Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: Αποχαιρέτησε το Τορίνο και τη χρονιά

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 σετ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο ΑTP Finals στο Τορίνο, ολοκληρώνοντας τη σεζόν.

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εκρηκτικά, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια, απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον Ρώσο να πετυχαίνει την ανατροπή με 3-6, 6-3, 6-2 να περνά στα ημιτελικά στο ATP Finals, και τη σεζόν να ολοκληρώνεται με πικρή γεύση για τον 24χρονο Έλληνα.

Ο Έλληνας τενίστας κλείνει την αγωνιστική του περίοδο, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά του ATP Finals κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, εκεί όπου θα είναι ο Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος μετά το 1ο σετ ανασυγκροτήθηκε και κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή και στη μεγάλη νίκη. Αποκορύφωμα της αγωνιστικής πτώσης του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν τα δύο σερί διπλά λάθη στο 7ο game του 3ου σετ, που δώρισαν το break στον Ρούμπλεφ για το 5-2 κι ενώ προηγουμένως ο Τσιτσιπάς είχε τρεις φορές το αβαντάζ για να κλείσει το game.

Σχεδόν αλάνθαστο 1ο σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος στον αγώνα και με όπλο το καλό πρώτο σερβίς επέβαλε το δικό του παιχνίδι. Με 5/5 στο 1ο σερβίς, έκανε το 1-0 και με άσο, έπειτα από δύο κακές επιστροφές του Ρούμπλεφ, έκανε το 2-0.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του 1ου σετ ήταν το 4ο game, ο Ρούμπλεφ έχασε τέσσερις ευκαιρίες για να το κλείσει, πριν δεχθεί το break για το 3-1.

Ο Ρώσος εκνευρίστηκε, έχασε την αυτοσυγκέντρωση και ο Τσιτσιπάς, που συνέχιζε να σε υψηλούς ρυθμούς, δεν άφησε την ευκαιρία. Με love game έκανε το 4-1 και το 5-2, κατακτώντας το σετ με 6-3, χωρίς να έχει αβίαστο λάθος, σε αντίθεση με τον Ρούμπλεφ να μετρά 12!

Η αρχή των λαθών και η χαμένη ευκαιρία

Ο Ρούμπλεφ βρέθηκε στο 0-30, όμως βρήκε τις λύσεις και κράτησε το σερβίς του στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Με τέσσερις σερί πόντους απάντησε ο Τσιτσιπάς στο 0-30, κάνοντας το 1-1, με love games το σετ πήγε στο 2-2.

Προοδευτικά ο Τσιτσιπάς άρχισε να κάνει αβίαστα λάθη και το πλήρωσε στο 8ο game, βρέθηκε στο 15-40 και ο Ρούμπλεφ με το πρώτο δικό του break έκανε το 5-3.

Στο επόμενο game o Ρώσος έχασε το 1ο set point στο 40-30, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με το αβαντάζ και το break point, δεν το έκανε και ο Ρούμπλεφ με δύο σερί πόντους έκλεισε το σετ με 6-3.

Ο εκνευρισμένος Τσιτσιπάς

Ο εκνευρισμός είχε μεταφερθεί στην πλευρά τού Τσιτσιπά, που μπορεί να άρχισε με winners και να τελείωσε με άσο το 1ο game, όμως ο Ρούμπλεφ παρουσιάστηκε με μεγαλύτερη ηρεμία και φρεσκάδα στο παιχνίδι του.

Με νέα λάθη του Έλληνα παίκτη, ο Ρούμπλεφ πέτυχε break και προσπέρασε με 2-1, κράτησε το σερβίς του (3-1), με love game πήγε στο 4-2 με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να συγκρατήσει την ψυχραιμία του.

Ακολούθησε το νέο break από τον Ρούμπλεφ με τα δύο διπλά λάθη από τον Τσιτσιπά και σερβίροντας έκλεισε τον αγώνα, για μια δίκαιη πρόκριση.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Σάββατο 19/11

15:00 Τζόκοβιτς-Φριτζ

22:00 Ρουντ-Ρούμπλεφ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα