτα και εκείνος που θα πάρει τα περισσότερα σετ είναι νικητής.

Ο Τσιτσιπάς έχει από την περασμένη εβδομάδα που συμμετάσχει στο τουρνουά του Πατρίκ Μουράτογλου στη Γαλλία τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ενώ ο Τιμ που ξεκίνησε το Σάββατο (20.6) ηττήθηκε από τον Ρισάρ Γκασκέ.

Όλοι περιμένουν με αγωνία την "μάχη" του Στεφ με τον Τιμ που θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής (23:15) και θα είναι η σπουδαιότερη στο χώρο του τένις, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τον αγώνα μπορείτε να δείτε και από το Eurosport.

 

Τελευταία Νέα