Global Athlete: «Η ΔΟΕ σιωπά στις καταγγελίες της Πενγκ για σεξουαλική κακοποίηση»

Newsroom
Global Athlete: «Η ΔΟΕ σιωπά στις καταγγελίες της Πενγκ για σεξουαλική κακοποίηση»
Επίθεση στη ΔΟΕ έκανε το Παγκόσμιο Κίνημα των Αθλητών για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καμία αναφορά στις καταγγελίες της Σουάι Πενγκ για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Η διαδικτυακή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με την Σουάι Πενγκ, δεν έπεισε κανέναν για την ψυχική υγεία και την ασφάλεια της τενίστριας.

Τουναντίον μάλιστα, αρκετοί έχουν εξοργιστεί με την στάση της ΔΟΕ η οποία στην ανακοίνωσή της μετά την συζήτηση που είχε ο Μπαχ με την τενίστρια, δεν ανέφερε το παραμικρό στις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση από κυβερνητικό στέλεχος.

Η ΔΟΕ, που σε τρεις μήνες περίπου διοργανώνει στο Πεκίνο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν τόλμησε να πάρει θέση κατά της Κίνας και περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι η αθλήτρια δήλωσε πως είναι καλά. Πουθενά όμως δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις καταγγελίες της και αυτό έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό του Κινήματος των αθλητών (Global Athlete) που επιτέθηκαν με ανακοίνωσή τους στην ΔΟΕ.

«Η ΔΟΕ δείχνει πλήρη αδιαφορία στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά αθλητών. Ακολουθώντας μια αδιάφορη προσέγγιση στην εξαφάνιση της Πενγκ και αρνούμενη να σχολιάσει τις σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, ο Τόμας Μπαχ και η Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, επέδειξε μία απεχθή αδιαφορία για την σεξουαλική βία και την ψυχική υγεία των γυναικών αθλητριών» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή του το Global Athlete.

«Είμαστε ανακουφισμένοι που η Πενγκ είναι ακόμη ζωντανή, αλλά η επικοινωνία της ΔΟΕ με την τενίστρια δεν επιβεβαιώνει την ασφάλειά της ή την ψυχική της υγεία. Η ανακοίνωση της ΔΟΕ προσποιείται πως δεν έγινε ποτέ καμία καταγγελία σεξουαλικής βίας και πως δεν εξαφανίστηκε ποτέ η τενίστρια. Ο Μπαχ προσκάλεσε σε δείπνο την Πενγκ αντί να σιγουρευτεί πως είναι ασφαλής και με αυτό τον τρόπο ειρωνεύεται μια πολύ σοβαρή κατάσταση που δυστυχώς είναι οικεία σε πολλές αθλήτριες. Η Πενγκ θα είναι ασφαλής μακριά από την Κίνα. Και καλούμε την ΔΟΕ να αποβάλει την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι να φύγει ασφαλής από την χώρα η Πενγκ και ζητούμε πλήρη έρευνα για τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση» προσθέτουν.


 

Τελευταία Νέα