Εφαγαν έξι οι Γερμανοί και εμείς κοιτάζουμε το γάιδαρο στα δόντια;

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Εφαγαν έξι οι Γερμανοί και εμείς κοιτάζουμε το γάιδαρο στα δόντια;

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη σημασία του 1-1 της Ελλάδας στην Ισπανία και τους αληθινούς στόχους της ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ. |21+

Συνηθίσαμε στον VAR, ε; Μας φάνηκε παράξενο το χθεσινό στην Γρανάδα; Πολλά τα ματς των προκριματικών, μεγάλο το κόστος, το «άφησε» η UEFA. Και βγαίνει ο «φιλέλλην» Ινίγο Μαρτίνεθ και λέει «αν υπήρχε VAR δεν θα είχε δοθεί πέναλτι». Λάθος! Αν ήταν αυστηρός ο VAR, θα είχε αποβληθεί κιόλας!

Ισως να «χάλασε» κάποιους αυτό το πέναλτι. Ισως να «ξενέρωσαν» βλέποντας τον Μασούρα να πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Μπακασέτα που τρέχει στον Γιακουμάκη που κάνει προθέρμανση. Δυστυχώς, η τοξικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος θα επηρεάζει πολλούς και τα social media θα αποτελούν σε κάθε αγώνα της Εθνικής ομάδας πεδίο ειρωνείας, χλευασμού, και «δηλητηρίου». Η Εθνική μπορεί και πρέπει να μένει μακριά απ΄όλα αυτά. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ανέφικτο, ειδικά αν οι αρμόδιοι μένουν μακριά από συμφέροντα και «μανατζεριές».

ΟΜΑΔΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Χθες η ομάδα έδειχνε ενωμένη. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Με πολύ ξεκάθαρο πλάνο και πολύ σαφείς ρόλους του κάθε παίκτη. Το σχέδιο, όμως, της «βγήκε» μόνο αμυντικά. Στο χτίσιμο των αντεπιθέσεων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί εναντίον της ομάδας που είχε γράψει ιστορία με το 6-0 επί της Γερμανίας πριν από λίγους μήνες. Μηδέν ευκαιρίες, μηδέν σουτ, μηδέν τελικές προσπάθειες! Ένα πέναλτι όλο κι όλο! Σπάνιο. Ατομικές προσπάθειες χωρίς καθαρό μυαλό, "εύκολες" πτώσεις μπας και κερδίσουμε κάνα φάουλ, λανθασμένες πάσες στις κόντρα επιθέσεις του β΄μέρους είναι στοιχεία που στέρησαν δυο- τρεις φάσεις για την Ελλάδα. Και όλα αυτά είναι στοιχεία που καλείται να βελτιώσει αν θέλει να κεφαλαιοποιήσει το χθεσινό αποτέλεσμα. Διότι ούτε με τη Σουηδία θα παίξει ως... αφεντικό στο ματς, ούτε με τη Γεωργία και το Κόσοβο θα δημιουργήσει... δέκα φάσεις! Χθες, όμως, η αλήθεια είναι ότι πολύ περισσότερα δεν μπορούσε να κάνει εναντίον μιας ομάδας που άλλαξε γενιές, αλλά παραμένει αήττητη εντός έδρας σε ματς προκριματικών από το 2003 και το πλασέ του Stelios!

Ας πρόσεχαν οι Ισπανοί, οι οποίοι πέραν του γκολ είχαν μόλις δύο φάσεις και κατάφεραν να βρουν διαδρόμους μόνο από το 70’ και έπειτα, με την είσοδο κυρίως του Χιλ που μοιάζει με μέλος των Βeatles εν έτει 2021 και δευτερευόντως του Ογιαρθάμπαλ και του Τιάγκο, αφού οι Τσιμίκας-Μασούρας είχαν στείλει για ντους τον Φεράν Τόρες που νόμιζε ότι ήταν υβρίδιο Μέσι – Κριστιάνο και επιχειρούσε να περάσει διακτινιζόμενος μεταξύ τριών παικτών.

ΤΟ ΕΥΝΟΪΚΟ 1-0 ΠΟΥ «ΚΟΙΜΗΣΕ» ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ

Το 1-0 στο ημίχρονο αποδείχθηκε ότι ήταν… υπέρ της Ελλάδας! Οι Ισπανοί δεν ανησυχούσαν καθόλου με την έναρξη του β΄μέρους. Δεν πίεσαν καθόλου. Εδωσαν θάρρος στους Ελληνες. Χαλαρό tiki – taka και… κάπως θα βρούμε δεύτερο γκολ και θα το τελειώσουμε: έτσι έπαιζαν. Και τιμωρήθηκαν διότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

Τιμωρήθηκαν λόγω της καταπληκτικής απόδοσης των Ζέκα-Μπουχαλάκη, της προσαρμογής/βελτίωσης των Τζαβέλλα – Κυρ. Παπαδόπουλου, τις πολύτιμες βοήθειες των Σιώπη – Τζόλη, οι οποίοι ως αλλαγές βοήθησαν πολύ περισσότερο από τους Μάνταλο – Λημνιό στους αντίστοιχους ρόλους της αρχικής ενδεκάδας. Τιμωρήθηκαν λόγω του κινήτρου, του σχεδίου και ομοψυχίας της ελληνικής ομάδας, για την οποία τα παιχνίδια με τη Γεωργία, το Κόσοβο και τη Σουηδία είναι εξίσου δύσκολα! Διότι καλείται να νικήσει χωρίς να ταμπουρωθεί! Και για έναν επιπλέον λόγο: το χθεσινό 1-1 έβαλε τον πήχη πολύ ψηλότερα.

ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ «ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»

Κακά τα ψέματα και μία η αλήθεια: η Εθνική Ελλάδας μοιάζει απίθανο να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Όχι καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, αλλά έστω και από μπαράζ μέσω της δεύτερης θέσης. Η γενιά των Σουηδών είναι σαφώς ανώτερη, η Γεωργία και το Κόσοβο είναι σκληρά καρύδια, η Ελλάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο.

Στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση συγκριτικά με τα «προηγούμενα». Καλύτερα αποτελέσματα, έστω διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ταυτότητα ομάδας, νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο σύνολο και θα ξεκινήσουν τη δική τους καριέρα με την ομάδα, ενότητα, συσπείρωση. Και μεγαλύτερη φροντίδα και «προστασία» υπό την ηγεσία του Θοδωρή Ζαγοράκη. Αυτοί είναι οι εφικτοί στόχοι, η πρόκριση είναι όνειρο.

ΣΑΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΕΑ

Αυτό το 1-1 δεν είναι σαν του… Χαριστέα στον Πουγιόλ και τον Κασίγιας. Δεν είναι μέρος μιας αλληλουχίας εμφανίσεων και θετικών αποτελεσμάτων. Μοιάζει περισσότερο με το 0-1 του Γιαννακόπουλου: τότε, ήταν «φωτοβολίδα» και μας οδήγησε τελικά στα γήπεδα της Πορτογαλίας. «Φωτοβολίδα» μοιάζει κι αυτό το 1-1 χωρίς σουτ στην αντίπαλη εστία. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει θεμέλιο γερό για τα αποδυτήρια της ομάδας για την αυτοπεποίθηση όλων. Για να πιστέψουν περισσότερο όλοι σε όλους και κυρίως οι παίκτες στον προπονητή. Για να φανεί στον μακρινό ορίζοντα έστω αχνά ο στόχος της δεύτερης θέσης! Κι΄ αν βρει στόχο ο Ελληνας και πιστέψει αληθινά σ’ αυτόν, μην τον υποτιμάς! Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Φαν’τ Σχιπ έχει από τη μέση και μπροστά αρκετές επιλογές πλέον, παρότι μας λείπει αφάνταστα ένας «Μήτρογλου»!

Το πρόβλημα ήταν και παραμένει στη μεσαία γραμμή, όπου δεδομένων των απουσιών Κουρμπέλη – Γαλανόπουλου, πρέπει να… βαλσαμώσουμε Ζέκα – Μπουχαλάκη – Σιώπη. Τουλάχιστον μέχρι το ματς με τη Γεωργία την προσεχή Τετάρτη. Ας το πάρουμε αυτό και μετά… βλέπουμε από τον Σεπτέμβριο και έπειτα…

To 3o επεισόδιο του My Story είναι στον «αέρα» με τον Σπύρο Γιαννιώτη να συγκλονίζει! Δείτε το εδώ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...