Ζβέρεφ - Τιμ 2-3: Η ανατροπή του αιώνα και το US Open στον Τιμ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ζβέρεφ - Τιμ 2-3: Η ανατροπή του αιώνα και το US Open στον Τιμ (vids)
Μετά από 4 ώρες στον τελικό ο Ντομινίκ Τιμ από το 0-2 και το 2-1 (μπρέικ) στο 3ο επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κατέκτησε το US Open!

Ο Ντομινίκ Τιμ είναι ο νέος πρωταθλητής στο US Open.

Μετά από 4.01' και ενώ βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ , με 2-1 με μπρέικ στο 3ο σετ, με 5-3 στο 5ο επικράτησε με 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (6) του φανταστικού Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του US Open και κατέκτησε τον πρώτο του Major τίτλο!

Ο Ντομινίκ Τιμ είναι ο πρώτος Αυστριακός που κατακτά το US Open. Τα κατάφερε συνολικά σε Grand Slam με την 4η προσπάθεια αφού είχε χάσει 3 τελικούς (Roland Garros 2, Australian Open).

Αυτός είναι ο 17ος τίτλος της καριέρας του και φυσικά ο σημαντικότερος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το live του τελικού!

Είναι ο πρώτος παίκτης (5ος σε όλα τα Grand Slam) στην ιστορία της open era που σε τελικό στο US Open επιστρέφει από το 2-0 και κερδίζει τον τίτλο ενώ είναι ο πρώτος παίκτης μετά από τον Σεπτέμβριο του 2016 που δεν ανήκει στους Big-3 και κατακτά Grand Slam.

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ από την άλλη που έβαλε τα κλάματα κατά την διάρκεια της απονομής έπαιξε στον 1ο τελικό της καριέρας του σε Grand Slam, έσβησε 2 τσάμπιονσιπ πόιντ αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στον τίτλο.

Ο Ζβέρεφ παραμένει στο Νο7 (ο Τσιτσιπάς στο Νο6) αλλά φεύγει από τη Νέα Υόρκη με 1.500.000 δολάρια στην τσέπη!

Ο Ντομινίκ Τιμ (No3) είναι επίσης ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που γεννήθηκε την δεκαετία του '90 (1993) και κατακτά Grand Slam!

Ο νικητής του US Open θα εισπράξει 3.000.000 δολάρια και θα κερδίσει και 2000 βαθμούς. Έτσι θα παραμείνει στην 3η θέση αλλά μόλις στο -725 από τον 2ο Ναδάλ.

Οι πόντοι ήταν 162-159. Οι winners 52-43 για τον Ζβέρεφ όπως και τα αβίαστα λάθη 64-55. Ο Γερμανός είχε 15 διπλά σφάλματα και ο Αυστριακός 8. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 8/18 (Ζβέρεφ) και 7/13.

Καλημέρα με δυο μπρέικ!

Ο Ζβέρεφ θα φτάσει σε μπρέικ στο 3ο γκέιμ για να προηγηθεί με 2-1 και ο Τιμ θα μειώσει σε 3-2.

Ο Γερμανός θα πετύχει και 2ο μπρέικ για το 5-2 και θα κλείσει το 1ο σετ στο σερβίς του (6-2).

Του έκοψε το δρόμο!

Στο 1ο γκέιμ του 2ου σετ ο Τιμ θα σβήσει μπρέικ πόιντ για να φτάσει στο 1-0 αλλά με μπρέικ ο Ζβέρεφ θα προηγηθεί με 2-1. Ο Τιμ θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ αλλά με την 3η προσπάθεια ο Ζβέρεφ με μπρέικ θα ξεφύγει με 4-1.

Φοβερό θα είναι το 7ο γκέιμ. Ο Ζβέρεφ θα φτάσει 3 φορές σε σετ πόιντ αλλά ο Τιμ δεν θα του επιτρέψει να κάνει μπρέικ και θα μειώσει σε 5-1. Ο Αυστριακός θα σβήσει και νέο σετ πόιντ και με το 1ο του μπρέικ θα μειώσει σε 5-3!

Ο Ζβέρεφ θα έχει και 5ο σετ πόιντ και αυτή την φορά θα το εκμεταλλευτεί για το 6-4 και το 2-0 σετ.

Έμεινε ζωντανός

Στο 3ο γκέιμ του 3ου σετ ο Τιμ θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Ζβέρεφ θα επανέλθει και θα προηγηθεί με 2-1 με μπρέικ.

Επικό είναι το 4ο γκέιμ εκεί όπου ο Ζβέρεφ θα σβήσει 3 μπρέικ πόιντ αλλά ο Αυστριακός με την 4η προσπάθεια θα τα καταφέρει και θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Ο Τιμ θα προηγηθεί με 3-2 και με μπρέικ θα κλείσει το σετ στο 6-4!

Κοντά στο θαύμα!

Στο 4ο σετ ο Τιμ θα φτάσει στο 3-2 και ο Ζβέρεφ θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Ο Τιμ με μπρέικ θα κάνει το 5-3 και με το σερβίς του θα πάρει το σετ με 6-3 και θα ισοφαρίσει σε 2-2 μετά από 2.52'!

Όρθιος και κουπάτος!

Με φόρα από το 4ο σετ ο Αυστριακός θα ανοίξει το 5ο με μπρέικ (1-0) αλλά ο Γερμανός θα το πάρει αμέσως πίσω για το 1-1!

Ο Ζβέρεφ θα φτάσει στο 3-2 και στο 4-3 και με μπρέικ θα φτάσει στο 5-3! Ο Τιμ θα κάνει και αυτός μπρέικ (5-4) και θα ισοφαρίσει σε 5-5!

Με μπρέικ ο Τιμ θα προηγηθεί με 6-5 και ο Ζβέρεφ θα το πάρει πίσω και θα στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ!

Στο τάι μπρέικ ο Ζβέρεφ στο 6-4 θα σβήσει διπλό τσάμπιονσιπ πόιντ αλλά ο Τιμ θα έχει ακόμη μια ευκαιρία και θα κλείσει το παιχνίδι!

Τιμ: «Μακάρι να είχαμε δυο νικητές σήμερα»

Ο μεγάλος νικητής του US Open και ο πρώτος που κατέκτησε τον τίτλο στη Νέα Υόρκη σε τάι μπρέικ συνεχάρη τον φίλο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και είπε κατά την διάρκεια της απονομής:

«Γνωριστήκαμε το 2014 και αναπτύξαμε μια σπουδαία φιλία. Κάναμε σπουδαία πράγματα μέσα και έξω από το κορτ. Μακάρι να είχαμε δυο νικητές σήμερα. Το αξίζαμε και οι δυο».

Ζβέρεφ: «Οι γονείς μου είχαν κορονοϊό και δεν ήταν μαζί μου»

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αφού συνεχάρη τον φίλο του Ντομινίκ Τιμ για την ανατροπή και τον τίτλο, δάκρυσε όταν μίλησε στην διάρκεια της απονομής για τους γονείς του.

«Ήταν πάντα μαζί μου σε κάθε ένα τουρνουά που έπαιζα. Δυστυχώς, ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, οπότε δεν μπορούσαν να έρθουν μαζί μου αυτή τη φορά.

Μου λείπουν. Είναι δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι με βλέπουν από το σπίτι και παρά το ότι έχασα, είναι υπερήφανοι», είπε ο 23χρονος Γερμανός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα