Ζηρίνειο: Πώς φθάσαμε στην μπουλντόζα και στην έξωση του στίβου

Ζηρίνειο: Πώς φθάσαμε στην μπουλντόζα και στην έξωση του στίβου

bet365

Ο στίβος ξηλώνεται, μαζί με τους διαδρόμους, από το «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς και τo Gazzetta παρουσιάζει τα γεγονότα που έφεραν σε ελάχιστες ώρες δραματικές εξελίξεις σε έναν ιστορικό χώρο για τον κλασικό αθλητισμό, τι δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Κάλεσμα για συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου (18/6).

Η σημερινή εικόνα της μπουλντόζας να σκάβει και να ξηλώνει τον εσωτερικό διάδρομο στο «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς (ιστορική κοιτίδα του κλασικού αθλητισμού στην πρωτεύουσα) προκειμένου να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου, προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η αντίδραση του Ολυμπιονίκης μας (και αθλητή του Γ.Σ Κηφισιάς) Μίλτου Τεντόγλου. Από το ρεπορτάζ όμως προκύπτουν και πολλά ερωτηματικά από τον τρόπο που μεθοδεύτηκε αυτή η ενέργεια, από τη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά εκατοντάδες δημότες της Κηφισιάς δεν κλήθηκε να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της πόλης!

«Όχι έναν διάδρομο, αλλά ούτε εκατοστό δεν θα ανεχτούμε να χαθεί» μας έλεγε πριν από πέντε ημέρες ο πρόεδρος του ΓΣ Κηφισιάς, Ιωάννης Σιώμος σε επικοινωνία που είχαμε, όταν οι υποψίες φούντωναν και οι φόβοι για καταστροφή εσωτερικών διαδρομών ερχόταν σε ένα από τα πλέον ιστορικά στάδια για τον κλασικό αθλητισμό.

Τελικά με τη μορφή του...κατεπείγοντος οι εργασίες προχώρησαν με τη διοίκηση της εγκατάστασης να την κλειδώνει και να απαγορεύει την είσοδο προφανώς σε μια προσπάθεια να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις από τα σωματεία του στίβου.

Από την απόφαση στην πράξη σε ελάχιστες ώρες

Οι παράγοντες του ΓΣ Κηφισιάς και της Ολυμπιάδας Κηφισιάς, τις προηγούμενες ημέρες μέσω του διαδικτύου έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «Save Ζηρίνειο», μαζεύοντας υπογραφές και προσπαθώντας να κινητοποιήσουν κόσμο και φορείς, με την ελπίδα να πείσουν τον δήμαρχο, Γιώργο Θωμάκο να αλλάξει τα δεδομένα και αποφευχθεί η σημερινή εξέλιξη. Δεν τα κατάφεραν, σε πρώτη φάση και η ζημιά μοιάζει μη αναστρέψιμη αφού είναι σαφής η επιμονή της δημοτικής αρχής να φέρει ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League 2 στο κέντρο της Κηφισιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και χωρίς να υπάρξει διάλογος, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε με τα σωματεία. Χωρίς καν να εξεταστεί ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση μέσα στα όρια του Δήμου για την στέγαση της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης.

Την Τετάρτη συνεδρίασε ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού, «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου και με ψήφους 7-5 αποφάσισε να προχωρήσουν τα έργα επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, προκειμένου η ΠΑΕ Αθλητική Ένωση Κηφισιάς, που αγωνίζεται στη Super League 2, να έχει σταθερή έδρα το «Ζηρίνειο» (αυτή τη σεζόν χρησιμοποίησε ως έδρα το γήπεδο του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή). Το επόμενο πρωί κιόλας έκανε την εμφάνισή της η μπουλντόζα, για την αρχή των έργων, που με βάση τα γεγονότα ήταν προδιαγεγραμμένα.

ZIRINIO

Κλειστό λόγω εργασιών για τρεις ημέρες

Η ζημιά για τον στίβο των βορείων προαστίων τεράστια. Δεν είναι μόνο πως από ο στίβος των τεσσάρων ή πέντε διαδρομών αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες αθλητές (προαγωνιστικά, αγωνιστικά τμήματα) των δύο συλλόγων, καθώς και τους πολίτες που καθημερινά αθλούνται σε αυτό. Με πέντε διαδρομές δεν μπορεί να γίνει και οποιαδήποτε έστω και ανεπίσημη διοργάνωση.

Πληροφορούμαστε πως ήδη ο χώρος του γυμναστηρίου και των αποδυτηρίων έχει ήδη δοθεί στο ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΓΑΣ. Και βέβαια όταν τοποθετηθεί και ο νέος χλοοτάπητας, θα είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές του στίβου. Άρα με διαδοχικές κινήσεις η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς προχωρά ουσιαστικά στην έξωση του κλασικού αθλητισμού από το Ζηρίνειου.


Σακοράφα: «Παράξενη μεθόδευση, τρελή απόφαση»


Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς η απόφαση για την έναρξη των έργων πάρθηκε απλά και μόνο από τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού, «Δημήτριος Βικέλας», έστω κι αν είχε τη δικαιοδοσία να το κάνει, και δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Κηφισιάς.

«Μου μοιάζει με μια παράξενη μεθόδευση, χθες υπήρξε η απόφαση και σήμερα εμφανίστηκε η μπουλντόζα. Σκέφτομαι, γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, ώστε να μάθουμε τις απόψεις των παρατάξεων» δήλωσε στο Gazzetta η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Και συμπλήρωσε: «Είναι μια τρελή απόφαση, εδώ προσπαθούμε να διατηρήσουμε στάδια ανοικτά για τους αθλητές μας. Πού αλήθεια θα απορροφηθούν οι αθλητές των συλλόγων που γυμνάζονταν στο "Ζηρίνειο". Ποτέ δεν πιστεύω στα τελελεσμένα γεγονότα, ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει κάτι, ας το πάρει πάνω του ο δήμαρχος, ο κύριος Θωμάκος».


«Πρέπει να διευκολυνθεί το ποδόσφαιρο»

Η ειρωνεία είναι πως το «Ζηρίνειο» εξ αιτίας και των κακοτεχνιών, έμεινε χωρίς ταρτάν για σχεδόν τέσσερα χρόνια και λίγους μήνες μετά την παράδοσή του, ξηλώνεται.

Σε σημερινή μας επικοινωνία με τον Ιωάννη Σιώμο και στην ερώτησή μας αν είχε ενημέρωση τις προηγούμενες ημέρες από τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, ο πρόεδρος του ΓΣ Κηφισιάς είπε: «Ναι, αυτό που μας τόνισε είναι πως πρέπει να διευκολυνθεί το ποδόσφαιρο και πως ο στίβος μπορεί να εξυπηρετηθεί και με πέντε διαδρομές».

Συγκέντρωση στο «Ζηρίνειο»

Η πρώτη αντίδραση από τον κόσμο του στίβου δεν άργησε να έρθει. Ο ΓΣ Κηφισιάς και η Ολυμπιάδα Κηφισιάς απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στο «Ζηρίνειο» το πρωί του Σαββάτου (18/6, 10:00) και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη.

Στο μεταξύ με πληροφορίες του Gazzetta, μετά το τέλος των Βαλκανικών Αγώνων που θα γίνουν στη Ρουμανία (18-19/6) θα υπάρξει συντονισμένη κίνηση διαμαρτυρίας και από τους αθλητές-τριες της εθνικής ομάδας.

 

Τελευταία Νέα