Ντιμιτρόφ - Τσιτσιπάς 0-2: Με άνεση στα προημιτελικά στο Όπεν της Μαδρίτης

Ντιμιτρόφ - Τσιτσιπάς 0-2: Με άνεση στα προημιτελικά στο Όπεν της Μαδρίτης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με άνεση άφησε πίσω του και το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πέρασε στην οκτάδα του Όπεν της Μαδρίτης, όπου θα συναντήσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο σχεδόν αλάνθαστος Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-3, 6-4 σε 77 λεπτά και εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Masters της Μαδρίτης. Εκεί ο 23χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που με τη σειρά του νωρίτερα είχε επιβληθεί του Ντάνιελ Έβανς με 7-6(7), 7-5. Ο αγώνας έχει οριστεί να γίνει στο κεντρικό γήπεδο την Παρασκευή (6/5) και θα αρχίσει γύρω στις 21:00, ώρα Ελλάδας.

Όπλο το πρώτο σερβίς και τα εννέα μόλις λάθη

Όπως και στον αγώνα με τον Γάλλο, Λούκας Πούιγ έτσι και τώρα ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντιμιτρόφ. Με όπλο το πρώτο σερβίς ο Τσιτσιπάς «έχτισε» το παιχνίδι του και επέβαλε το δικό του ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως τελείωσε τον αγώνα έχοντας 10 άσους, αλλά κυρίως 29/34 στους κερδισμένους πόντους από το 1ο σερβίς, δηλαδή ποσοστό 85%.

Παράλληλα τα εννέα μόλις αβίαστα λάθη δείχνουν την ηρεμία που είχε στον αγώνα του, βγάζοντας και 19 winners. Από την άλλη ο 31χρονος Ντιμιτρόφ είχε 21 winners, που δεν του χρησίμευσαν, καθώς υπέπεσε και σε 22 αβίαστα λάθη.

Πάτησε γκάζι και καθάρισε

Τα πρώτα πέντε γκέιμ δεν είχαν κάτι αξιοσημείωτο, με τους παίκτες να υπερασπίζονται με άνεση το σερβίς τους και τον Τσιτσιπά να προηγείται 3-2, έχοντας ήδη δύο love game.

Η πρώτη σημαντική εξέλιξη ήρθε αμέσως μετά, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 0-40, έκανε το μπρέικ (4-2), ενώ τρέχοντας σερί πόντων 10-0, έφθασε σε 5-2 σε 24 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο οι πόντοι ήταν 22-10 υπέρ του 23χρονου Ελληνα.

Το σετ δεν είχε επιστροφή για τον Ντιμιτρόφ, που έκανε το 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς με το 3ο set point που δημιούργησε στο 9ο γκέιμ, έκανε το 6-3 σε 33'.

Στο β' σετ ο Τσιτσιπάς στα τρία πρώτα σέρβις γκέιμ του Ντιμιτρόφ προηγήθηκε 40-30, πετυχαίνοντας μπρέικ στη 2η περίπτωση, παίρνοντας την πρωτοπορία με 2-1. Με νέο love game έκανε το 3-1, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί έφθασε στο 5-4 και σερβίροντας βρήκε δύο διαδοχικά match points, που δεν τα άφησε να περάσπουν κάνοντας το 6-4 και πανηγυρίζοντας τη νίκη.


 

Τελευταία Νέα