Κάρι: Έχετε αντιληφθεί τι αδιανόητη σεζόν κάνει; (pics & vids)

Κάρι: Έχετε αντιληφθεί τι αδιανόητη σεζόν κάνει; (pics & vids)

Κάρι: Έχετε αντιληφθεί τι αδιανόητη σεζόν κάνει; (pics & vids)

bet365

Ο Στεφ Κάρι έχει... διαλύσει όλα τα κοντέρ φέτος και το gazzetta.gr στέκεται στον... εξωγήινο που πάει να πετύχει το ακατόρθωτο.

Με τα... όργια του Στεφ Κάρι, οι Ουόριορς επικράτησαν των Γκρίζλις και θα έχουν 2 ευκαιρίες για να προκριθούν στα playoffs.

Το Γκόλντεν Στείτ ετοιμάζεται για το play in κόντρα στους Λέικερς και ο ηγέτης των πολεμιστών συνεχίζει να κάνει μια σεζόν που τον έβαλε δίκαια στην εξίσωση για το βραβείο του MVP.

Το gazzetta.gr στέκεται στον κορυφαίο σκόρερ της λίγκας τη φετινή σεζόν και αναρωτιέται αν ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι μεγαλειώδη σεζόν κάνει.

Η αποθέωση από ΛεΜπρόν και Κερ

Είναι ιδιαίτερο να λαμβάνει τα εύσημα και να σε θεωρούν MVP ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου στα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ και ο άνθρωπος που σε έχει ζήσει καλύτερα από κάθε άλλον από τη στιγμή που άρχισες την εκτόξευση στο στη λίγκα.

ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στιβ Κερ υποκλίθηκαν στον κορυφαία σουτέρ της ιστορίας, αναφέροντας πως είναι ο MVP.

«Ποτέ δεν ήταν καλύτερος και αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά» ανέφερε ο τεχνικός του Γκόλντεν Στέιτ και συνέχισε: «Είναι εξαιρετικός εδώ και πολλά χρόνια και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια χρονιά. Όμως φέτος το supporting cast είναι τελείως διαφορετικό, έχουμε πιο νέα ομάδα και πρέπει να κάνει περισσότερα. Κάνει περισσότερα απ' όσα του ζητάμε να κάνει».

Aπό την πλευρά του ο Βασιλιάς είπε: «Κατά την άποψή μου ο MVP της σεζόν είναι ο Στεφ Κάρι. Κανείς δεν τον υπολόγιζε φέτος. Όλοι έλεγαν, τώρα που ο Κλέι ειναι τραυματίας, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μόνος του; Τι είναι ικανός να κάνει; Μπορεί να πάει τους Ουόριορς στα playoffs; Έχει κάνει περισσότερα απ' όλα αυτά»

Το καπέλο του είχε βγάλει και ο Σακίλ που παραδέχθηκε το λάθος του: «Τον μισούσα όταν ήταν στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Και έλεγα συνέχεια ότι δεν πρόκειται να πετύχει. Όμως συνέχεια με διέψευδε και μου αποδείκνυε ότι έκανα λάθος. Γι' αυτό και είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Μου αρέσει να κάνω λάθος. Γι' αυτό και έχω ένα μήνυμα να στείλω σε όλους τους νέους παίκτες στο ΝΒΑ. Όταν σας λέω κάτι, αποδείξτε μου ότι κάνω λάθος!»

Ο τρελός Απρίλης

Ο απίθανος Στεφ Κάρι δεν πρόκειται να ξεχάσει τον Απρίλιο του 2021, αφού έπαιζε σαν... εξωγήινος και όχι σαν άνθρωπος.

Όταν μιλάς για τον Στεφ Κάρι τα λόγια στερεύουν. Ότι και να πεις είναι λίγο. Ο σταρ των Ουόριορς βρέθηκε στην... ζώνη του λυκόφωτος όχι μόνο σε ένα ματς, αλλά για έναν ολόκληρο μήνα.

Το σύμβολο του Γκόλντεν Στέιτ έκανε πράματα και θάματα τον Απρίλη και διέλυσε όλα τα ρεκόρ. Πέτυχε 96 τρίποντα τον Απρίλιο, τα οποία είναι και τα περισσότερα στην ιστορία μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Επιπλέον είχε 37.3 πόντους τον Απρίλιο, τον κορυφαίο μέσο όρο που έχει εμφανιστεί ποτέ μέσα σε ένα μήνα.

Μέτρησε 13 ματς με 30+ πόντους και μόνο οι Κόμπι Μπράιαντ και Τζέιμς Χάρντεν έχουν καλύτερη επίδοση τα τελευταία 30 χρόνια. Τέλος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μετρά 35 πόντους μέσο όρο, έχοντας 50/40/90 σε εντός πεδιάς, τρίποντα και βολές αντίστοιχα.

Πρώτος σκόρερ για 2η φορά στα 33 του!

Ο Στεφ Κάρι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια -και δεύτερη στην καριέρα του. Ο ταχυδακτυλουργός των Ουόριορς έχει πατήσει τα 33 αλλά αυτό δεν τον πτοεί.

Άφησε πίσω του τη δύσκολη περσινή σεζόν, της οποίας έχασε μεγάλο μέρος λόγω επέμβασης για αποκατάσταση κατάγματος στο δεύτερο μετακάρπιο του αριστερού χεριού και έδωσε μια απίθανη παράσταση φέτος.

Φέτος γύρισε αποφασισμένος να ηγηθεί των Ουόριορς και εξαιτίας του βρίσκονται στο play-in tournament. Ο Κάρι βγήκε γα 2η φορά πρώτος σκόρερ κι έγινε ο δεύτερος μετά από τον Μάικλ Τζόρνταν που το κατάφερε σε ηλικία 33+ ετών!

2016: 30.1 πόντοι μ.ό.
2021: 31.8 πόντοι μ.ό.

Χωρίς τον Κάρι είναι η χειρότερη ομάδα της 30έτιας

Και φτάνουμε σε ένα στατιστικό που πολύς κόσμος αγνοεί και δείχνει το μεγαλείο αυτού του παίκτη και την επίδραση του στους φετινούς Ουόριορς, οι οποίοι χωρίς εκείνον είναι μια κακή ομάδα. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε.

Ο Στεφ κάνει έναν άθλο, βάζοντας τους Ουόριορς στο play in τουρνουά, κουβαλώντας τους σε όλη τη σεζόν. Μπορεί το βραβείο του MVP να καταλήξει στον φοβερό Νίκολα Γιόκιτς, αλλά ο Στεφ είναι ο σταρ με την μεγαλύτερη επίδραση στην ομάδα του.

Χωρίς αυτόν στο παρκέ, θα ήταν στον πάτο της Δύσης, ενώ με εκείνον παλεύουν από τα playoffs και έχουν 2 ευκαιρίες. Με τον Κάρι στο παρκέ οι πολεμιστές είναι 10οι στην επίθεση φέτος, ενώ χωρίς τον ηγέτη του το Γκόλντεν Στείτ είναι η χειρότερη ομάδα της 30ετίας στη λίγκας.

Απίθανα πράγματα από έναν τεράστιο παίκτη που άλλαξε το μπάσκετ με τον τρόπο παιχνιδιού και αποτελεί τον αστέρα που ηλεκτρίζει τα πλήθη περισσότερο από κάθε άλλον χωρίς να καρφώσει εντυπωσιακά τη μπάλα. Το κάνει με τρίποντα του, τις ντρίμπλες του, τα χειρόφρενα που τραβά και τον ξεχωριστό τρόπο που... χορεύει στο γήπεδο.

Κόντρα στους Γκρίζλις θύμισε μια iconic στιγμή της ομάδας, την αντίδραση του Μπαρόν Ντέιβις στο πόστερ στον Κιριλένκο στη σειρά που οι Ουόριορς απέκλεισαν τους Τζαζ σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ιστορίας των playoffs, όπου το Νο.8 απέκλεισε το Νο.1. Λέτε να δούμε κι άλλες ομορφιές από τους Ουόριορς φέτος;

Αλλά η ερώτηση είναι άλλη. Έχετε αντιληφθεί τι αδιανόητη σεζόν κάνει ο Κάρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛεΜπρον VS Κάρι: Κάνουν το play-in... Τελικούς! (infographic & poll)

Στεφ Κάρι: Μιμήθηκε τον Μπαρόν Ντέιβις των «We Believe» Ουόριορς (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα