H WTA δεν πείστηκε για την ασφάλεια της Πενγκ ούτε μετά την συνομιλία της με τον Μπαχ

Κώστας Ευθυμιάδης
H WTA δεν πείστηκε για την ασφάλεια της Πενγκ ούτε μετά την συνομιλία της με τον Μπαχ
Επιμένει η WTA στην υπόθεση της Σουάι Πενγκ, λέγοντας ότι δεν έχει πειστεί πως η τενίστρια είναι ασφαλής στην πατρίδα της.

Η εμφάνιση της Σουάι Πενγκ σε διάφορες δραστηριότητες στη Κίνα καθυσήχασε το παγκόσμιο τένις, όσον αφορά τουλάχιστον το ότι είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της.

Ωστόσο, ούτε η παρουσία της σε γήπεδο τένις, ούτε η διαδικτυακή συνομιλία της με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με φόντο δεκάδες λούτρινα, έπεισε πως η τενίστρια είναι ασφαλής.

Η WTA δήλωσε πως δεν έχει πεισθεί ούτε από τις φωτογραφίες, ούτε από τις διαβεβαιώσεις πως η Πενγκ δεν κινδυνεύει, δείχνοντας να πιστεύει πως όλο αυτό είναι ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό (προφανώς από την κυβέρνηση) ώστε να πειστούν ότι δεν νιώθει απειλείται η τενίστρια.

Η 35χρονη είχε «εξαφανιστεί» μετά την καταγγελία της για βιασμό από πρώην ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης, με την σχετική ανάρτησή της να σβήνεται από την κυβέρνηση.

Η Πενγκ εμφανίστηκε χαμογελαστή στην συνομιλία με τον Μπαχ, ωστόσο έχει προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι χαμογελούσε συνεχώς, ενώ πίσω της υπήρχε ένα ασυνήθιστα μεγάλο νούμερο από λούτρινα, δείχνοντας (;) ότι ζει σε ένα ωραίο περιβάλλον.

Η WTA εξακολουθεί να ζητά περισσότερες αποδείξεις και η απειλή να κάνει εμπάργκο στα τουρνουά της Κίνας εξακολουθεί να ισχύει.

Η ΔΟΕ ανέφερε ότι η Πενγκ είπε πως είναι στο Πεκίνο και είναι καλά στην υγεία της, αλλά θέλει την ησυχία της και να περάσει χρόνο με φίλους και συγγενείς.

«Είναι καλό πως την είδαμε σε βίντεο, αλλά αυτό δεν παύει τις ανησυχίες μας για την ψυχική της υγεία και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί της χωρίς να υπάρχει λογοκρισία» ανέφερε στο Reuters στέλεχος της WTA.

«Το βίντεο που έχουμε δει δεν αλλάζει την θέση μας για πλήρη έρευνα, χωρίς λογοκρισία, για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε για βιασμό» πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εσωτερικών της Κίνας, αρκέστηκε να δηλώσει πως η Πενγκ παρευρέθη πρόσφατα σε δημόσιες δραστηριότητες…

@Photo credits: IOC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα