Μπάρτι: Οταν είχε αποφασίσει να αποσυρθεί ξανά από το τένις για το κρίκετ (vids)

Κώστας Τόπας
Μπάρτι: Οταν είχε αποφασίσει να αποσυρθεί ξανά από το τένις για το κρίκετ (vids)
H Αυστραλή τενίστρια, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άσλεϊ Μπάρτι αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση. Μία απόφαση την οποία στο παρελθόν έχει πάρει ξανά και στο τέλος επέστρεψε στα γήπεδα του τένις...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άσλεϊ Μπάρτι αποφασίζει να κρεμάσει τη ρακέτα της, αν και την προηγούμενη φορά δεν ήταν οριστικά. Το 2011, κέρδισε το τουρνουά νεανίδων του Wimbledon, το οποίο προανήγγειλε μια λαμπρή καριέρα στα παγκόσμια γήπεδα τένις γυναικών.

Το 2014, η Μπάρτι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τένις και απουσίαζε από τα γήπεδα για δύο χρόνια, διαβεβαιώνοντας ότι είχε ταλαιπωρηθεί από όλη την πίεση που απαιτείται για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και από όλο τον χρόνο που πέρασε μακριά από την οικογένειά της λόγω των επαγγελματικών ταξιδιών. Η νεαρή τότε Μπάρτι, επέστρεψε στην Αυστραλία προκειμένου να αφήσει τη ρακέτα της και να ενταχθεί στους Brisbane Heat του πρωταθλήματος κρίκετ στη χώρα της. Ήταν ο τρόπος να βρει τον εαυτό της.

Ωστόσο, όλα πήραν διαφορετική τροπή μετά από μια συζήτηση με την Κέισι Ντελάκουα, η οποία την παρότρυνε να επιστρέψει στον χώρο του τένις. «Είχα μια συζήτηση με τον Κέισι. Μου λείπει να αγωνίζομαι στο τένις και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό μου», είχε πει τότε σε μία συνέντευξή της, με την Μπάρτι να επιστρέφει στο τένις έπειτα από δύο χρόνια.

Επίσης μετά την πανδημία, το 2020, όταν επανήλθε η δραστηριότητα του τένις, αποφάσισε να μείνει μακριά από τα γήπεδα για περισσότερο από 11 μήνες χωρίς να αγωνίζεται για να μην χρειαστεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να είναι μακριά από την οικογένειά της. Αυτή τη φορά η Αυστραλή τενίστρια, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση, ένα μήνα πριν κλείσει τα 26 της χρόνια κι ενώ διένυε το 4ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 114 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της WTA (121 συνολικά). Μένει να δούμε αν πρόκειται για οριστική απόφαση ή αν θα επιστρέψει στα γήπεδα του τένις, όπως το έκανε και στο παρελθόν.

 

Τελευταία Νέα