Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την Κίνα αποδείξεις για την Σουάι Πενγκ

Newsroom
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την Κίνα αποδείξεις για την Σουάι Πενγκ
H εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της Σουάι Πενγκ και ζητά αποδείξεις από την Κίνα.

Ανακοίνωση για την υπόθεση της Σουάι Πενγκ εξέδωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκρθμένα η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Ναμπιλά Μασραλί, ζήτησε από την Κίνα να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της τενίστριας και να αποδείξει πως είναι ασφαλής.

Επίσης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες της πρώην Νο1 κόσμου στο διπλό για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώτη αντιπρόεδρο του Κομουνιστικού Κόμματος, Ζαγκ Γκαολί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ε.Ε εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κινέζα τενίστρια Σουάι Πενγκ, η οποία εξαφανίστηκε λίγο μετά τη δημοσίευση καταγγελιών στα κινέζικα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της δεν αμβλύνει τις ανησυχίες για την ασφάλειά της και την ελευθερία του λόγου της.

Η Ε.Ε συμμερίζεται τις αυξανόμενες διεθνείς απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών από το χώρο του αθλητισμού, για διαβεβαιώσεις ότι είναι ελεύθερη και ότι δεν απειλείται. Υπό αυτό το πνεύμα η Ε.Ε ζητά από την κινέζική κυβέρνηση να παράσχει επαληθεύσιμες αποδείξεις για την ασφάλεια και την ευημερία, αλλά και για την τοποθεσία που βρίσκεται η Σουάι Πενγκ. Η Ε.Ε προτρέπει τις κινεζικές αρχές να διεξάγουν πλήρη, δίκαιη και διάφανη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση.

Η Ε.Ε αντιτίθεται σθεναρά στην πρακτική της αναγκαστικής εξαφάνισης και της αυθαίρετης κράτησης, ιδίως μέσω του οργάνου της Κατοικίας Παρακολούθησης σε Καθορισμένη Τοποθεσία (RSDL) και καλεί την Κίνα να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει του εθνικού και διεθνούς δικαίου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα