H WTA ψάχνεται για αντικαταστάτριες πόλεις στο καλεντάρι αν τα σπάσει με τη Κίνα

Newsroom
H WTA ψάχνεται για αντικαταστάτριες πόλεις στο καλεντάρι αν τα σπάσει με τη Κίνα
Δημοσίευμα αναφέρει πως ο επικεφαλής της WTA Στιβ Σάιμον είναι ήδη σε αναζήτηση νέων πόλεων που θα αντικαταστήσουν τα τουρνουά της Κίνας.

Την ώρα που στα σόσιαλ η συζήτηση γύρω από την υπόθεση της Σουάι Πενγκ, αρχίζει να σιωπά, η WTA όχι μόνο συνεχίζει να εκφράζει τις ανησυχίες της, αλλά κάνει ήδη σχέδια για την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που ραγίσει οριστικά το γυαλί με τη Κίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, έχει αρχίσει ήδη να ψάχνει για υποψήφιες πόλεις που θα αναλάβουν διοργανώσεις με τις οποίες θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί, αν αποσύρει οριστικά τα κινεζικά τουρνουά από το καλεντάρι. Πάνω από 10 είναι τα τουρνουά που έχουν ανακοινωθεί για το 2022 στη Κίνα, ωστόσο ο Σάιμον με νέα δήλωσή του χθες ξεκαθάρισε πως ο χρόνος πιέζει τη Κίνα και αν δεν έχει απτές αποδείξεις πως η Πενγκ είναι ασφαλής, τότε θα πετάξει τους Κινέζους εκτός καλενταριού, χάνοντας έτσι μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων (κοντά στο 1 δις για συμφωνίες που φτάνουν ως και τα 10 χρόνια).

Ο Σάιμον ξεκαθάρισε πως η WTA είναι έτοιμη να πάρει το ρίσκο και γι’ αυτό έχει αρχίσει την έρευνα (ενδεχομένως και τις πρώτες επαφές) με πόλεις που θα ήθελαν να αναλάβουν διοργάνωση και να καλύψουν αυτό το κενό των 10 τουρνουά επί κινεζικού εδάφους. Ακόμη το καλεντάρι δεν έχει ανακοινωθεί και ο κύριος λόγος είναι αυτός.

Με την χρονιά να ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου, είναι δεδομένο πως το καλεντάρι θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες το αργότερο. Ακόμη πάντως και αν εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Κίνα, ο Σάιμον αναζητά νέους «παίκτες» και τουρνουά ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στο καλεντάρι για τις τενίστριες.

Παράλληλα, σύμφωνα με Αμερικανικά δημοσιεύματα, ο CEO της WTA έφτασε ως τον πρέσβη της Κίνας στις ΗΠΑ, «απαιτώντας» να έχει τηλεφωνική διάσκεψη με την Πενγκ, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου» κάτι που φέρεται να του αρνήθηκε.

«(Αν συνεχιστεί αυτό) δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θα παίξουμε ξανά στην Κίνα» ανέφερε, χωρίς όμως να έχει διευκρινίσει ακόμη μέχρι πότε δίνουν περιθώριο στη Κίνα για να αποδείξει ότι η Πενγκ είναι ασφαλής.


 

Τελευταία Νέα