Ερυθρός Αστέρας - Μπάμπεργκ 69-75 (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Μπάμπεργκ 69-75 (vid)
Η Μπάμπεργκ πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη της στην Euroleague καθώς επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 69-75. Οι Γερμανοί απέκτησαν το προβάδισμα από το 2ο λεπτό του αγώνα και το διατήρησαν μέχρι τέλους!

Η πρώτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην Μπάμπεργκ. Μέσα από την αποτελεσματική άμυνά της, η γερμανική ομάδα πήρε 10 πόντους από λάθη του αντιπάλου, ενώ στη ρακέτα ο Ρούμπιτ δεν είχε αντίπαλο. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση της Μπάμπεργκ η οποία μέσα σε 108 δευτερόλεπτα έκανε τη διαφορά. Με 12-0 σερί μετέτρεψε το 9-10 σε 9-22(6:30). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-30 για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ενώ η διαφορά έφτασε έως και το +15(18-33).

Ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε «σφίγγοντας» την άμυνά του, με καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και με 8-0 σερί (26-33, 12:40), αλλά δεν είχε συνέχεια. Ρούμπιτ και Ντορέλ Ράιτ έδωσαν λύσεις στην επίθεση κι έτσι η Μπάμπεργκ κράτησε τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (34-43), έχοντας όμως χάσει τον ρυθμό της στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο περιορίστηκε στις μόλις δύο τελικές πάσες.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά έως και στα επίπεδα των πέντε πόντων (38-43) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Εκεί, τέσσερις πόντοι από τον Ρίκι Χίκμαν έδωσαν ανάσα στην Μπάμπεργκ η οποία με επιμέρους σκορ 1-7 επανέφερε τη διαφορά στο +11(39-50). Ο Ρότσεστι άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα του αγώνα καθώς ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Ερυθρού Αστέρα ο οποίος μείωσε και πάλι στους τέσσερις πόντους (53-57, 29’).

Με τις δύο ομάδες να μην έχουν σταθερό τρόπο έκφρασης στην επίθεση, οι άμυνες απέκτησαν κυρίαρχο ρόλο στην τελευταία περίοδο. Η Μπάμπεργκ έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι διατηρώντας διαφορά 5-6 πόντων, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε τον τρόπο να μειώσει στο καλάθι (67-69, 37:20). Εκεί οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον τρόπο για να πετύχουν την ολική ανατροπή, παρά τις διαδοχικές ευκαιρίες που πήραν από τις άστοχες επιθέσεις των Γερμανών.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ακόμη και στα σημεία που έδειξε να χάνει τον έλεγχο, η Μπάμπεργκ δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ. Αντιθέτως, ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει το μομέντουμ του αγώνα για περισσότερα από 1-2 αγωνιστικά λεπτά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεν συμπεριλαμβάνεται στους «λαμπερούς» παίκτες της Μπάμπεργκ, αλλά ο Λιόν Ραντόσεβιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Ρούμπιτ έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Εκτελεστικά ο Ρίκι Χίκμαν έκανε πολύ κακό παιχνίδι αλλά στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού ήταν αποτελεσματικός για την ομάδα του. Έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές, είχε συμμετοχή στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ τελείωσε τον αγώνα με τρεις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντάνιελ Χάκετ… δεν ακούμπησε το παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Για τον Ερυθρό Αστέρα, με εξαίρεση ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων στην τελευταία περίοδο ο Τζέιμς Φελντέιν δεν ανταποκρίθηκε στα εκτελεστικά του καθήκοντα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το μεγάλο σουτ που έβαλε ο Νίκος Ζήσης στα 43’’ πριν το τέλος το οποίο έδωσε στην Μππάμπεργκ διαφορά έξι πόντων (67-73)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έπαιξε στο πρώτο δεκάλεπτο γι’ αυτόν τον λόγο δέχθηκε 30 πόντους. Η δε Μπάμπεργκ, αν θέλει να κάνει πορεία στην Euroleague θα πρέπει να βάζει τα ελεύθερα σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 18-30, 34-43, 53-59, 69-75