Μπακς: Το crash test του φετινού με το περσινό ρόστερ! (pics)

Μπακς: Το crash test του φετινού με το περσινό ρόστερ! (pics)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Το crash test του φετινού με το περσινό ρόστερ! (pics)

bet365

Οι Μπακς έκαναν αρκετές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν και το gazzetta.gr κάνει τη σύγκριση και απαντάει στο βελτιώθηκε η ομάδα για να διεκδικήσει τίτλο.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Ολυμπιακός - Βόλος. |21+

Η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική για τους Μπακς, οι οποίοι περιμένουν πως και πως να υπογράψει τη supermax επέκταση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να μπορέσουν να… ανασάνουν.

Από το ξεκίνημα της offseason, έδειξαν πως προσπαθούν να ανεβούν επίπεδο, αφού πήραν τον Τζρου Χόλιντεϊ, ενώ έφτασαν κοντά και στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αλλά η περίπτωση αυτή οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Στη συνέχεια έβαλαν στο ρόστερ τους βάθος στον πάγκο με την απόκτηση των Τόρει Κρεγκ, Ντι Τζέι Όγκουστιν και Μπόμπι Πόρτις.

Το gazzetta.gr συγκρίνει το φετινό ρόστερ με το περσινό και καταλήγει στο αν τα… ελάφια έχουν παραπάνω πιθανότητες από πέρυσι για να πάρουν τον τίτλο

Το φετινό ρόστερ

Oι Μπακς πήραν Χόλιντεϊ, Όγκουστιν, Φορμπς, Άνταμς, Κρεγκ, Στάουσκας, Πόρτις και Νουόρα (rookie).

Έχασαν τους Ρόμπιν Λόπεζ, Μπλέντσο, Ιλιασόβα, Tζορτζ Χιλ, Μάθιους, Κόρβερ, Μπράουν και Μάρβιν Ουίλιαμς.

Κράτησαν τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ, ΝτιΒιτσέντζο, Κόνατον, Θανάση Αντετοκούνμπο και Ουίλσον.

Πάμε όμως να δούμε τις λύσεις του φετινού ρόστερ σε κάθε θέση, δηλαδή το depth chart της ομάδας.

Όπως δείχνουν τα ρεπορτάζ βασικοί θα είναι οι Χόλιντεϊ, Ντίβιτσέντζο, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο και Μπρουκ Λόπεζ. Δηλαδή δύο αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, με τον Χόλιντεϊ να παίρνει τη θέση του Μπλέντσο και τον ΝτιΒιτσέντζο εκείνη του Μάθιους.

Τα… ελάφια δείχνουν καλύτεροι με αυτή την αλλαγή στο «1», αφού ο Χόλιντεϊ είναι σίγουρα καλύτερος αμυντικός από τον Bledshow και κάνει περισσότερα πράγματα στην επίθεση, ενώ δείχνει πιο ικανός στις clutch στιγμές ενός ματς. Τα 2 τελευταία χρόνια ο Μπλέντσο δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος στα playoffs και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε ματς που κρινόταν πολλά.

Αναλυτικά για κάθε θέση έχουμε στο depth chart

Point guard: Χόλιντεί, Όγκουστιν, Ντιβιτσέντζο, Φορμπς, Άνταμς

Shooting guard: Χόλιντεϊ, ΝτιΒιτσέντζο, Φορμπς, Κρεγκ, Στάουσκας

Small forward: Αντετοκούνμπο Γιάννης, Μίντλετον, Κόνατον, Κρεγκ

Power forward: Αντετοκούνμπο Γιάννης, Πόρτις, Ουίλσον, Νουόρα, Θανάσης

Center: Μπρουκ Λόπεζ, Αντετοκούνμπο Γιάννης, Πόρτις

Παρατηρούμε πως υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις στη θέση του point guard στο rotation του Μπουντενχόλζερ, ενώ το ίδιο συμβαίνει για τις θέσεις «2» και «3». Αλλά ειδικά στον «άσσο» δείχνει να υπάρχει υπεροπλία, αφού ο Όγκουστιν δείχνει εξαιρετική προσθήκη για back-up του Χόλιντεϊ, αλλά και οι Φορμπς και Ντιβιτσέντζο μπορούν να δώσουν ποιοτικά λεπτά.

Το στοίχημα έχει να κάνει με τη θέση «4», αφού πλην του MVP Γιάννη, οι Πόρτις και Ουίλσον πρέπει να αποδείξουν πολλά και να δώσουν λύσεις στην ομάδα όταν ο ηγέτης της ξεκουράζεται. Ο Πόρτις έχει τα σκαμπανεβάσματα του, ενώ τον Ουίλσον τον πιστεύουν πολύ στο Μιλγουόκι, όμως ακόμα δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Πάμε και στη θέση «5», εκεί όπου υπάρχει προβληματάκι, καθώς υπάρχουν λίγες λύσεις. Σε λίγες περιπτώσεις θα δούμε τον Γιάννη να παίζει σέντερ, αφού τον ρόλο θα συνεχίσει να τον επωμίζεται ο Μπρουκ Λόπεζ. Ένας soft ψηλός που αρέσκεται στο να τραβιέται έξω και να σουτάρει τρίποντα. Κοντός για σέντερ είναι και ο Πόρτις που δεν φημίζεται και για την άμυνα του, ενώ και εκείνος θέλει να απειλεί με το εξωτερικό του σουτ. Δύσκολο λοιπόν το εγχείρημα του Μπουντενχόλζερ να βρει το κατάλληλο σχήμα με τους σωστούς παίκτες για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργεία της ρακέτας του σε άμυνα και επίθεση.

To περσινό ρόστερ

Οι Μπακς απέτυχαν την περσινή σεζόν, αφού έπεσαν πάνω στους Χιτ και αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο των playoffs. Μια σειρά που φανέρωσε για άλλη μια φορά το έλλειψη βάθους στο ρόστερ.

Kαι μια αδυναμία επιλογών σε κρίσιμα σημεία της σειράς με τους Χιτ, εκεί όπου ο Γιάννης δεν είχε κάποιον να στηριχθεί στις clutch στιγμές, ενώ σίγουρα τα... ελάφια θα έπρεπε να ήταν πιο physical στη ρακέτα τους.

Αλλά με τον Λόπεζ στο «5» κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Δεν γίνεται διαφορετικά και ο Μπουντενχόλζερ το ξέρει καλά.

Πάμε να δούμε τις λύσεις που είχαν οι Μπακς τη σεζόν που πέρασε

Point guard: Μπλέντσο, Χιλ, Nτιβιτσέντζο, Μέισον

Shooting guard: Μάθιους, ΝτιΒιτσέντζο, Κόρβερ, Κόνατον

Small forward: Αντετοκούνμπο Γιάννης, Μίντλετον, Κόνατον, Μπράουν

Power forward: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ιλιασόβα, Ουίλσον, Θανάσης, Μάρβιν Ουίλιαμς

Center: Μπρουκ Λόπεζ, Ρόμπιν Λόπεζ, Μπέντερ

Η σύγκριση

Στο «1» οι Μπακς δείχνουν καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι, αφού ήρθαν οι Χόλιντεϊ και Όγκουστιν, συνθέτοντας μια καλή δυάδα στα γκαρντ, ενώ σίγουρα απουσίες θεωρείται ο Χιλ λόγω εμπειρίας και εξωτερικού σουτ και ο Μπλέντσο με την ενέργεια που δίνει. Όμως είπαμε και παραπάνω πως πάσχει στα μεγάλα ματς των playoffs και δεν είναι σταθερός. Ακόμα και ο Φορμπς που θεωρείται το 4ο point guard στην ιεραρχία, μπορεί να δώσει λύσεις.

Στη θέση του shooting guard μπορεί να έχασαν τους Μάθιους και Κόρβερ που είναι εξαιρετικοί σουτέρ, όμως στη θέση τους οι Κρεγκ και Στάουσκας που απειλούν με συνέπεια από μακριά, ενώ και ο Χόλιντεϊ να παίξει στο «2» για λίγα λεπτά, έχει την ικανότητα στο τρίποντο.

Στο «3» η μοναδική αλλαγή και αναβάθμιση ακούει στο όνομα Τόρι Κρεγκ που ήταν τίμιος στο Ντένβερ τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι χρήσιμος σε άμυνα και επίθεση για τον coach Bud.

Πάμε και το «4» όπου έφυγαν οι Ιλιασόβα και Ουίλιαμς και ήρθαν οι πιο φιλόδοξοι και με περισσότερα χρόνια μπάσκετ μπροστά τους Νουόρα και Πόρτις. Ο Ιλιασόβα σίγουρα θα λείψει, αφού ήταν καλός σουτέρ και ίσως ο κορυφαίος σε ολόκληρο το ΝΒΑ στο να παίρνει επιθετικά φάουλ. Από την άλλη ο Πόρτις αποτελεί… τζόγο, αφού δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί και αν θα ταιριάξει στο υπόλοιπο σύνολο.

Τέλος στη θέση «5» η αλλαγή ακούει στο όνομα Ρόμπιν Λόπεζ. Ο Πόρτις θα χρειαστεί να παίξει σίγουρα λίγα λεπτά ως σέντερ και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό.

Με μια γενική ματιά τα… ελάφια δείχνουν ένα επίπεδο πάνω στην περιφέρεια και ειδικά στον «άσσο», ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει θέμα και φέτος στη θέση του σέντερ, αν δεν βγει ο Πόρτις. Πάντως φαίνεται πως είναι λίγο καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι, όμως πάλι θα χρειαστούν τεράστια ματς για να φτάσουν στους τελικούς.

Μπορεί ο Χόλιντεϊ να παίξει τον ρόλο του δεύτερου σταρ;

Oι κορυφαίες ομάδες της λίγκας έχουν 2 All Star στο ρόστερ τους. Ο ένας μπορεί να βασιστεί στον άλλον στην δύσκολες στιγμές. Οι Λέικερς πήραν πρωτάθλημα πέρυσι με ΛεΜπρόν-Ντέιβις, ενώ οι Χιτ με Αντεμπάγιο-Μπάτλερ πήγαν τελικούς. Ακόμα και οι Κλίπερς στα... χαρτιά έδειχναν πανίσχυροι με Λέοναρντ-Τζορτζ.

Επίσης οι Μάβερικς έχουν Ντόντσιτς-Πορζίνγκις, οι Μπλέιζερς τους Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ και οι Νάγκετς τους Γιόκιτς-Μάρεϊ. Θα μπορέσει ο Χόλιντεϊ να παίξει τον ρόλο του δεύτερου σταρ και να πάρει λίγο βάρος από τις πλάτες του Γιάννη που σίγουρα χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια με έναν συμπαίκτη του, να ξέρει ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί όταν σφίξουν τα γάλατα. Αυτό δεν έγινε με τον Μπλέντσο, ενώ το είδαμε σε ελάχιστες περιπτώσεις και από τον Μίντλετον.

Ο Χόλιντεϊ θα είναι ο παίκτης-κλειδί για τους φετινούς Μπακς και μπορεί να καθορίσει το που θα φτάσουν στα playoffs, αφού ο Αντετοκούνμπο πάντα θα είναι σε υψηλά standards απόδοσης. Πάντως για να βοηθήσει και ο MVP τον συμπαίκτη του θα πρέπει να φτιάξει το ποσοστό στις βολές και να βελτιώσει το midrange του για να είναι ασταμάτητος και στα playoffs.

Mπορεί στην ιεραρχία και λόγω παλαιότητας ο Μίντλετον να είναι μπροστά από τον Χόλιντεϊ, ωστόσο ο Τζρου ήρθε για να δώσει προσωπικότητα στην ομάδα και να βγει μπροστά σε καταστάσεις που ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά. Εκεί που ο Μίντλετον ψαχνόταν στα σημαντικά ματς πέρυσι. Μένει να δούμε αν ο Χόλιντεϊ θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον ρόλο, στην πρώτη σεζόν της καριέρας του που καλείται να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

cover photo: Κώστας Τόπας

 

NBA Τελευταία Νέα