Κουίνσι Έισι: Η πιο ταιριαστή προσθήκη για τον Ολυμπιακό

Κουίνσι Έισι: Η πιο ταιριαστή προσθήκη για τον Ολυμπιακό

Το timing είναι πολύ σημαντικό στη ζωή και το μπάσκετ αποτελεί μία από τις εκατομμύρια εκφάνσεις της. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κούινσι Έισι ύστερα από διαπραγματεύσεις τις τελευταίες 48 ώρες. Η αλήθεια είναι πως ναι μεν ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε παραδεχτεί πως έριχνε ματιές στην αγορά, από την άλλη όμως έβγαινε προς τα έξω πως δεν υπήρχε λόγος βιασύνης.

bwin sponsred

Το timing όμως που αναφέραμε και νωρίτερα άλλαξε τα δεδομένα. Η λύση του Αμερικανού ψηλού προέκυψε ξαφνικά και αμέσως λειτούργησε κάπως σαν συναγερμός. Ο Μπαρτζώκας μετέφερε στην διοίκηση την επιθυμία του και αυτή σήκωσε «μανίκια».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με τον Γιώργο Σκινδήλια κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα διότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες στην Euroleague που χρειάζονται ψηλό. Για να γίνει πιο κατανοητό να αναφέρουμε απλά πως οι συζητήσεις έγιναν αποκλειστικά με τον Αμερικανό ατζέντη του παίκτη ενώ ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα δεν γνώριζε το παραμικρό.

Η εγγυημένη συνεργασία είναι μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο υπάρχει option ανανέωσης και τη σεζόν 2022-23. Φυσικά ο ερχομός του Έισι δεν επηρεάζει την παρουσία του Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού θα παραμείνει κανονικά στο ρόστερ, ωστόσο πάει πιο πίσω στο rotation αφού μέχρι τώρα και προβλήματα με το γόνατο του αντιμετωπίζει και αγωνιστικά δεν έχει προσφέρει κάτι.

bwin - Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί και live streaming* στη EuroLeague! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

image

Ποιος είναι Κουίνσι 'Εισι σε άμυνα κι επίθεση

Ο Κουίνσι Έισι μοιάζει να είναι ιδανική προσθήκη για τον Ολυμπιακό μιας και τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν απόλυτα στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός είναι 31 ετών, έχει ύψος 2.01 και μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στη θέση «4» όσο και στο «5».

Ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε για τις ικανότητές του στην άμυνα και όχι για αυτές στην επίθεση. Στον Ολυμπιακό έρχεται αρχικά για σέντερ και για να μοιραστεί τη θέση με τους Μουσταφά Φαλ και Χασάν Μάρτιν. Ο Έισι είναι εξαιρετικός αμυντικός, χρησιμοποιεί καλά τα χέρια του και μπορεί να ανταποκριθεί και στα δύο βασικά είδη άμυνας με τα οποία αντιμετωπίζει φέτος τα σκριν η ομάδα του Πειραιά.

Το χαμηλό κέντρο βάρους του τον βοηθάει στην άμυνα με αλλαγές ενώ μπορεί να ανταποκριθεί και σε καταστάσεις «δύο εναντίον δύο». Πρόκειται για καλό ριμπάουντερ και κυρίως είναι hustler. Παίκτης δηλαδή που δεν θα διστάσει να βάλει το κορμί του στη «φωτιά», που δεν θα αποφύγει την επαφή, που θα βουτήξει στο παρκέ για να κερδίσει μία κατοχή.

bwin - Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί και live streaming* στη EuroLeague! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Στην επίθεση δεν είναι κάτι το σπουδαίο, αλλά κάνει δύο πράγματα σε ικανοποιητικό βαθμό τα οποία τα έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Πρώτο και κύριο, μπορεί να υποστηρίξει το pick 'n' roll. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εξαιρετικός σε αυτό, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά τον Κώστα Σλούκα ο οποίος ανεβάζει την απόδοσή του με τέτοιους παίκτες δίπλα του.

Επίσης ο Έισι διαθέτει ικανότητα σε σουτ μικρής και μέσης απόστασης. Ιδανικό διάστημα για αυτόν είναι τα πέντε μέτρα, αλλά σίγουρα δεν έχει ικανότητα πίσω από τα 6.75. Με την Μακάμπι πρόπερσι έπαιρνε κάτι περισσότερο από δύο τρίποντα σε κάθε ματς, αλλά είχε ποσοστό της τάξης του 26%.

Acy

Σημαντικό πλεονέκτημα τέλος, είναι η εμπειρία του από την Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος κινήθηκε μόνο για παίκτες έτοιμους (Ουόκαπ, Φαλ, Ντόρσεϊ) και ο Έισι υπηρετεί την συγκεκριμένη προϋπόθεση αφού έχει αγωνιστεί μία σεζόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με την ομάδα του Ισραήλ τη σεζόν 2019-20 είχε στην Euroleague 4.8 πόντους (58.8%διπ., 26.1%τριπ., 80%βολ.), 3.5 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 0.6 κλεψίματα, 1.2 λάθη και 0.8 κοψίματα σε 19:28 συμμετοχής.

Στο NBA έχει αγωνιστεί στους Ράπτορς (35 ματς), στους Κινγκς (114 ματς), στους Νικς (67 ματς), στους Μάβερικς (6 ματς), στους Νετς (108 ματς) και στους Σανς (10 ματς).

image

Δεν έχει ρυθμό λόγω απραξίας

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός πως ο Κουίνσι Έισι δεν έχει ρυθμό αφού παραμένει ανενεργός από τον Μάρτιο του 2020. Μετά από μία γεμάτη σεζόν με την Μακάμπι τραυματίστηκε στο γόνατο και έχασε όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Στο τέλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλησε να ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του και ο παίκτης επέστρεψε στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν προσπάθησε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι πέρασε η χρονιά χωρίς να αγωνιστεί.

bwin

Φέτος κυνήγησε πάλι το όνειρο της επιστροφής στο ΝΒΑ, αλλά δεν βρήκε χώρο κι έτσι εδώ και τρεις μέρες εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό να κινείται ταχύτατα και να αποσπά την υπογραφή του.

Σίγουρα δεν θα βοηθήσει σύμφωνα με τις ικανότητές του από το πρώτο παιχνίδι, αλλά μετά από 20 μέρες θα είναι έτοιμος να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο παρκέ και να προσφέρει επί της ουσίας για χάρη του Ολυμπιακού.

bwin - Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί και live streaming* στη EuroLeague! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.