Τσιτσιπάς: «Ό,τι είχα πει για τον Ρούμπλεφ ήταν λάθος και άδικο, το μετάνιωσα»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Ό,τι είχα πει για τον Ρούμπλεφ ήταν λάθος και άδικο, το μετάνιωσα»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετάνιωσε για όσα είχε πει για τον Αντρέι Ρούμπλεφ μετά την ήττα του στο ATP Finals στο Τορίνο και σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά εξήγησε για το τι είχε στο μυαλό του.

Την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη από τον Αντρέι Ρούμπλεφ ένιωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με αφορμή όσα είχε πει μετά την ήττα του από τον Ρώσο με 2-1 σετ στις 18 Νοεμβρίου και τον είχε αφήσει εκτός ημιτελικών στο ATP Finals στο Τορίνο.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς είχε τονίσει πως ο Ρούμπλεφ «είχε επικρατήσει με τα λίγα εργαλεία που έχει». Λόγια που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και τον Τσιτσιπά να απαντά στους επικριτές του, γράφοντας στα social media: «Αγαπητοί haters έχω να σας δώσω πολλά ακόμα για να θυμώσετε».


Σχεδόν ένα μήνα μετά ο Έλληνας τενίστας έδειξε μετανιωμένος για όσα είχε πει. Σε συνέντευξή του στο Arab News, εν όψει της επικείμενης συμμετοχής του στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, ο Τσιτσιπάς είπε: «Αυτό που είχα πει στη συνέντευξη Τύπου για τον Ρούμπλεφ, ήταν λάθος και άδικο. Το είχα δει από μια διαφορετική προσέγγιση, ήθελα να τον πεισμώσω για τον επόμενο αγώνα του, για να παίξει ακόμα καλύτερα. Ήθελα να δυναμώσω τη φωτιά μέσα του, να είναι πιο διψασμένος και συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα».

Ο Τσιτσιπάς ήθελε τη νίκη του Ρούμπλεφ επί του Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό, καθώς αν νικούσε -κάτι που δεν συνέβη- αυτόματα θα ανέβαινε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ο Ρούμπλεφ είναι εκπληκτικός παίκτης Έχει πολλά όπλα και τα χρησιμοποιεί πολύ καλά στο γήπεδο. Χτυπάει πολύ δυνατά την μπάλα, είναι σαν τον Μάρατ Σάφιν της νέας γενιάς. Είναι ένας από τους πιο πειθαρχημένους παίκτες και σπουδαίος επαγγελματίας.

Ναι, μετάνιωσα. Δεν ήταν καλό για μένα. Ήμουν πληγωμένος που δεν έφτασα ως το τέλος του τουρνουά. Προσπάθησα να βγάλω όλη την αρνητική ενέργεια, αλλά αυτός δεν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ακόμα και αν πίστευα ότι θα έβγαινε κάτι καλό απ' αυτό. Σίγουρα αν τον δω θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη, γιατί ασφαλώς δεν πιστεύω πραγματικά αυτά που είπα για εκείνον» κατέληξε ο Τσιτσιπάς.

 

Τελευταία Νέα