Πρίντεζης στο Gazzetta: «Ο ημιτελικός θα γίνει στην έδρα μας»

Πρίντεζης στο Gazzetta: «Ο ημιτελικός θα γίνει στην έδρα μας»

Το όνομα του είναι συνυφασμένο με αυτό του Ολυμπιακού, ορισμένοι υποστηρίζουν πως αν ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος στο έμβλημα της ομάδας είχε πρόσωπο θα ήταν το δικό του. Ο Γιώργος Πρίντεζης, αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ετοιμάζεται για ένα ακόμη Final 4 και άνοιξε την καρδιά του στο Gazzetta.

O «Πριντ» μίλησε για τις σκέψεις που κάνει ενόψει Βελιγραδίου, για το μπασκετικό κοινό του Ολυμπιακού που πανηγυρίζει τις άμυνες, για τη σχέση που έχει με τον Σάσα Βεζένκοβ και πώς βλέπει τον εαυτό του σε αυτόν ενώ εξιστορεί έναν διάλογο ου έγινε μεταξύ του ιδίου και των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πριν δύο καλοκαίρια.

Καλή σας απόλαυση.

image

«Οι μεταγραφές του κόουτς και το step up 3-4 παικτών μας έδωσαν συνέπεια»

- Σου θυμίζει λίγο η κατάσταση το 2012 από την άποψη πως κανένας δεν περίμενε τον Ολυμπιακό στο Final 4 τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν; Παρά το γεγονός ό,τι κατά την διάρκεια της χρονιάς δείξατε μεγάλη συνέπεια.

«Η ερώτηση σου είναι κι η απάντηση. Αν κρίνεις πως πήγε η χρονιά μέχρι τώρα, όλες οι ομάδες πάντα παρουσιάζουν πάνω – κάτω. Εμείς δεν είχαμε πάνω – κάτω φέτος, μόνο την περίοδο του κορονοϊού. Δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε καλά. Για πριν ξεκινήσει η χρονιά, ναι είναι έκπληξη. Βάσει του πως έχουμε αντιδράσει και πως έχουμε σαν ομάδα όλη τη χρονιά, όχι δεν είναι έκπληξη».

- Γιατί θεωρείς είχατε αυτή την αγωνιστική συνέπεια;

«Υπήρξαν 3-4 παίκτες που έκαναν τρομερό step up φέτος. Θεωρώ πως οι μεταγραφές που έκανε ο κόουτς κούμπωσαν απόλυτα σε όσα ήθελε η ομάδα. Στη μεταξύ μας χημεία αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και στους ρόλους. Φέτος φυσικά μας έδωσε τρομερή ενέργεια και η έδρα».

- Χημεία έχει κι η Εφές. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της...

«Η Εφές διαθέτει δύο παίκτες οι οποίοι έχουν τεράστιο ταλέντο, χημεία είναι να καταφέρεις να δέσεις τον έναν με τον άλλον, να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Είναι ένα παιχνίδι, ένας ημιτελικός στο γήπεδό μας. Ναι μεν πάμε να το απολαύσουμε, αλλά δεν θα είμαστε και χαλαροί. Επιβάλλεται να κάνουμε καλή προετοιμασία, να είμαστε σωματικά, ομαδικά, τακτικά όσο καλύτερα μπορούμε κι από εκεί και πέρα χωρίς την παραμικρή πίεση να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Νομίζω η σειρά με τη Μονακό μας έκανε πάρα πολύ καλό και αγωνιστικά και τακτικά και ατομικά και στους προπονητές. Σε όλους. Ήταν ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Το Final 4 είναι ένα παιχνίδι, πας τα δίνεις όλα και μπορεί να νικήσεις».

- Είναι ένα παιχνίδι με την ελπίδα να γίνουν δύο...

«Εννοείται. Δεύτερο παιχνίδι θα γίνει, αλλά ελπίζω το δικό μας να είναι ο τελικός».

image

«Έχω ταυτίσει τον Βεζένκοβ με τον εαυτό μου»

- Είπες πριν πως θα παίξετε εντός έδρας. Είσαι άπειρα χρόνια στον Ολυμπιακός, θεωρείς πως έχετε δημιουργήσει ένα μπασκετικό κοινό; Δεν θυμόμουν ποτέ να πανηγυρίζουν για παράδειγμα τις άμυνες...

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θεωρώ πως έμαθε μπάσκετ φέτος ή πριν λίγα χρόνια. Υπάρχει αρκετό μπασκετικό κοινό, δεν θέλω να τους ξεχωρίσω με το ποδοσφαιρικό κοινό, ο Ολυμπιακός είναι ένας. Όλοι οι οπαδοί θέλουν την ομάδα τους να κερδίζει, όταν χάνει θα βρει κάτι να πει. Φέτος εμείς πήγαμε πάρα πολύ καλά και δεν δώσαμε δικαιώματα για αμφισβήτηση.

Τώρα για την άμυνα που είπες παίζουν ρόλο κι οι προσωπικότητες. Ο Ουόκαπ έπαιξε σημαντικό ρόλο διότι ταυτίστηκε με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού κι έδωσε ένα έναυσμα να εκτιμήσει ο κόσμος την δουλειά και την προσπάθεια στην άμυνα».

- Φέτος έχεις έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα. Πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από το να είσαι το καλύτερο τεσσάρι της Ευρώπης και ξαφνικά να βλέπεις τον Βεζένκοβ να έχει τον ρόλο που κάποτε είχες εσύ;

«Η χαρά μου για τον Σάσα και το τι ενέργεια μεταφέρει στον άλλον για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα των αποδυτηρίων και της ομάδας. Αν είσαι συνειδητοποιημένος, ώριμος και αγαπάς πραγματικά την ομάδα πρέπει να το αποδείξεις έμπρακτα. Πάντα είχα το γνώθι σαυτόν, ξέρω καλά που είμαι και που βρίσκομαι. Χαίρομαι για τον Σάσα γιατί τον έχω ταυτίσει λίγο με τον εαυτό μου γιατί και σε αυτόν δεν ήρθαν όλα στρωμένα, έφτασε 26-17 ετών για να δείξει την αξία του.
Θυμάμαι πρόπερσι είχα πιάσει τους προέδρους και τους είχα πει πως είναι λογικό ο κόσμος ή ομάδα να θέλουν να δουν καινούρια πρόσωπα. Ακόμη και νίκες να έρχονται πρέπει ο κόσμος να δει κάτι διαφορετικό. Πρέπει να στηριχτεί ο Βεζένκοβ κι ο αντίστοιχος Βεζένκοβ κι ας χάσει κάποια ματς η ομάδα. Παραξενεύτηκαν, αλλά το πίστευα. Δεν είναι εύκολο. Οταν έχεις μάθει να παίζεις, να εξαρτώνται πράγματα από σένα, να έχεις την ευθύνη, να θες να είσαι μέσα όταν καίει η μπάλα και τώρα να έχεις έναν διαφορετικό ρόλο, δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές βράζω και θέλω να μπω μέσα».

- Τι θα πεις στον Βεζένκοβ ενόψει του πρώτου του Final 4;

«Εύχομαι να έχει πολλά ακόμη γιατί το αξίζει και σαν παιδί και σαν παίκτης. Θα τον συμβουλεύσω πως εκεί πάμε σαν ομάδα, είναι ένα παιχνίδι και αυτή τη στιγμή παίζουμε με τρεις ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από αυτές. Οπότε να μπει μέσα και απλά να είναι ο Σάσα».

image

«Έχω αποκτήσει αντισώματα, σκέφτομαι μόνο το... τώρα»

- Πόσες φορές σου έχουν κάνει την ερώτηση αν θα συνεχίσεις;

«Πάρα πολλές».

- Δεν θα σε ρωτήσω. Μακάρι το σενάριο να σε φέρει α σηκώσεις το τρόπαιο το βράδυ της 21ης Μαΐου.

«Μακάρι να το σηκώσει η ομάδα».

-Κάνεις εικόνα τον εαυτό σου να σηκώνει το Κύπελλο;

«Σίγουρα περνάει. Επειδή η σκέψη είναι λίγο πιο προσγειωμένη την κάνω την σκέψη αλλά στο δευτερόλεπτο φεύγει Το τώρα μετράει. Νομίζω με τα χρόνια να περνούν σε αυτό το επίπεδο λες και σου δημιουργούνται κάποιου είδους αντισώματα και σκέφτεσαι μόνο το τώρα».