Τσιτσιπάς: «Ονειρεύομαι ακόμα περισσότερο κόσμο, να γεμίσουμε το ανοικτό του ΟΑΚΑ!»

Βασίλης Τσίγκας
Τσιτσιπάς: «Ονειρεύομαι ακόμα περισσότερο κόσμο, να γεμίσουμε το ανοικτό του ΟΑΚΑ!»
Μετά την ιστορική νίκη του μπροστά σε 14.000 θεατές στο «Νίκος Γκάλης», ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε πως όνειρό του είναι να γεμίσει και το ανοικτό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων!

Το ζήσαμε κι αυτό, πάνω από 14.000 θεατές σε κερκίδες ελληνικού γηπέδου για να παρακολουθήσουν αγώνα τένις! Οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες, ιστορικές, για τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως, όχι κάτι που δεν φανταζόταν ποτέ.

«Υπάρχει ζήτηση κι ενδιαφέρον και θα σπάσουν κι αλλά ρεκόρ προσέλευσης, το νούμερο μπορεί να γίνει και τετραπλάσιο. Με κάποια Grand Slam στην πλατη μου και της Μαρίας, μπορει να γινει ενα γεγονός, όπως είχε γίνει κάποτε στο Μεξικό με τον Φέντερερ και τον Ζβέρεφ με 100.000 θεατές. Δύσκολο είναι αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Φυσικά οραματιζόμουν να παίξω μπροστά σε τόσο κόσμο στην Ελλάδα, αλλά στο ανοικτό του ΟΑΚΑ! Σε έναν τελικό του Davis Cup στο ΟΑΚΑ, με μια καλή ομάδα γύρω μου και να ξεσηκώσουμε όλη την Ελλάδα στο ματς πόιντ», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ο Τσιτσιπάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Australian Open.

«Είμαι χαρούμενος που παίζω τένις. Πάντα ήμουν, αλλά δεν είχα πάντα το ίδιο πάθος για το άθλημα. Είναι κάτι που δουλεύω κάθε μέρα, θέλω να βρίσκομαι σε αυτή τη κατάσταση, νιώθω ελεύθερος, νιώθω ότι ελέγχω την κατάσταση. Η ζωή μου είναι το τένις. Είναι φρέσκια ανάσα να έχω τον Μαρκ Φιλιππούση δίπλα μου, γιατί καταλαβαίνει καταστάσεις καλύτερα από όποιον προπονητή έχω δουλέψει, γιατί το έχει περάσει κι αυτός. Καταλαβαίνει πότε πρέπει να μιλήσει και πότε όχι. Είναι χαλαρός και δεν νιώθεις τα συναισθήματά του και βοηθάει να δημιουργηθεί καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Δημιουργία ηρεμία γύρω του».

Σε ερώτηση για τα κίνητρά του, τόνισε: «Πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο, χωρίς κίνητρο είναι δύσκολο να παίξεις. Δεν ήταν από τους καλύτερους αγώνες μου σήμερα, σκεφτόμουν και τους πιλότους, ήμουν και συναισθηματικά φορτισμένος από την παρουσία και του κόσμου, γιατί δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο ποτέ στην Αθήνα. Δεν έχω όμως να αποδείξω τίποτα. Προσπάθησα να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα, δεν ήταν εύκολες οι συνθήκες, δεν έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοιες συνθήκες στα επαγγελματικά τουρνουά. Βοήθησε παρά πολύ και το κοινό να αποκτήσω μια ελευθερία στις κινήσεις μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στους στόχους του: «Έχω πολλά όνειρα για το τένις. Θέλω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις τρεις κατηγορίες, θέλω να κατακτήσω το Davis Cup για την Ελλάδα, θέλω και τα τέσσερα Grand Slams, θέλω και το νο1της παγκόσμιας κατάταξης».

Η κορυφαία διοργάνωση Davis Cup έχει το δικό της νερό, φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι που αναβλύζει στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου.

 

Τελευταία Νέα