Ντέιβις: Ο ιδανικός συμπαραστάτης που έψαχνε για χρόνια ο ΛεΜπρόν (infographics)

Ντέιβις: Ο ιδανικός συμπαραστάτης που έψαχνε για χρόνια ο ΛεΜπρόν (infographics)

Νίκος Καρφής
Ντέιβις: Ο ιδανικός συμπαραστάτης που έψαχνε για χρόνια ο ΛεΜπρόν (infographics)

bet365

O Άντονι Ντέιβις συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα playoffs και βγάζει μεγάλο βάρος από τους ώμους του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος έχει τον ιδανικό συμπαραστάτη για να φτάσει σε ακόμα ένα πρωτάθλημα.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Οι Λέικερς βρίσκονται στο 1-0 στη σειρά με τους Νάγκετς, αφού επικράτησαν με 126-114, σε ένα ματς που έριξαν 25 βολές στο 2ο δωδεκάλεπτο, ενώ έγραψαν ιστορία με την επιθετική τους επίδοση.

Μπροστάρης σε ακόμα ένα ματς στο σκοράρισμα ήταν ο Άντονι Ντέιβις που... καθάρισε την παρέα του Γιόκιτς και του Μάρεϊ.

To gazzetta.gr γράφει για τον Unibrow που αποτελεί τον ιδανικό συμπαραστάτη του ΛεΜπρόν Τζέιμς στα playoffs και τον κάνει να κοιμάται ήσυχος στον δρόμο για άλλο ένα δαχτυλίδι.

Εντυπωσιακά νούμερα στα playoffs

Ο Ντέιβις δεν έχει μεγάλη εμπειρία από playoffs αφού για χρόνια βρισκόταν στους Πέλικανς. Παρόλα αυτά φέτος πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, συνθέτοντας ένα... φονικό δίδυμο παρέα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Μονόφρυδος που κατά πολλούς αποτελεί τον κορυφαίο ψηλό στο ΝΒΑ, μέτρησε 29.8 πόντους, 9.4 ριμπάουντ και 1.6 μπλοκ στον πρώτο γύρο απέναντι στους Μπλέιζερς.

Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, αφού κλήθηκε να παίξει με τους Ρόκετς, οι οποίοι επέλεξαν small ball και είχαν τον Πι Τζέι Τάκερ να τον μαρκάρει, καθώς ήταν κατά συνθήκη «5». Κόντρα στο Χιούστον είχε 25.4 πόντους και 12.4 ριμπάουντ.

Για να φτάσουμε στο Game 1 απέναντι στους Νάγκετς, εκεί όπου έκανε παπάδες. Είχε αφού είχε 37 με 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, οδηγώντας τους Λέικερς στο 1-0.

Φυσικά αυτή η μεγάλη εμφάνιση συνδυάστηκε με ρεκόρ, θυμίζοντας τους θρύλους Σακίλ και Νοβίτσκι.

O Unibrow έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των λιμνάνθρωπων που έχει 35+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε τελικούς Δύσης μετά τον Σακίλ Ο'Νίλ το 2002.

Επιπλέον έγινε ο πρώτος που μετρά 35+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε ντεμπούτο στους τελικούς Δύσης μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι το 2003.

Συνολικά στην postseason μετρά 28.5 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 1.4 μπλοκ, 58% εντός πεδιάς στα playoffs (στο TOP 5 της λίγκας), αλλά και 39% τρίποντα.

Όπως βλέπετε και στο παραπάνω γράφημα του sofascore, ο Άντονι κάνει... πλάκα κοντά στη ρακέτα, ενώ αρέσκεται να σκοράρει με σουτ μέσης απόστασης από τις πλευρές.

H απειρία από playoffs δεν στοιχίζει

Αρκετός κόσμος ήθελε να δει πως θα ανταποκριθεί ο Ντέιβις στα playoffs.

Ο Άντονι δεν έχει μεγάλη εμπειρία από την postseason, αφού πριν πάει στους Λέικερς είχε μόλις 2 παρουσίες με τους Πέλικανς

Κορυφαία του πορεία στους... πελεκάνους ήταν η σκούπα επί των Μπλέιζερς το 2018 πριν αποκλειστούν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ουόριορς.

Ο Φρύδιας δεν μάσησε και απάντησε στο γήπεδο με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Παρόλο που οι απαιτήσεις ανέβηκαν, αφού από μια ομάδα που είχε στόχο απλά να μπει στην postseason πήγε σε μία που στοχεύει τον τίτλο του ΝΒΑ, έδειξε να ανταποκρίνεται πλήρως και να αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ των λιμνανθρώπων στα playoffs.

O συμπαίκτης που... έψαχνε τα τελευταία χρόνια ο ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σίγουρα θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος που έχει για συμπαίκτη τον Άντονι Ντέιβις στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το 4ο δαχτυλίδι της καριέρας του.

Στο παρελθόν ο Βασιλιάς είχε ομαδάρες στους Χιτ, με τους οποίους πανηγύρισε 2 τίτλους. Ουέιντ, Άλεν, Μπος, Μπατίρ, Λιούις και η λίστα συνεχίζεται. Και στους Καβς ήταν παρέα με τον Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ κατέφτασε ο Κέβιν Λοβ που ήταν superstar, ερχόμενος από τους Τίμπεργουλβς.

Η αλήθεια είναι όμως πως από το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2016 και μετά ψαχνόταν, αδυνατώντας να βρει τον άνθρωπο που θα μπορέσει να του προσφέρει ασφάλεια και να συνθέσει μαζί του ένα πρωταθληματικό δίδυμο.

Με τον Ντέιβις τα πράγματα άλλαξαν, αφού ο Βασιλιάς ξέρει πως μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Το έχει κερδίσει αυτό ο Ντέιβις από την παρουσία του στα φετινά playoffs.

Και παρέα ονειρεύονται το πρωτάθλημα. Θέλουν να φέρουν και πάλι τον τίτλο στο Λος Άντζελες μετά το 2010 και να το αφιερώσουν στον τεράστιο Κόμπι Μπράιαντ που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα.

 

NBA Τελευταία Νέα