Τζόκοβιτς - Μεντβέντεφ: Ο Ντανίλ «απειλεί» τον Νόβακ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τζόκοβιτς - Μεντβέντεφ: Ο Ντανίλ «απειλεί» τον Νόβακ (vids)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικεί τον 9ο τίτλο σε 9 τελικούς στο Australian Open. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τον 1ο Major τίτλο του. Ποιος θα είναι ο νικητής στον τελικό της Κυριακής (10:45, Eurosport) στον τελικό του Australian Open;

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει στη Μελβούρνη.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 10:45 θα κοντραριστούν στη Rod Laver Arena παρουσία θεατών ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Είναι ο τελικός του Australian Open και δυο τινά μπορεί να συμβούν.

Ο Σέρβος που είναι στο Νο1 εάν κερδίσει θα φτάσει τα 9 Australian Open και τα 18 Grand Slam ή ο Ρώσος που είναι στο Νο3 και εάν νικήσει θα πάει στο Νο2 θα κατακτήσει το 1ο του τίτλο Major.

Ο "Νόλε" δεν χάνει στη Μελβούρνη

Οχτώ τελικούς έχει δώσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς και έχει κατακτήσει ισάριθμα Australian Open. Όπως δηλώνει ο 33χρονος Σέρβος η Rod Laver Arena είναι η αγαπημένη του έστω και εάν φέτος ο κόσμος δεν είναι μαζί του όταν αγωνίζεται.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει νικήσει 4 φορές σε τελικό τον Άντι Μάρεϊ, 2 τον Ράφα Ναδάλ και από μια τον Ντομινίκ Τιμ και τον Τζο Τσονγκά. Η αρχή έγινε το 2008 και ακολούθησαν οι τίτλοι του 2001, του 2012, του 2013, του 2015, του 2016, του 2019 και του 2020.

Αυτός θα είναι ο 28ος τελικός Grand Slam και εάν τον κερδίσει θα φτάσει τους 18 τίτλους. Θυμίζουμε στην κορυφή είναι μαζί ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ με 20.

Ο Ντανίλ ξέχασε την ήττα

Ένα από τα μεγαλύτερα σερί νικών στην ιστορία του τένις "τρέχει" τους τελευταίους 3,5 μήνες ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

O σημερινός αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει για... πλάκα τα σερί 20-0 και έφτασε στο 43-0 (2010-11). O Αργεντινός Γκιγιέρμο Βίλας βέβαια έχει το μεγαλύτερο (46-0 το 1977) και ο Τσεχοσλοβάκος Ιβάν Λέντλ το 2ο (44-0) το 1981-82.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει 20-0 νίκες από τις 30.10.2020 (Βιέννη) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι "τρέχει" σερί 12-0 κόντρα σε top-10 έχοντας να χάσει από τη Νέα Υόρκη (12/9).

Στο διάστημα αυτό έχει επικρατήσει 3 φορές επί των Ζβέρεφ, Σβάρτσμαν και από μια κόντρα στους Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Τιμ, Τσιτσιπά, Μπερετίνι, Ρούμπλεφ.

Ο 25χρονος Ρώσος στο διάστημα αυτό έχει κατακτήσει το Paris Masters, το ATP Finals, το ATP Cup και θέλει μια νίκη για το Australian Open.

Τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που γεννήθηκε στις 11.2.1996 στη Μόσχα και δεν μας έχει συνηθίσει να γελάει και να πανηγυρίζει έχει κερδίσει τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια κόντρα στον Τζόκοβιτς.

Τον νίκησε το 2019 στο Μόντε Κάρλο και στο Σινσινάτι, ηττήθηκε το 2020 στο ATP Cup και τον νίκησε για 3η φορά στο ATP Finals 2020. Πριν από αυτά τα 4 παιχνίδια ο Σέρβος που γεννήθηκε στις 22/5/1987 στο Βελιγράδι είχε 3-0 νίκες.

Σε Grand Slam έχουν μόνο έναν αγώνα και αυτόν στο Australian Open το 2019. O Τζόκοβις επικράτησε με 3-1 σετ. Ποτέ στην καριέρα τους δεν έχουν παίξει σε τελικό.

O Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικεί συνολικά τον 82ο τίτλο του και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τον 10ο. Ο Ρώσος δεν έχει πάρει τίτλο Major αλλά το 2019 έπαιξε στον τελικό του US Open και ηττήθηκε με 3-2 από τον Ναδάλ.

Για να φτάσει στον τελικό ο Μεντβέντεφ απέκλεισε με 3-0 δυο top-10 παίκτες. Στον προημιτελικό τον Αντρέι Ρούμπλεφ και στον ημιτελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά. O Τζόκοβιτς απέκλεισε στον προημιτελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο7) και στον ημιτελικό το Νο114 τον Ασλάν Καράτσεφ.

Εάν ο Τζόκοβιτς φτάσει στους 9 τίτλους θα είναι μόνος 2ος στη λίστα με τα περισσότερους τίτλους ανά Grand Slam. Στην 1η θέση είναι ο Ναδάλ με 13 Roland Garros (13/13) και ο Φέντερερ έχει 8 Wimbledon.

Τζόκοβιτς:«Δεν θα χαρίσω τίποτα»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που έγινε στη Μελβούρνη ο 2ος τενίστας που ξεπερνάει τις 300 νίκες σε Grand Slam προπονήθηκε μετά από αρκετές ημέρες λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς και δηλώνει έτοιμος για την κούπα.

«Η πίεση υπάρχει πάντα, είναι μέρος αυτού που κάνουμε. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τη νέα γενιά που έρχεται και παίρνει τη σκυτάλη από εμάς τους τρεις, αλλά ρεαλιστικά ακόμα δεν έχει συμβεί αυτό. Με όλο το σεβασμό προς όλους τους άλλους, έχουν ακόμα πολλή δουλειά να κάνουν. Δεν πρόκειται να τους χαρίσω τίποτα. Θα τους κάνω να δουλέψουν πολύ σκληρά γι' αυτό», είπε ο Σέρβος.

Μεντβέντεφ: «Φαβορί ο Τζόκοβιτς»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που θέλει να γίνει ο πρώτος Ρώσος που θα κερδίσει Grand Slam μετά από τον Μαράτ Σάφιν (2005, Australian Open) ανυπομονεί για τον 2ο τελικό του σε Grand Slam.

«Πιστεύω πως εκείνος είναι το φαβορί, επειδή και τις 8 φορές που έχει φτάσει στα ημιτελικά εδώ, έχει κερδίσει το τουρνουά. Εγώ είμαι ο διεκδικητής, ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει τον τίτλο από κάποιον που είναι 8 φορές πρωταθλητής. Και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Σίγουρα όταν βγω εκεί έξω θα νιώσω πίεση, γιατί θέλω να κερδίσω το πρώτο μου Slam. Εκείνος θέλει να κερδίσει το 18ο.

Δεν ξέρουμε με ποιον θα είναι το κοινό. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Γενικά πάντως, θεωρώ πως δεν θα έχω κάτι να χάσω. Για να κερδίσεις ένα Slam, ειδικά απέναντι σε κάποιον σαν τον Novak, δίνει από μόνο του μεγάλο κίνητρο. Μου αρέσει ο Νόβακ. Τον εκτιμώ ως τενίστα και ως άνθρωπο», είπε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ 0-3: «Άδειασε» και έμεινε εκτός τελικού (vids)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στις 8 Μαρτίου «σπάει» το μεγάλο ρεκόρ του Φέντερερ

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ - ΚΑΡΑΤΣΕΦ 3-0: Τελικός και φουλ για το 9ο στη Μελβούρνη (vids)

  • Tags:
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα