Roland Garros: Ο ανοιχτός δρόμος του Τσιτσιπά για τελικό και οι Big-3 «δεμένοι»

Roland Garros: Ο ανοιχτός δρόμος του Τσιτσιπά για τελικό και οι Big-3 «δεμένοι»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το σπουδαίο 33-8 (2021) και 16-3 (χώμα) βάσει της κλήρωσης μπορεί να ελπίζει ότι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε τελικό στο Roland Garros.

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία έχει o Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros 2021 να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε τελικό Grand Slam.

Η κλήρωση είναι καλή για τον Στέφανο Τσιτσιπά αφού δεν θα "συναντήσει" έως τον τελικό κανένα μέλος του Big-3 ενώ και εκείνος ο "σκληρός" και τροπαιούχος Σταν Βαβρίνκα που του έδωσε ένα δυνατό "χαστούκι" το 2019 δεν θα είναι στο Παρίσι.

Οι κληρώσεις δεν δίνουν τίτλους

Η Ελλάδα το 2004 στο Euro 2004 ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία. Η λογική έλεγε πως θα μείνει 4η! Άφησε όμως εκτός την Ισπανία και την Ρωσία και στο φινάλε φινάλε πήρε τη Euro.

Οι κληρώσεις είναι ωραίες για αναλύσεις. Το θέμα είναι τι κάνουν οι παίκτες στο γρασίδι, στο χώμα και όπου αλλού παίζουν. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μια σπουδαία κλήρωση στο Παρίσι εκεί όπου πέρσι έφτασε στους "4".

Στόχος όπως δήλωσε ο ίδιος είναι να φτάσει ξανά στα ημιτελικά.

Οι Big-3 δεν θα είναι εμπόδιο

Αυτή τη φορά στα ημιτελικά δεν θα τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς όπως το 2020. Με τον Ράφα Ναδάλ δεν έχει παίξει ποτέ στο Roland Garros όπως και με τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά τον Ισπανό είναι ιδανικό που δεν τον βρίσκει πριν από τον τελικό.

Ο Ναδάλ του είχε κόψει τον δρόμο για τον τελικό στο Australian Open 2019 αλλά το 2021 ο Έλληνας απέκλεισε στους "8" τον Ισπανό στη Μελβούρνη εκεί όπου δεν έχει και τα καλύτερα ποσοστά.

Ο Στέφανος είναι στο ίδιο μέρος του ταμπλό με το Νο2 κόσμου τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος όμως στο Roland Garros είναι "σκυλί που γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει". Δεν περνάει τον 1ο γύρο ο Ρώσος.

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα έφτασε το 2020 στον 4ο γύρο για να τον αποκλείσει ο Ράφα Ναδάλ ενώ ο Καρένιο Μπούστα είναι καλός στο "χώμα" και ειδικός στις ζημιές εάν δεν τον προσέξεις.

Ξεκαθάρισμα με τη γενιά του

Ο Ντομινίκ Τιμ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα παίξουν στα προημιτελικά και ο νικητής θα παίξει ίσως με τον Στέφανο στον ημιτελικό.

Ο Έλληνας τενίστας δεν "φοβάται" ούτε τον Αυστριακό ούτε τον Γερμανό. Ο Τιμ είναι φιναλίστ το 2018 και το 2019 αλλά δεν είναι Ναδάλ ούτε Τζόκοβιτς και έχουμε δει ότι με τον Στέφανο πάντα οι αγώνες τους είναι "ματσάρες".

Μεταξύ τους στο χώμα είναι στο 1-1. Με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ πάλι δεν έχει "θέματα" ο Στέφανος. Μπορεί να τον κερδίσει μπορεί και να χάσει. Τα ποσοστά είναι μοιρασμένα.

Ας ξεκαθαρίσουν μεταξύ τους ο Γερμανός με τον Αυστριακό και ο Έλληνας με τον Χιλιανό (Γκαρίν) ή τον Βούλγαρο (Ντιμιτρόφ) και θα βρουν την άκρη στα ημιτελικά την ίδια ώρα που απέναντι ίσως ο κόσμος του τένις παρακολουθεί τον ημιτελικό του Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς.

Ποντάρισμα σε Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Νο3 φαβορί για τον τίτλο αλλά βάσει της κλήρωσης μπορεί να είναι και Νο2.

Ένας από τους Ναδάλ-Τζόκοβιτς θα πάει τελικό και θα είναι Νο1 και ο Στέφανος άνετα μπορεί να είναι το Νο2 εάν ...

Εάν συνεχίσει να παίζει όπως τον έχουμε δει στο 2021 και ειδικά στο χώμα. Έχει το καλύτερο ρεκόρ (33-8) στον κόσμο, έχει 16-3 νίκες στο χώμα και 2 τίτλους στο χώμα όσους και ο Ράφα Ναδάλ.

Οι αριθμοί λένε ότι μπορεί. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι πλέον ο παίκτης που θα "κολλήσει" με υποδεέστερους στην κατάταξη από εκείνον και ειδικά σε αγώνες που πρέπει να κερδίσεις 3 σετ όπως στο Roland Garros.

Και μην ξεχνάμε. Έχει 2 σερί ημιτελικούς σε Grand Slam. Στο Roland Garros 2020 και στο Australian Open 2021.

Πάντως ένας τελικός Ναδάλ-Τσιτσιπάς θα ήταν εξαιρετικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Roland Garros: Μόνο στον τελικό με Ναδάλ ή Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς (pic)

Roland Garros: Ο Ναδάλ απέκτησε άγαλμα στο Παρίσι (pics)

Roland Garros: Προπονήθηκαν μαζί Τσιτσιπάς και Τιμ (vid)

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα