«Ζηρίνειο»: Ο στίβος σε κίνδυνο στα βόρεια προάστια

«Ζηρίνειο»: Ο στίβος σε κίνδυνο στα βόρεια προάστια

bet365

«Συναγερμός» έχει σημάνει στον κόσμο του στίβου στα βόρεια προάστια, μπροστά στον κίνδυνο να «κοπούν» διάδρομοι από το «Ζηρίνειο» για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Αναστάτωση επικρατεί στην οικογένεια του στίβου για το ιστορικό δημοτικό «Ζηρίνειο» στάδιο της Κηφισιάς, καθώς όλο και φουντώνουν οι ανησυχίες για το κόψιμο τριών διαδρομών του περιφερειακού στίβου, προκειμένου να μεγαλώσει το γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς η ομάδα της Κηφισιάς, που αγωνίζεται στη Super League 2, θέλει το «Ζηρίνειο» για μόνιμη έδρα.

Από τον Νοέμβριο άρχισαν οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα του σταδίου, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, δεν υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση στις οχλήσεις των ανθρώπων του στίβου που δραστηριοποιούνται σε καθημερινή βάση στο «Ζηρίνειο».

Μπροστά στο ενδεχόμενο ο στίβος στα βόρεια προάστια να δεχθεί ισχυρό πλήγμα μέσα στο «σπίτι» του, ήδη μαζεύονται υπογραφές για να αποφευχθεί κάτι που θα είναι καταστροφικό για τα σωματεία.


Μάλιστα από την πλευρά του ΑΟ Ολυμπιάδας Κηφισιάς υπάρχει επιστολή για το φλέγον θέμα στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι για τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού σωματείου της Κηφισιάς, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης του χλοοτάπητα, με άμεση συνέπεια τη συρρίκνωση της επιφάνειας του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) κατά δύο τρεις διαδρόμους από τους υφιστάμενους 6 που εξυπηρετούν τις ανάγκες των αθλημάτων του στίβου. Το σωματείο μας έχει στείλει ήδη δύο φορές επιστολή στον Δήμαρχο και στις αρμόδιες αρχές για ενημέρωση επί του θέματος και συνάντηση, όμως δεν έχουν λάβει καμία απολύτως συνάντηση».

Χωρίς ταρτάν για τέσσερα χρόνια

Να σημειωθεί πως «Ζηρίνειο» δεν διέθετε ελαστικό ταρτάν για τέσσερα χρόνια, εξ αιτίας της κακής αρχικής ανακατασκευής του, καθώς χρειάστηκε το ταρτάν που στρώθηκε να ξηλωθεί για να τοποθετηθεί νέο και οι σχετικές διαδικασίες καθυστέρησαν την οριστική παράδοση του έργου.

Τα πράσινα σημάδια στον 3ο διάδρομο

Οι πρώτες υποψίες πως κάτι συμβαίνει ήρθαν όταν τοποθετήθηκαν πριν από δύο μήνες κάποια πράσινα σημάδια στον 3ο διάδρομο, προφανώς τοπογραφικά που δείχνουν που θα πρέπει να φθάσουν στο πλάτος οι διαστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου. Οι φόβοι είναι πως θα καταστραφούν οι δύο κλειστοί διάδρομοι και το «Ζηρίνειο» από στάδιο, θα μετατραπεί σε ένα προπονητήριο τεσσάρων διαδρομών.

Εδώ τα πράγματα μπερδεύονται, καθώς σε τέσσερις διαδρόμους θα πρέπει καθημερινά από κάποια ώρα και μετά να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα αθλητές και δημότες, από προγράμματα μαζικού αθλητισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως ο ΓΣ Κηφισιάς έχει περίπου 300 α αθλητές και αθλήτριες στα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα.

Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα γίνει κι αν τελικά καταστραφεί ένας, δύο ή τρεις διάδρομοι, όλοι αναμένουν ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα