US Open: Ώρα ημιτελικών για τις γυναίκες

Αντώνης Πατσούρας
US Open: Ώρα ημιτελικών για τις γυναίκες
Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ημιτελικοί της Οσάκα με την Μπράντι (02:00) και της Σερένα με την Αζαρένκα (04:00) στο US Open.

Δυο Αμερικανίδες, δυο μαμάδες. Τρεις παίκτριες που έχουν κερδίσει Grand Slam.

Η ώρα των ημιτελικών στο ταμπλό των γυναικών του US Open έφτασε. Τα ξημερώματα της Παρασκευής στο "Arthur Ashe" της Νέας Υόρκης θα παρακολουθήσουμε δυο σπουδαίους ημιτελικούς που δίνουν δυο εισιτήρια για τον τελικό του Σαββάτου (23:00).

Στις 02:00 θα παίξουν η Ναόμι Οσάκα με την Τζένιφερ Μπράντι και στις 04:00 η Σερένα Ουίλιαμς με την Βικτόρια Αζαρένκα.

Μαμάδες εν δράσει

Ο δεύτερος ημιτελικός έχει πολύ... ψωμί. Θα είναι η 23η συνάντηση της Σερένα με την Βικτόρια με την Αμερικανίδα να έχει 18 νίκες.

Η Σερένα Ουίλιαμς που απέκλεισε την Τσβετάνα Πιρόνκοβα στον προημιτελικό θα παίξει στον 14ο ημιτελικό της στο US Open και εάν προκριθεί θα τα έχει καταφέρει για 11η φορά.

Τόσοι θα είναι οι τελικοί για μια παίκτρια που έχει κερδίσει 6 τρόπαια και έχει φτάσει ήδη στις 106 νίκες στο US Open.

H Λευκορωσίδα από την άλλη που απέκλεισε την Ελίζ Μέρτενς θα παίξει για 3η φορά σε ημιτελικό στο US Open και έχει 2/2 νίκες το 2012 και το 2013 όπου και έχασε στο τέλος την κούπα από την Ουίλιαμς.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια σε ημιτελικούς είναι 4-0 υπέρ της Σερένα ενώ συνολικά στο US Open η Αμερικανίδα έχει 3-0 νίκες. Σε ημιτελικό έχει κερδίσει ακόμη και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Η Σερένα Ουίλιαμς βαδίζει στα 39 και η Βικτόρια Αζαρένκα στα 32.

Tα παιχνίδια της Σερένα με την Βικτόρια ξεκίνησαν το 2008 στο Australian Open και το τελευταίο διεξήχθη το 2019 στο Indian Wells με την Αμερικανίδα να είναι νικήτρια και στα 2.

Αήττητη και έμπειρη

Στον πρώτο ημιτελικό θα δούμε την νικήτρια του US Open 2018 Ναόμι Οσάκα και την παίκτρια έκπληξη του τουρνουά την Τζένιφερ Μπράντι η οποία έφτασε στους "4" χωρίς να έχει χάσει σετ.

Μεταξύ τους έχουν παίξει δυο φορές. Το 2018 κέρδισε η Ιαπωνέζα και το 2014 η Αμερικανίδα. Στα δυο σετ και τα δυο παιχνίδια.

Η Μπράντι θα παίξει στον 1ο ημιτελικό της σε Grand Slam και η Οσάκα επίσης στον 2ο μετά από το 2018.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ουίλιαμς, η Αζαρένκα και η Οσάκα έχουν φτάσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχουν κατακτήσει και Grand Slam. Η Σερένα έχει 23, η Αζαρένκα 2 και η Οσάκα επίσης 2.

H Μπράντι έχει ρεκόρ καριέρας το Νο40, έχει ανέβει ήδη στο Νο25 και εάν προκριθεί θα είναι για πρώτη φορά στο top-20.

 

US OPEN Τελευταία Νέα