ATP Finals - US Open: Ο Τιμ κυνηγάει τον Τζόκοβιτς (vids)

Αντώνης Πατσούρας
ATP Finals - US Open: Ο Τιμ κυνηγάει τον Τζόκοβιτς (vids)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο τελευταίος παίκτης στην ιστορία του τένις που το 2015 κατέκτησε το US Open και το ATP Finals. Με νίκη στον τελικό του 2020 θα τον ακολουθήσει ο Ντομινίκ Τιμ.

Δεν είναι και πολλοί οι τενίστες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μέσα σε μια χρονιά το US Open και το ATP Finals. Στην τελευταία 20ετια είναι μόλις 3 και είναι ο Λέιτον Χιούιτ, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ντομινίκ Τιμ που παίζει στον τελικό της Κυριακής στην O2 Arena με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει κατακτήσει τον Σεπτέμβριο το US Open και εάν τα καταφέρει και στο Λονδίνο θα είναι ο επόμενος της λίστας των κοινών νικητών.

Αυτό έχει να συμβεί από το 2015 όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε στον τελικό και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός το είχε πετύχει 3 φορές το 2004, το 2006 και το 2007 ενώ ο 3ος παίκτης της 20ετίας είναι ο Αυστραλός Λέιτον Χιούιτ (2001).

Στη λίστα υπάρχουν και τα ονόματα του Ίλιε Ναστάζε, τον Τζον ΜακΕνρο, του Πιτ Σάμπρας αλλά και του Ιβάν Λέντλ ο οποίος μάλιστα έχει και ρεκόρ αφού κέρδισε και τους 2 τίτλους για 3 σερί χρονιές (1985-1987).

  • Tags:
 

US OPEN Τελευταία Νέα