Ναδάλ: Βγήκε νικητής από τη σούπερ μάχη με τον Γκοφέν

Newsroom
Ναδάλ: Βγήκε νικητής από τη σούπερ μάχη με τον Γκοφέν
Ο Ράφαελ Ναδάλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως βρήκε την πρόκριση απέναντι στο Νταβίντ Γκοφέν και συνεχίζει στο Όπεν της Μαδρίτης.

Ο Ράφελ Ναδάλ χρειάστηκε να σώσει τέσσερα match points του Νταβίντ Γκοφέν στο τάι μπρέικ του 3ου σετ για να επιβληθεί τελικά του Βέλγου με 6-3, 5-7, 7-6(9) στο πιο αμφίρροπο αγώνα που έγινε μέχρι τώρα στο φετινό Όπεν της Μαδρίτης.


Ο Ισπανός πανηγύρισε τη 16η παρουσία του σε προημιτελική φάση στο τουρνουά, έπειτα από αγώνα τριών ωρών και 10 λεπτών και έμεινε στο παιχνίδι διεκδίκησης του 6ου τίτλο της καριέρα του στο Masters της Μαδρίτης.

Το ντέρμπι με τον Γκοφέν κορυφώθηκε στο τάι μπρέικ του 3ου σετ. Εκεί ο Βέλγος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, με σερί 5-0 προηγήθηκε με 6-4, με τον Ναδάλ να σώζει τα δύο πρώτα match points, όπως και άλλο ένα στο 6-7. Προσπέρασε με 8-7, για το δικό του 1ο match point, όμως ο Γκοφέν είχε απάντηση και εκ νέου πρωτοπορία με 9-8. Ο Ναδάλ αφού έμεινε ξανά ζωντανός, πέρασε με 10-9 και εκεί μετά το λάθος του αντιπάλου του, «σφράγισε» την πρόκριση.

Κι αν απόψε ο Κάρλος Αλκαράθ νικήσει τον Βρετανό, Κάμερον Νόρι, την Παρασκευή (6/5) και πριν από τον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Ρούμπλεφ θα υπάρξει ένας σπουδαίος ισπανικός προημιτελικός.

Την πρόκριση στα προημιτελικά εξασφάλισε και ο Φελίξ Αλιασίμ, ο Καναδός νίκησε με συνοπτικές διαδικασίες τον Γιάνικ Σίνερ 6-1, 6-2 και τώρα θα παίξει με τον κάτοχο του τίτλου Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελευταίο χρονικό αγώνα της Παρασκευής. Από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει και ο αντίπαλος στα ημιτελικά για τους Τσιτσιπά ή Ρούμπλεφ.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών θα ανοίξει στις 15:00 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Πολωνό, Χουμπέρτ Χουρκάζ. Ο Τζόκοβιτς πέρασε χωρίς να αγωνιστεί, μιας και ο Άντι Μάρεϊ εξ αιτίας προβλημάτων στο στομάχι απέσυρε τη συμμετοχή του και η πρώτη τους κόντρα μετά το 2017 δεν έγινε ποτέ.

 

Τελευταία Νέα