Ζιλ Σιμόν: Ο συγγραφέας αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά

Αντώνης Πατσούρας
Ζιλ Σιμόν: Ο συγγραφέας αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά
Ο 36χρονος τενίστας, συγγραφέας, πατέρας από την Γαλλία είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open.

Την ημέρα που γεννήθηκε στη Νις της Γαλλίας στην Ελλάδα γιορτάζει το όνομα Στέφανος.

Ήταν στις 27 Δεκεμβρίου 1984 και ο Ζιλ Σιμόν γεννήθηκε στην Γαλλία για να γίνει ένας από τους καλύτερους τενίστες της χώρας.

Μετά από 14 χρόνια στην Ελλάδα γεννήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος στις 9/2/2021 θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει για πρώτη φορά τον 36χρονο Γάλλο στο κορτ.

Ο αγώνας του 1ου γύρου του AO 2021 θα διεξαχθεί στη Rod Laver Arena την Τρίτη (12:00, Eurosport) μετά από τον αγώνα της Μπάρτι με την Κόβινιτς που θα ξεκινήσει στις 10:00.

Για την ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει παίξει ποτέ ξανά με Γάλλο στο ΑΟ.

Την Τρίτη στη μάχη του AO θα εισέλθουν ο Ράφα Ναδάλ, η Σοφία Κένιν, ο Αντρέι Ρούμπλεφ, η Ασλεϊ Μπάρτι, ο Ντανίλ Μενβέντεφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το πρόγραμμα της Τρίτης (+9 ώρες η Ελλάδα)

Το Νο6 και ο Ναδάλ

Ποιος είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά; Είναι από τους κορυφαίους Γάλλους τενίστες της σύγχρονης εποχής που έχει φτάσει το 2009 στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης εκεί όπου είναι σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Θα συμμετάσχει για 15η φορά στο Australian Open και η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν ο προημιτελικός του 2009. Τότε στη Μελβούρνη είχε αποκλείσει τον συμπατριώτη του Γκαέλ Μονφίς και είχε πέσει πάνω στον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός τον κέρδισε και στο φινάλε κατέκτησε το μοναδικό του Australian Open. Για την ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να συναντήσει φέτος τον Ναδάλ στη Μελβούρνη στον προημιτελικό όπως ο Σιμόν το 2009.

Νίκες Big-3 και τελικοί Masters

Ο Γάλλος έχει κερδίσει και τα τρία μέλη του Big-3 ενώ στην καριέρα του έχει να επιδείξει 14 τίτλους.

Το 2008 θα παίξει στον τελικό του Masters της Μαδρίτης και θα χάσει τον τίτλο από τον Άντι Μάρεϊ και το 2014 στον τελικό του Masters της Σανγκάης με τον Ρότζερ Φέντερερ να κερδίζει την κούπα.

Σήμερα είναι στο Νο64 της παγκόσμιας κατάταξης. Όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έτσι και ο Ζιλ Σιμόν έχει κερδίσει 2 τίτλους στη Μασσαλία. Ο τελευταίος τίτλος ήρθε το 2018 τη χρονιά που ο Έλληνας κατακτούσε τον πρώτο του.

To 2008 στο Τορόντο θα κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ που ήταν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πατέρας και συγγραφέας

Ο Ζιλ Σιμόν είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Του αρέσουν τα video games ενώ διαβάζει πολλά βιβλία.

Είναι μάλιστα και συγγραφέας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο "Ce Sport Qui Rend Fou" με αντικείμενο το τένις.

Μάλιστα υπάρχει και ένα κεφάλαιο για τον Ρότζερ Φέντερερ και την επιρροή του στο άθλημα τονίζοντας ότι πήγε πίσω το άθλημα αφού όλα τα παιδιά θέλουν να ακολουθήσουν μόνο τα χνάρια του και το στυλ του.

Απο το τένις έχει κερδίσει περισσότερα από 15 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Australian Open: Πρεμιέρα με Σιμόν και στους "8" με Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα