Κάρι: Πόσο ακόμα να... κουβαλήσει τους Ουόριορς; (pics & vids)

Κάρι: Πόσο ακόμα να... κουβαλήσει τους Ουόριορς; (pics & vids)

bet365

Ο Στεφ Κάρι έκανε ότι μπορούσε για άλλη μια φορά (37 πόντοι με 6/9 τρίποντα) για να κουβαλήσει τους Ουόριορς, αλλά δεν γίνεται όταν δεν σε βοηθά κανείς και έχεις απέναντι σου ΛεΜπρόν, Ντέιβις και Λέικερς.
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η ματσάρα μεταξύ Λέικερς και Ουόριορς για την πρόκριση στα playoffs είχε νικητές τους πρώτους. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκρινε το ματς, αφού ευστόχησε σε τρίποντο στη λήξη της επίθεσης, ένα λεπτό για το τέλος και έκανε το 103-100.

Σε μια επίθεση που έμοιαζε σκοτωμένη, ο Βασιλιάς σκόραρε και οι... λιμνάνθρωποι θα βρεθούν στην postseason, παλεύοντας για το repeat. Από την άλλη ο Κάρι ήταν συγκινητικός και για μεγάλο διάστημα του ματς έπαιζε μόνος του τους πρωταθλητές και σταμάτησε στους 37 πόντους με 6/9 τρίποντα.

Το gazzetta.gr γράφει για τον ηγέτη που κουβαλά μια μέτρια ομάδα που χωρίς εκείνον θα ήταν στον πάτο της Δύσης.

Πάλι τους πήρε στην πλάτη, αλλά δεν γίνεται να... καταπιεί και σπαθιά

Ο Στεφ Κάρι για άλλο ματς ήταν όλα τα λεφτά, ένας αληθινός ηγέτης που κουβαλά την ομάδα του. Σε όλο το ματς τραβούσε μόνος του τους πολεμιστές, έχοντας λίγο βοήθεια από τον Ουίγκινς. Τελείωσε το ματς με 37 πόντου και 7 ριμπάουντ, ενώ είχε 6/9 τρίποντα, παλεύοντας με όλη του την ψυχή.

Απέναντι στους πρωταθλητές, σε μια ομάδα που έχει ΛεΜπρόν, Ντέιβις, Ντράμοντ, Σρούντερ, Κάλντγουελ-Πόουπ. Οι υπόλοιποι παίκτες των Ουόριορς δεν τον βοήθησαν καθόλου στο σκοράρισμα και έτσι οι... πολεμιστές θα κληθούν να παίξουν ματς με τους Γκρίζλις για την πρόκριση στα playoffs.

Kακά τα ψέματα, για άλλη μια φορά φάνηκε πως οι Ουόριορς είναι μια κακή ομάδα δίχως τον Κάρι που θα βρισκόταν στον πάτο της Δύσης. Ο Στεφ τους δίνει ώθηση, ενέργεια, ελπίδα, τους τραβά μαζί του, αλλά για να νικήσεις τους πρωταθλητές και το δίδυμο Ντέιβις-ΛεΜπρόν χρειάζεσαι λίγη βοήθεια. Ο Κάρι δεν την είχε και οι συμπαίκτες του ξέρουν πως αν είχαν τραβήξει ελάχιστα παραπάνω, θα ήταν τώρα στα playoffs.

Xειρότερη ομάδα της 30ετίας στην επίθεση χωρίς Κάρι

Τα όσα γράφουμε παραπάνω εξηγούνται εξαιρετικά με ένα στατιστικό που δείχνει την... γύμνια των Ουόριορς στην επίθεση χωρίς Κάρι. Η επίδραση του Κάρι στους φετινούς Ουόριορς είναι τεράστια, αφού οι πολεμιστές παίζουν... κάτι σαν μπάσκετ όταν λείπει ο ηγέτης τους.

Χωρίς εκείνον είναι μια κακή ομάδα. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε. Ο Στεφ κάνει έναν άθλο, βάζοντας τους Ουόριορς στο play in τουρνουά, κουβαλώντας τους σε όλη τη σεζόν. Μπορεί το βραβείο του MVP να καταλήξει στον φοβερό Νίκολα Γιόκιτς, αλλά ο Στεφ είναι ο σταρ με την μεγαλύτερη επίδραση στην ομάδα του.

Χωρίς αυτόν στο παρκέ, θα ήταν στον πάτο της Δύσης, ενώ με εκείνον παλεύουν για τα playoffs και θα έχουν άλλη μια ευκαιρία. Με τον Κάρι στο παρκέ οι πολεμιστές είναι 10οι στην επίθεση φέτος, ενώ χωρίς τον ηγέτη του το Γκόλντεν Στείτ είναι η χειρότερη ομάδα της 30ετίας στη λίγκας.

Και είναι πολύ κρίμα γιατί ο Στεφ Κάρι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια -και δεύτερη στην καριέρα του. Ο ταχυδακτυλουργός των Ουόριορς έχει πατήσει τα 33 αλλά αυτό δεν τον πτοεί. Άφησε πίσω του τη δύσκολη περσινή σεζόν, της οποίας έχασε μεγάλο μέρος λόγω επέμβασης για αποκατάσταση κατάγματος στο δεύτερο μετακάρπιο του αριστερού χεριού και έδωσε μια απίθανη παράσταση φέτος. Θα είναι κρίμα να μείνει εκτός playoffs με τη σεζόν που κάνει και για όσους περιμένουν να τον απολαύσουν κι άλλο στα playoffs, εκεί όπου πάντα κάνει παπάδες.

Ο Κάρι 37, όλοι οι υπόλοιποι πλην Ουίγκινς 42

Αν δει κανείς το ρόστερ των Ουόριορς θα καταλάβει, πως στερείται ποιότητας αν βγάλεις τους Κάρι, Γκριν και Ουίγκινς.

Ο Γκριν κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ, όμως δεν είναι σκόρερ και απόψε είχε μόλις 2 πόντους (με βολές), ενώ ο Ουίγκινς το πάλεψε με 21.

Όμως το supporting cast δεν στάθηκε για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων στο κρισιμότερο ματς της σεζόν. Όλοι οι άλλο μαζί εκτός Κάρι-Ουίγκινς είχαν 42 πόντους, αδυνατώντας να προσφέρουν λύσεις στον Κέρ και να ξεκουράσουν λίγο τον Κάρι που έπαιξε 41 λεπτά γιατί όταν έβγαινε, οι Λέικερς έκαναν πάρτι.

Οι Ουόριορς ξεκίνησαν με βασική πεντάδα τους Μπέιζμορ και Λούνεϊ, δυο παίκτες που θα ήταν πενταδάτοι σε ελάχιστες ομάδες στο ΝΒΑ, μπορεί και σε καμία. Επίσης από τον πάγκο ήρθαν Μέλντερ, Πουλ και Τοσκάνο-Άντερσον.

Δηλαδή έπαιξαν μόλις 8 παίκτες στο ματς, καθώς ο Κερ δεν εμπιστεύτηκε τους υπόλοιπος για να ανοίξει το rotation. Άλλη μια απόδειξη του πόσο περιορισμένο είναι το ρόστερ του Γκόλντεν Στέιτ.

Ο Κάρι έχει κουραστεί να τους... κουβαλά φέτος και θα πρέπει να το κάνει ξανά με τους Γκρίζλις για τους οδηγήσει στα playoffs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέικερς - Ουόριορς: Η τριποντάρα του Κάρι στη λήξη του ημιχρόνου! (vid)

Λέικερς - Ουόριορς: ΛεΜπρόν και Κάρι μας χαρίζουν ματσάρα! (vid)

Ο Ουίγκινς... έσβησε τα φώτα στον ΛεΜπρόν! (vid)

Λέικερς - Ουόριορς 103-100: Το... τρελό τρίποντο του ΛεΜπρόν που έστειλε τους Λέικερς playoffs! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα